Reklama

Nosíte rádi korkové dřeváky?

Martin H (Út, 15. 11. 2011 - 16:11)

martine,

díky za...Jirko
Svitky jsem nosil jen doma,mj.asi 10 příspěvků zpět jsem se k tomu již vyjadřoval.Kdyby se vyráběly,určitě byc sije koupil i dnes.Jinak ve škole a později i doma jsem nosil(na 2.stupni a na střední)pantofle Snaha Jaroměř,vlastně od doby,co jsem doma začal nosit Svitky.Se Snahou mám též dobré zkušenosti.
Dřeváky Scholl mám asi 5 roků-stále v dobrém stavu.Koupil jsem je na www.scholl.cz a manželce později na aukru.Stále se asi vyrábí ale klasické barvy např,černá,bíla jsem dlouho nikde neviděl.Sháněl jsem i pánské ale ty sem v Česku nikdy neviděl.
Ty svítivě zelené svitky měla sestřenice.Na zelený platformě s černým páskem na suchý zip.Vydržely asi víc,nosila je na střední do roku 1997 a pak ji min 2 roky ještě měla Taky se mi líbily ale klasika je klasika.

Jirka (Út, 15. 11. 2011 - 15:11)

Pro Jirku a Borka:Dřeváky...martine,

díky za příspěvek. Tuším, že svitky měly ještě kombinaci pásku bíložlutou. Ty zýřivě zelené si nějak nepamatuji....asi se vyráběly hodně krátce.
Jak jsi ty začal nosit svitky? Nosil jsi je jen doma nebo i ve škole?
Dáš sem prosím nějaký webový odkaz, které schollky nosíš? Kupoval jsi je v ČR?

Jak schollky hodnotíš z hlediska trvanlivosti?

Měj se,

jirka

Martin H (Út, 15. 11. 2011 - 14:11)

Díky, že jsi odepsal,...Pro Jirku a Borka:Dřeváky Scholl nosím já (černé) i manželka (světle modré),opět pouze jen doma ale nestydím se v nich výjít z bytu.Svitky měly přeci jen omezený výběr barev a byly na 1.pohled dámské,tehdy jsem nosil bílo-červené.
Co si pamatuji tak klasické existovaly v barvách:
červená-bílá
bílá-hnědá
bílá-bílá
Na suchý zip:
bílo šedé a celé bílé
Ty hodně barevné se vyskytli až po revoluci.Kromě růžových si jěště pamatuji na svítivě zelené.
Co se týče pohodlí tak Sholl jsou rozhodně asi lepší,Svitky jsou spíš nostalgická záležitost.

Borek (Út, 15. 11. 2011 - 13:11)

Borku,

díky za odpověď....omlouvám se, že se ozývám až nyní. Modely Svitek z 80-let, to již nebylo ono. A růžová stélka-úlet.
Doma nyní nosím dřeváčky SM10 od firmy Drevmedia. Schollky mne lákají moc, ale v ČR se již nevyskytují a pokukuji v zahraničí po bílých velikosti 42. Taky zatím bez úspěchu.
Borek

Jirka (Po, 14. 11. 2011 - 20:11)

Ahoj,
doma jsme nosili...Borku,

díky za odpověď. Také jsem si myslel, že pásek u svitek (materiál barex?) byl relativně slabý. To mlaskání při chůzi bylo..zvláštní..máš pravdu.

Předpokládám, že spolužačky pak iuž byly v pohodě..nebo ti třeba ještě pporadily na co si dát při jejich nošení pozor?

Jak jsi hodnotil pozdějšé modely svitek z 80- let? Namísto přezky se zapínaly na suchý zip, zprvu byly celé šedé (na páslu nápis LYRA), TY úplně poslkední měly růžovou stélku a růžovočerný pásek.

Jaké boty na doma nosíš teď?

Nelákají Tě scholl?

Hezký večer,

Jirka

Borek (Po, 14. 11. 2011 - 16:11)

Ahoj,
doma jsme nosili korkáče(máma a sestra). Vnímal jsem a vnímám je jako unisex, teda když nemají nějaký křiklavý pásek(např.červený). Svitky jsem nosil pouze s čistě bílým páskem, ty byly , podle mne, nejhezčí.První reakce spolužaček byly, proč nosím dámské boty.
Pásek nebyl zrovna kvalitní, mesměl se moc utahovat v přezce. Potom se totiž trhal. Chození naboso v létě bylo trošku problém, protože noha se na plastové platformě drobátko potila a při chůzi boty vydávaly velmi intenzívní zvuk a když jsem nechtěl již tak provokovat..
Borek

Jirka (Po, 14. 11. 2011 - 16:11)

První korkáče mi koupila...Borku,

díky za odpověď. Koupila ti máma korkáče protože je sama tako nosila (nebo i svitky nosila?) Jak jsi vnímal korkáče..jako "unisex"? Já jako dámské..proto jsem je nosil jen doma..do škole jsem se neodvážil.
Jak na svitky na SŠ reagovaly spolužačky? Asi byly myslím tolerantnější..ne? Pokud měly svitky klasický červenobílý pásek..byly vnímány jako hodně dámské...myslím. Poslední verze z konce 80. měly černočervený..pamatuješ?

Netrhal se ti ten pásek? Byl problém s nošením svitek na boso?

Hezký den,

Jirka

Borek (Po, 14. 11. 2011 - 14:11)

První korkáče mi koupila máma. Co se týče pohodlnosti nošení, korkové dřeváky se dají nosit i naboso, jsou náchylné na mechanické poškození-zlomení, jinak velmi příjemné ma používání. Svitkám nevadí hrubší zacházení, myslím tím třeba školní provoz. Měly, můj pocit, větší klenku a mě byly možná pohodlmější. Šlápnutí na hranu nebyl problém. Spíš byl trochu problém v tom, že Svitky byly vnímány jako vysloveně dámská obuv. Zpočátku jsem vnímal posměšné narážky, ale pak to přestalo.

Jirka (Po, 14. 11. 2011 - 10:11)

Musím Tě opravit, Svitky...Borku,

díky za upřesnění. no..je už to dost dlouho, takže si vše nepamatuji. Korkáče jsi začal nosit také sám, nebo ti je koupila máma? Jak hodnotíš korkáče a svitky z hlediska pohodlnosti nošení? U svitek prý bylo hodně bolestové šlápnout na hranu. Na střední bylo nošení svitek v pohodě? Nikdo se nedivil?

Hezký den,

Jirka

Borek (Ne, 13. 11. 2011 - 22:11)

Musím Tě opravit, Svitky stály 44 Kč. Doma jsem nosil klasické korkáče z Potetiky, Svitky jsem nosil tajně a potom na střední škole.

Jirka (Ne, 13. 11. 2011 - 21:11)

Svitky se mi také moc...Borku,

díky, že jsi napsal..korkáče stávaly dlouho 71,- K4c a svitky tuším 83,- Kčs..Nosil jsi je tedy doma a rodiče Ti to tolerovali? Jak dlouho ti svitky vydržely?

Jirka

Borek (Ne, 13. 11. 2011 - 21:11)

Já jem také jako dítě...Svitky se mi také moc líbily,ale neměl jsem štěstí, aby mi je kupovala máma. Kupoval jsem si je sám a dodnes lituji, že se již nevyrábí. Na ženách jsem je také pozoroval, zejména jedna učitelka je nosila ve škole. Měla velkou velikost, bílou přezku a vždy měla punčochové kalhoty. Máte taky takovou zkušenost,

Marcel (Čt, 10. 11. 2011 - 18:11)

Korkáče jsou úplně super,...Su dostuné dovažám ich z tadial ale sám nosím 05-ky ak máš zaujem napíš pa.

Jirka (Čt, 10. 11. 2011 - 17:11)

Naprosto nedoporučuji...Lenko, nemám důvod Ti nevěřit, ale překvapuje mě to. Takže se Ti ochodily a nezlomily.Už jen proto, že stélka je podstatně mohutnější než u slovenských z Protetiky si myslím, že se nelámou. Vanimar jsem také měl (tedy manželka) a celkem vydržely. Protetika někdy vydrží dlouho...jindy se též zlomí, pravdou ale je, že reklamace je vždy v pohodě a de facto si znovu zahájenou reklamační lhůtou prodloužíme životnost.Jak jsem si teď všiml, Protetika začala na podrážku použív at velmi silnou a profilovanou gumu (ty dřívější modely jí měly relativně tenkou a poměrně hladkou). Čas od času jsou ještě k vidění Protetiky z 80: let...čili vydržely velmi dlouho.
Uvítám jakýkoliv Tvůj další postřeh či zkušenost, Lenko.

Měj se hezky,

Jirka

Lenka (Čt, 10. 11. 2011 - 17:11)

Naprosto nedoporučuji "korkáče" od firmy VANIMAR z Frycčovic. Mě nevydržely ani 8 měsíců při výhradním používání na koberci v kanceláři. Prý výrazné opotřebení. Asi se v jejich výrobcích naučím lítat

Lenka (Čt, 10. 11. 2011 - 17:11)

zkus přímo výrobce, např....Nabídka není nejhorší, cena slušná - asi jako u kvalitních korkáčů, ale z vlastní zkušenosti se ti za 7 měsíců schodí a reklamaci Ti neuznají z důvodu výrazného opotřebení (podotýkám, že na koberci). V žádém případě nedoporučuji. Podotýkám, že předchozí od jiného výroce mi vydržely 8 let

Jirka (Čt, 10. 11. 2011 - 15:11)

to je věkem,myslíš si,že...Nikito,

kde pracuješ..že tam korkáče můžeš nosit? Z nemocnic již skoro vymizely. Jak jsi korkáče začala nosit?

Měj se a hezký den,

Jirka

nikita (St, 9. 11. 2011 - 09:11)

Také nosím doma korkáče a...to je věkem,myslíš si,že tě všichni pozorují a myslí si kdo ví,co.Já korkáče ještě nikdy nezradila,naposledy jsem nakupovala v lékarně,kde mají sice dražší ale kvalitní,již 6 let v nich chodím denně v práci.

Jirka (St, 9. 11. 2011 - 09:11)

Pro Jirku:Proč mi je...Díky, že jsi odepsal, Martine. Mě se Svitky též velmi líbily, párkrát jsem si je zkusil, ale noha mi rostla rychle..takže jsem bohužel nerealizoval jejich nápkup a nošení. Samozřejmě bych je též nosil jen doma (tam jsem nosil korkáče). Jak hodnotíš Svitky z hlediska komfortu nošení? Líbí se Ti třeba Scholl? Jsou podobné.

Měj se,

Jirka

Martin H (Út, 8. 11. 2011 - 13:11)

Pro Martina H : jak jsi jako...Pro Jirku:Proč mi je koupily,to si už dobře nepamatuji.Je pravda,že se mi strašně moc líbily a za jejich nepřítomnosti jsem si je často zkoušel (nejspíš jsem byl přistižen).Nosil jsem je téměř výhradně doma,spíš vyjjímečně jsem v nich byl na zahradě.Do školy jsem se v nich neodvážil.Protože jsem v nich chodil jen doma vydžely mě,dokud mi nevyrostla noha.Potom mi je ženský zabavily.

Reklama

Přidat komentář