Reklama

PANICKÁ PORUCHA 6 DÍL

Valentyna (Čt, 4. 1. 2007 - 11:01)

Jiřko,my se neznáme,jsem tu teprve pár dní.Je mi Vás holky líto,čím procházíte.Držím palce at se ta tvoje princezna zas brzo zlepší.
A chtěla jsem Ti říct,že včera byl úplněk.Možná se Ti to bude zdát jako blbost,ale já mám na sobě vypozorovaný,že je mi vždy při úplnku hůř.Nespím,točí se mi hlava,buší mi srdce,jdou na mě mdloby.Trvá to jen den,2 a pak se zas vše postupně vrátí do normálu.Ten profesor,co Šárce nepomohl je kretén.Asi bych se ho zašla zeptat,jak by mu bylo,kdyby se mu před očima skácelo jeho vlastní dítě.Zda by ho taky obešel a pokračoval v cestě.

Deina (Čt, 4. 1. 2007 - 11:01)

Teda decka,s tou novou vahou-mimochodem darek od vas-si nemuzu ani zavazat boty:-)

Dášenda (Čt, 4. 1. 2007 - 11:01)

JO,jo milá Lenko svět i příroda se zbláznily :))
nekecám ,fakt nám na zahradě sem tam kvetou ,koukala jsem na to včera a ani se mi tomu nechtělo uvěřit.
chudák poštolka asi chudák neví co se sní děje...chjooo

*Lenka (Čt, 4. 1. 2007 - 11:01)

Jinak Řepákov zataženo, 10. patro povětrno a 3 stupně. A poštolka sedí na šňůře a čeká jestli dostane maso. Potvora je i líná lovit.

*Lenka (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

Dášendo, no neke že kvetou sedmikrásky. I když proč ne, poštolky jsou taky nějaké zblblé a začínají okupovat zase truhlík na balkoně. Jestli se ještě k tomu začnou pářit už teď, tak to bude fakt divný.

Dášenda (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

JŘINKO,neboj se ,to že Šárka omdlela vůbec nic neznamená,víš že my s PP,máme takovýhle slabosti celkem často a to i s AD!!
No na tvou sestru to taky přišlo,asi tomu taky přispívá teď to podnebí ,který není vůbec normální.Nám teď v lednu kvetou na zahradě sedmikrásky ...počasí se zbláznilo a pak nemají vyšilovat lidi.
JIŘÍ ZAS BUDE DOBŘE:))myslím na vás.

*Lenka (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

Ahoj človíčkové:-)
Jiřinko, já tu sice nejsem každý den, tak nějaké souvislosti mi unikají. Ale soucítím s Tebou i se Šárkou. Tak mě napadlo, jestli to nemůže mít souvislost třeba s menstruací a nízkým tlakem. Já jsem s tím měla problémy od samého začátku. Taky mi bylo zle a na omdlení. Sice říkali, že po porodu se to zlepší, ale opak je pravdou. Loni na jaře už mi hrozila transfuze, protože jsem málem vykrvácela. Cpu se železem ( tedy ne že bych jedla hřebíky nebo kolejnice) a je to o něco lepší, ale když má přijít menstruace, tak mi nějak blázní hormony a PP se většinou projeví. Držím palce ať se to brzy všechno zase srovná a Šárka ať má klid a pohodu. A Ty samozřejmě taky.

jiřina (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

Já jsem si vědoma toho, že se to nesmí vzdávat, uvidím, jak se to bude projevovat dál, ale v každém spouštěči PP je příčina, a mám pocit, že jsme včera uhodily hřebíček na hlavičku.
Ten "omdlívací" typ Šárka nebyla, až teď s těmato problémama. Tlak jí opravdu dokáže sjet velmi dolů, což zapřičiňuje to omdlívání, ale už tomu prostě předchází nějaký impuls. A ten se těžko odhaluje.
Nicméně říkala, že když se stěhovali ze třídy do třídy, tak cítila, že jí začíná být mdlo, vyšla na chodbu, řekla to spolužačce a omdlela a v tu chvíli ji ta kamarádka chytla, takže nespadla na dlažbu. Šel kolem profesor, zeptal se, co se tam válí, ta kamarádka řekla, že Šárka omdlela a ten profesor normálně odešel. Tak teď přemýšlím nad tím, jest-li mám zavolat třídní, a říct jí, jak se ten profesor zachoval. To přece není normální. Nebo jest-li to mám nechat tak, vždyť ve škole nám vychází hodně vstříct.
Každopádně Jituš i Deino dík, že jste na příjmu, tyto stránky opravdu pomáhají, už jsem klidnější.
Deino, hlavně tobě gratuluju ke zvládnutí nástrah, i když, jak říkáš, pořád je co řešit, ale už vím, že každý malý krůček, každý nový paprsek člověka zahřeje. Nemůžeme chtít plné hrsti, stačí špetku ke špetce a máme z toho moc hezký pocit.
Takže zatím u nás prázdno, snad co nejrychlejc budeme sypat.

Dášenda (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

AHOJTE VŠICHNI zdraví vás Beroun :))

Martinko,není někdy život lehký ,viď?
Já se snažím s mužem 1krát týdně tchyni uklidit její pokoje,protože když pak k ní někdo přijde ,stydím se jako bych byla "prasátko" já,přeci jen žijem v jednom domě a ona všude povídá jak je nemohoucí,i kdyý utřít prach ,by ještě zvládla ale nechce ,proč taky ,když to za ni někdo udělá ,že ?
Svým způsobem je hrozný sobec,ví že mám malý dítě ,uklízím celý dům ,vařim i pro ni,ale nikdy mi s ničím ani neměla zájem pomoct.
Já už jsem se nad tím povznesla ale neříkám ,že je mi to úplně jedno,nesnáším když mě někdo zneužívá..ale už se tím tak nenervuju jako dřív ,protože mi to hodně škodí.

Marti,to se každý někdy přežere s prominutím :))PMS má hodně žen,jo holt hormony jsou hormony :))alespoň ,že to máme na co svádět :))
Já když se někdy takto nacpu ,tak mi je většinou pak zle a těžko a pak si taky nadávám do "čuňáků" nevychovaných :))
ještě jsem Ti chtěla Martino říct ,že ty relaxace mě fakt zklidňujou,jen bych k tomu potřebovala víc klidu od malé :))

MÍŠO,byrokracie na úřadech a chování některých úředníků se asi bohužel ještě dlouho nezmění :(
Ale mám i dobré zkušenosti:(někde jsou ochotní ,jinde méňě.
jinak se máme s Andulkou dobře ,chystám se s malou na "dámskou jízdu" po obchodech,chci ji teď ve slevách dokoupit nějaké oblečení ,ze všeho vyrůstá a je to mimochodem taky už velká parádnice :))
ASI TO znáš od Mišky i když to už je slečna :))

JOHANZ ,moje BMI 23,43 a do ideální váhy potřebuji dostat dolů 2kg,což na budoucí letošní 40cátnici není as až taková tragédie,snad se mi to do jara podaří :))
ale ani jako mladinká jsem nikdy nepatřila do kategorie hubeňoučkých holek,spíš malounko opláclejších ale ne zas moc ,zkrátka aneroktička ne :))

MĚJTE PĚKNÝ DEN ,v Berouně prší ,zamračeno pošmourno,+5

Jitka B. (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

Jiři - to je mi líto, že je Šárce zase hůř. Se mnou si vůbec nedělej starosti.
Je Šárka tzv. omdlívací? Já jsem třeba v životě omdlela jen 2 krát. Možná měla nízký tlak a nemusí to být spojeno přímo s PP. Určitě zase bude líp.

Deina (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

JIRINKO,zlaticko,mas pravo byt smutna,ale neboj,zase bude lip...moc na vas myslim.Chce to cas,vem si me,ja se teprve vratila z kliniky,ale taky se mi to stava,ze me to popadne z niceho nic.Hlavne to nesmim vzdat a dale se vystavovat tem situacim.Chtela bych te hrozne moc povzbudit,vlit ti optimismus,ale nemam asi tak velky dar reci:-(.Snad jen,ze s tebou soucitim...

jiřina (Čt, 4. 1. 2007 - 10:01)

Ahoj, tak jsem zase dostala další ránu. Mladou musel manžel odvízt ze školy, protože omdlela. Včera bylo na ní vidět, že je unavená, přičítala jsem to tomu Silvestru, že po půl roce někde byla a ještě tak dlouho a že se to tělo těžko srovnává dohromady. Navečer mi říkala, jaké problémy měla na ZDŠ, jak ji holky shazovaly do cesty a měly z toho srandu když je prosila, ať ji nechají, že může vletět pod auto atd. A ještě nějaký jiný věci. Ta jedna z holek s ní teď chodí na to lyceum, už se k Šárce chová jinak, ale pořád v ní je nějaká zlomyslnost a dělá schválnosti ostatním, protože ji to prá "baví". Mám pocit, že se Šárce zase rozjela psychika, protože to s tou holkou včera řešila, žádnýma hádkama, ale v klidu se o tom bavily a Šárka říkala, že hodně děcek bylo při ní. To jí samozřejmě zahřálo, ale na druhou stranu jí to podvědomí okamžitě vrátilo. A do třetice mi dnes volala sestra, která tou PP taky trpí, že je jí strašně zle a brečela a brečela, no a půl hoďky na to volali z té školy. Když jsme byli u té kinezioložky, tak mi říkala, že sestra je s Šárkou propojená a opravdu sleduju, že něco na tom bude. Segře už dlouho nebylo zle až dnes a hned na to Šárka.
Jsem z toho úplně mimo, vím, že píšete, že se to projevuje, i když berete AD, jak na vás má vliv vnější prostředí, různý reakce.
Nevím, jest-li jsme zas na začátku, nebo jest-li to je jen nějaká reakce, jest-li ji máme zase vozit, no asi jo, protože zase bude oslabená, do toho pololetí.
Psali jste mi, že je fajn, že jsem si odpočinula, nabrala sílu, a teď už vím proč. Zase ji budu hodně potřebovat. Možná, že píšu zmateně, jsem toho teď plná, tak to po sobě ani nečtu, tak se omlouvám za chyby, nebo nelogičnost.
Tak ráda bych napsala o tom, jak moje mamka není taky zrovna uklízecí typ, chtěla bych napsat něco povzbuzujícího Jitce, ale nejde to.

Jitka B. (Čt, 4. 1. 2007 - 09:01)

Martino - já vím, že mám docela slušně našlápnuto k tomu, abych byla stará panna. Ve skrytu duše asi stála toužím po tom princi, který za mnou přijede na bílém koni a bude to láska na první pohled a můj život se změní.

Něco nového v životě mám. Jezdím na úřad práce a chodím pro sociální dávky. A to dělám opravdu s radostí:-))

Martina (Čt, 4. 1. 2007 - 09:01)

Johanz,
napsala jsem to blbě, uvědomila jsem si to až pak. Myslela jsem, že když se budeme nudit a NEBUDEME TVOŘIVÍ, což JITCE chybí, tak pak se přihlásí deprese, úzkost a z toho PP.

Jitko,
obněň svůj život, dej tam něco nového! A nebo, dělej ty věcičky s RADOSTÍ a pak si nebudeš připadat jako že žiješ stereotypně. Já dělám podobné věci jako Ty, ale mám u sebe právě toho muže, jak psal Johanz a syna a to je mnohem větší oživení, hl. citů. Láska mezi matkou a dcerou to nenahradí, je to něco úplně jiného. Toto plyne z vývoje, potřebuješ se osamostatnit, alespoň v něčem, nebo budeš, nezlob se, stará panna :( Ty bývají většinou zapšklé, shrbené, znuděné ... pár jich znám. Mj. synova bývalá zahleděná do sebe učitelka, no síla.

Dáši,
moje matka je taky čuňátko, ale až tak ne jako Tvoje tchýně. Přesto mně to také vadí, občas jí něco uklidím. Ale ona mně za to nadává, tak se tu její špínu a binec snažím raději přehlížet. Ovšem, když nosí uměliny a smrdí potem, tak to jí řeknu, ať si dá čistou halenku ... poslechne bez keců...já jí to ale říkám mile a s ohledy korektně. Vím, že útekem nic nezmůžu a taky se to dělat tak nemá, že!

Renča (Čt, 4. 1. 2007 - 09:01)

BMI není zas tak směrodatný ukazatel, podle mě je důležitější znát % tuku v tělě a tím i % aktivní hmoty. Taky má někdo těžší kosti, před menstruací přibudeme na váze klidně i 3 kila, ale nejsou to tuky, ale tělo zadžuje více vody, potom se to upraví. A co si budem povídat, stolice a dobré trávení - jaký má veliký vliv na váhu!! Takže se BMI vůbec netrapte! Navíc, až se po sežrání všech zásob z vánoc najede na normální stravu, bude to zas dole :-)

Kladno +3, zataženo, PIN 2, BMI 22,0

Jitka B. (Čt, 4. 1. 2007 - 09:01)

Ahoj.
Pajko - máš pravdu, že se cítím dobře. Doufám, že to nezakřiknu. Ale myslím na to, že to není v pořádku. Jak už jsem psala, tak jsem na takový život zvyklá, ale vím, že to je život k ničemu. Po ničem netoužím, o nic neusiluju, nemám žádný životní cíl, za kterým bych aktivně šla,...
Potvrzuje se mi obava, kterou jsem měla před začátkem užívání AD. Sice nemám záchvaty PP, dokážu sama chodit ven atd., ale myslela jsem si, že když mě bude líp, tak budu chtít něco podnikat, někam vyrazit, někoho poznat... To se bohužel nestalo. Pořád mi chybí motivace.

Martina - přejí (Čt, 4. 1. 2007 - 09:01)

No, mně začíná premenstruační syndrom, dva dny jsem se krutě přežírala, strašně mně to štve. Mám problémy se zažíváním, a pak trpím jak Job. Dobře mně tak! Ale ty hormony jsou občas nezvladatelné! Chich.

Lucie (Čt, 4. 1. 2007 - 01:01)

Judito,žádná nemoc,pouze štastná to žena,co já bych za to dala!! BMI si zjistit nemůžu,protože se na váhu neodvažuju vlézt!Až za čas,až ze sebe vytřepu ty chlebíčky,cukroví,řízky,vánočky....bléééééééé dobrou noc

Lucie (Čt, 4. 1. 2007 - 00:01)

Evi R.,já děkuju za všechno a pořád ale občas mám pocit,že zbytečně...Hezky píšeš,cítíš se asi dobře,jako by z tvých písmen skákalo teplo! Ahoj,neznám tě ale to je fuk

Judita (Čt, 4. 1. 2007 - 00:01)

Evíku, můruješ taky koukám:) no za ráno poděkuji se zalepenýma očičkama:)
Tak s tím BMI ste mě dostali, vlezla jsem kvůli tomu na váhu, abych zjistila potřebné číslo (22,6) a hned mě to polekalo, jak je možné zhubnout o Vánocích, a úúúž to je tady zas, co když nějaká nemoc. Takže doporučení pro všechny: nevážit se! Pa.

Reklama

Přidat komentář