Reklama

Postinor

terka (Po, 11. 2. 2008 - 16:02)

dobrý den chtěla sjem se zeptat doktorka mě předepsala HA mercilon a řekla že si mám první prášek vzít 5 den menstruace, ale já někdy třeba 3 dny před menstruaci špiním tak envím jeslti to mám považovat už za menstruaci nebo mám počkat až začnu vyloženě krváce? děkuji za odpověd

Návštěvník (Ne, 10. 2. 2008 - 09:02)

ty jsi debil!

Katka (Pá, 1. 2. 2008 - 15:02)

Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli se dá po použití Postinoru normálně jíst?
Děkuji.

Hanka (Út, 29. 1. 2008 - 18:01)

Taky jsem ho použila (asi před třemi měsíci), neměla jsem žádné vedlejší účinky (žádné bolesti, nevolnost, špinění, rozhození menstruace - nic) a zafungoval.

dd (Pá, 25. 1. 2008 - 15:01)

zbožnuji sympatické ženy, které při orálním milování stříkají a jsou hodně mokré, ať už přitom ejakulují nebo pouští fontánku. můj email je romance2"email.cz zbožnuji velká, citlivá vzrušená prsa,mnam,mnam.max.dikrétnost.sympatický 41 let.

Jana (Út, 22. 1. 2008 - 21:01)

Prosim o radu.Stala se nam s pritelem nehoda a jako zachranu jsme zvolili Postinor.Prvni tabletu jsem vzala asi 2-3 hodiny po,druhou tak jak je predepsano po 12 hodinach.Krvaceni se dostavilo o tyden drive nez melo a ted po 14 dnech krvacim znovu.Asi 19 dni po styku jsem si delala tehotensky test s negativnim vysledkem.Muzu si byt uz na 100% jista ze nejsem v tom?

Petr (Út, 22. 1. 2008 - 13:01)

moje pritelkine si vzala postinor, avsak zadna bolest halvy, krvaceni, spineni nenastalo. Je to nejakej velkej problem? celkem se bojim aby to zafungovalo...

Zdeněk2 (Út, 22. 1. 2008 - 10:01)

Děvčata, kterým už bylo 15 roků, mohou u lékaře dostat Postinor i jinou antikoncepci. Protože ty, které ještě nemají 15 roků by neměly mít sex, mohou získat Postinor prostřednictvím starší kamarádky. Pokud by se k sexu přiznaly, Postinor by zřejmě dostaly, ale musejí počítat s vyšetřováním a pronásledováním partnera.

Jana (Po, 21. 1. 2008 - 12:01)

Zkušenost nemám, ale čekala bych rozhození menses a výraznějši nežádoucí účinky - špatně od žaludku a podobně... Spíš bych řešila, jakto že došlo 2x po sobě k té nehodě a vyvarovala se toho.

Romana (Ne, 20. 1. 2008 - 17:01)

Mám takový problém: poprvé jsem užila Postinor před měsícem. Menstruace přišla v téměř normálním čase, vše bylo v pořádku. Ale teď se mi stala další nehoda a musím ho užít znovu. A to už je přitom druhé užití Postinoru ve dvou měsících! Chtěla bych vědět, jestli s tím některá z vás nemá zkušenosti, popř. co byste mi k téhle situaci mohly říci víc. Mockrát děkuji předem za odpovědi. Bdu ráda za každou informaci, jelikož opravdu nevím, jak to se mnou bude teď vypadat...

Zapi Zapi Zap (Ne, 20. 1. 2008 - 08:01)

Můžu u gynekologa dostat Postinor i za předpokladu, že nejsem plnoletá? A nebudu se zákonným zástupcem??

Ellen (St, 16. 1. 2008 - 08:01)

Děkuju Ti :-)

Návštěvník (Út, 15. 1. 2008 - 16:01)

pokud bereš HA pravidelně bez zapomínání, tak jsi chráněná i v té pauze.

Ellen (Út, 15. 1. 2008 - 15:01)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat...když jsem užívala 3 měsíce antikoncepci a pak první den po skončení menses(ten den bych normálně měla začít brát další plato)jsem měla nechráněný styk - jaká je pravděpodobnost, že otěhotním? A má cenu si Postinor brát? Dík.

A. (Po, 14. 1. 2008 - 21:01)

Já užila P. jednou, žádný problém, žádné bolesti, špinění, menstruace přišla jak měla.

Lenka (Pá, 11. 1. 2008 - 16:01)

mám nepěkné vzpomínky na Postinor - tedy spíš na to, co mi dvakrát v životě doktorka místo něj "předepsala". Poprvé nám s mužem "uklouzly nohy" asi před 10 lety - bylo to po ordinačních hodinách mé MUDr., tak jsem běžela do nemocnice na gynekologii na pohotovost. Tam se na mě vykašlali a když asi po hodině a něco milostivě přišla nějaká dr., řekla, že je pozdě(!!) a napsala mi normální antikoncepci, které jsem si měla vzít víc tablet najednou. Dívali se tam na mě jako na nějakou nezodpovědnou štětku. Když jsem si doma přečetla kontraindikace, protočily se mi panenky a řekla jsem si, že raděj snad to dítě! (už tenkrát jsem měla 2děti a HA jsem ze zdrav. důvodů nemohla nikdy užívat). Nechala jsem to osudu, bylo to hrozné čekání, ale nakonec se těhotenství naštěstí nekonalo..
A podruhé jsem měla podobný zážitek - můj milovaný partner se nějak zapomněl - před pár lety. Bylo to asi v jednu v noci z pátka na sobotu, samozřejmě Postinor jsem neměla, tak jsme jeli na Mírák do lékárny. Tam mi to odmítli prodat, ať si jedu do nemocnice. Tentokrát jsem tak nějak věděla, že když si to nevezmu, otěhotním. Tak jsme jeli k Apolináři. Nějaká sestra tam vylezla ze zamčené ordinace, všude tam, nikde nikdo, prý nějakého doktora kvůli takové blbosti budit nebude. Vynadala mi, že se nechráním HA; musela jsem zaplatit asi 100Kč a dostala jsem do ruky dvě pilulky vystřizené z platíčka. Bylo mi to nějak povědomé, ale neřešila jsem to a ještě cestou k autu jsem to zapila vodou z láhve, co jsem měla u sebe. Samozřejmě nalačno, vystresovaná až hrůza. Nikomu nepřeju to, co se dělo potom. Bylo mi zle jako nikdy, naštěstí jsem to nevyzvrátila. Průjem, třesavka, slabost. slinění ... teprve k ránu se mi udělalo líp. Prohlídla jsem si to platíčko pořádně - a ejhle, nebyl to žádný Postinor, ale zase dvě tablety vystřizené z měsíční dávky HA. Podle kousku nápisu jsem nakonec identifikovala i název toho dryáku. Volala jsem pak jednomu doktorovi, dost se tomu podivoval (ach ta doktorská solidarita!) a pak mi řekl, že byla chyba vzít si to nalačno.
Pokud bude možnost koupit si Postinor navolno v lékárně, ubyde ponížení a kyselých ksichtů.
Máte někdo podobné zkušenosti?

Zdeněk2 (Po, 7. 1. 2008 - 11:01)

Zavedení nitroděložního tělíska není blbost, protože oplozenému vajíčku trvá 5 dnů, než se usadí v děložní sliznici. Proto také v této době se ještě těhotenství nedá prokázat. Zákrok samotný je krátký, trvá i s přípravou jen několik málo minut. Je pravda, že tělíska nejsou tak rozšířená jako hormonální antikoncepce, ale je řada žen, kterým to vyhovuje. Pokud už ale máš menstruaci, je všechno v pořádku.

trefi (Ne, 6. 1. 2008 - 16:01)

Naštěstí všechno dobře dopadlo a teď už vim, že nemám dělat blbosti...díky za rady

Jana (So, 5. 1. 2008 - 18:01)

No s tím zkušenost nemám, ale předpokládám, že ti potvrdí nebo vyvrátí těhotenství a řekne, ve kterém bys byla týdnu. Pak záleží na Tobě, zda by sis dítě nechala nebo bys chtěla jít na potrat. To bys jí řekla a ona by Tě navigovala dál co dělat. Tak bych to udělala aspoň já...

trefi (So, 5. 1. 2008 - 13:01)

Jani, díky... test zatím vyšel negativně, ale je moc brzo... navíc bych měla v nejbližší době dostat menstruaci, tak doufám!
Ale právě by mě zajímalo, kdyby test byl pozitivní co dělat? Za doktorkou to jo, ale co mi ona řekne?

Reklama

Přidat komentář