Reklama

Kojeni - diteti je 6 let

Katka (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Nechápu proč by Fina neměla říkat pravdu, chce po jen Vás radu. Fino,vždyť tatínek malého by měl mít soudem přidělené, kdy bude dítě u jeho.A pokud to jeho býválá nerespektuje, tak existuje v každém městě Městský úřad-sociální odbor,péče o děti, kde by měli Váš problém vyřešit konzultací.Hodně štěstí K.

V. (Po, 25. 8. 2003 - 11:08)

Přečetla jsem si všechny příspěvky a nadá mi, abych nenapsala svůj názor. Já sama jsem z rozvedeného manželství. Tatínek si našel jinou ženu, když mi byly čtyři roky. S maminkou se rozvedl a asi za měsíc se znovu oženil. Vzal si ženu s nevalnou pověstí, mladou (bylo jí 18 let), s níž má 2 děti. Ze začátku si mne táta několikrát k nim vzal. Tehdy mi bylo asi 6 let. Byla jsem u nich, tátova nová žena mne odpoledne vykoupala, že prý jsem měla špinavé uši. Bylo to v zimě, takhle vykoupanou mne oblékla a vzala na klouzačku na rybník. Musím podotknout, že moje maminka není žádná šmudla, vždycky bylo dobře vypráno a já chodila čistá. Chtěla jsem ukázat, jak se chovají nové partnerky tatínků. Většinou mají pocit, že bývalá žena jejího muže je k ničemu a že musí zachránit výchovu jeho dítěte. Mám pocit, že podobné to je i u 6letého dítěte s kojením. Uznávám, že je to zvláštní, ale je to vše PRAVDA??? Nebo je to zášť a nenávist. To už se pak lecos zveličí.

Fina (Po, 25. 8. 2003 - 10:08)

pro TIM: V tomhle nazoru s tebou nesouhlasim. Myslim si, ze muj pritel by mel mit vliv na svou byvalou zenu, protoze ona vychovava jeho dite. Oni dva se spolu nerozesli proto, ze by meli nejake partnerske neshody. Ona se proste nechala otehotnet a od ty doby s nim nechtela mit nic spolecnyho. Zije jen pro dite a zadnej chlap sveta ji nezajima. Odstehovala se na druhy konec republiky ke svym rodicum a tam timto zpusobem vychovava dite. Samozrjeme, ze tahle vec s kojenim memu priteli vadi (vadi mu i ostatni veci, ktere jsem zde zminovala), ale jak to ma resit s ditetem? Ma mu domluvit, aby se uz nenechal kojit? Ma mu rict, at uz nespi s mamou na jedny posteli? Ma mu rict, at se rano sbali a jde do skolky a at laskave 1. zari nastoupi do skoly? Tohle snad musi resit oba rodice a tudiz si myslim, ze by mel mit vliv na svou byvalou zenu. Vzhledem k tomu, ze maji spolu dite!

Tim (Po, 25. 8. 2003 - 08:08)

Fino, nechapu proc si myslis, ze otec ditete ma nejaky vliv na svoji byvalou zenu. Ja bych rekl ze zadny. Pokud si myslis, ze Ti ten problem resit neprislusi, tak netalc na sveho pritele. Pokud ano, tak v tom delej neco sama. Je strasne pohodlne se nad problemem pohorsovat, nic nedelat a hadat se s pritelem, ze s tim nic nedela. Treba mu to nevadi.

Fina (Pá, 22. 8. 2003 - 13:08)

Pro ANNA: Prvni nazor Anny se od druheho nazoru vyrazne lisi. nechapu! Asi to bude jen shoda jmen:-)))Pro TIM: S ditetem jsem o tom nemluvila, protoze se domnivam, ze tohle mi neprislusi. Je to zalezitost jeho rodicu, pripadne do toho mohou zasahnout prarodice (domnivam se, nebot zijou s matkou ditete ve spolecne domacnosti). zasahnout by mel samozrejme otec (tedy muj pritel). Jsem si vedoma, ze je v teto zalezitost naprosto nedusledny a proto mu to take vycitam a vznikaji tim mezi nami hadky (nekdo se zde strasne divil, ze se kvuli tomu hadame). Je to samozrejme i jeho chyba, ja to vim!!!! A proto se take zde snazim posbirat nazory ruznych lidi - at jiz takove nebo makove.

Eva (Pá, 22. 8. 2003 - 10:08)

Mam priatela v rozvodovom konani, ma 6 a pol rocnu dceru a ma ju velmi rad. Ma strach ze ju po rozvode strati, co je dost pravdepodobne a tiez s nou spi v jednej posteli. Okrem toho ju pri jedle krmi lyzickou ako male babatko a v case ked ju ma u seba sa venuje len a len jej, splni jej vsetko co si mala zazela. Neexistuje prenho nik a nic ine. Ani praca,ani ini ludia... Keby ju mohol kojit, tak ju isto koji. Tak to neber tak tragicky, niesi sama... :-)

Katka (Pá, 22. 8. 2003 - 08:08)

Ahoj Fino,mám osmileté dítě a vím,jak se takové dítě chová.Nechápu názory,proč by jsi ho neměla mít ráda,když je to dítě tvého muže.To je samozřejmé,že ho máš ráda a moc Ti přeji, aby se vše brzy vyřešilo a mohli jste všichni strávit společné výlety i s tím,že malý kluk bude u Vás spát a tu pusu na dobrou noc mu dá tatínek i ty.Žádnou radu Ti dát nemůžu,jen snad trpělivost a věř tomu, že pokud mu je s Vámi dobře,tak on sám bude chtít být s Vámi a vrátit se ke své matce až druhý den nebo po víkendu.Vydržte jistě brzy sám řekne,že chce být s taťkou dorána a dát si místo mlíka třeba opečený párek z ohně.Hodně štěstí Katka

Tim (Pá, 22. 8. 2003 - 08:08)

Jeste vysvetleni k tomu odstrikavani do lahvicky - navrhnul jsem reseni, ktere umoznovalo vzit si dite treba na cely vikend. Pokud na to ma otec pravo a matka tomu brani s argumentaci, ze dite musi vecer nakojit (takto jsem to aspon pochopil), tak bych postupoval presne takto. Aspon pak poznate, zda se dite bez materskeho mleka obejde ci ne.Napadlo me - uz jsi se na toto tema bavila s ditetem?

Tim (Pá, 22. 8. 2003 - 08:08)

Koukam, ze se tema postupne rozrostlo do nekolika rovin.Primarni byla asi ta, zda je normalni (bezne) kojit decko skolou povinne. Zde se temer vsichni vzacne shodujeme - NENI.Druha rovina by mohla byt, zda je to nebezpecne ci skodlive z jakehokoliv pohledu (vyziva,sexualita,...). Vzhledem k vzacnosti takovychto pripadu o tomto neexistuji zadne studie. Nazory diskutujicich se ruzni.Treti rovina je so se s tim da delat. Pokud to neni zavadne, pak je treba tolerovat vztah dite - matka. Pokud to je zavadne, pak nad tim zavirat oci by opravdu nebyla tolerance, ale ignorace. Zkusit domluvu, ale to zrejme nefunguje. Zijeme v pravnim state, takze matka by musela neco porusovat, aby slo zasahnout. Muzes na ni Fino podat tretni oznameni z ohrozovani mravni vychovy ci neco takoveho, ale otazkou je, zda to nebude spise horsi nez lepsi.

Ála (Pá, 22. 8. 2003 - 07:08)

Anno, ono je někdy těžké posoudit správně, co je zneužívání dítěte a co už ne.

Anna (Čt, 21. 8. 2003 - 22:08)

Pripomnelo mi to jeden pripad z USA, kdy byla matka obzalovana pro sexualni zneuzivani ditete, protoze kojila sveho potomka v 6(?) letech. Nevim jak dopadla u soudu, ale nazor odborniku byl velmi negativni. Jednim z mnoha duvodu je, ze materske mleko 6let po porodu uz neobsahuje zadne vitaminy a vubec prospesne latky. Jedna se spis o hormonalni poruchu maminky, takze by mela navstivit lekare (a nejen kvuli hormonum).Jinak nechapu ostatni prispevky apelujici na intoleranci pisatelky. To jako kdyby jste si byli vedomi zneuzivani ditete rodici/rodicem, tak si misto obcanske kuraze rekne: "musim byt tolerantni, kazdy si muze delat se svym ditetem, co chce" To neni tolerance, ale ignorance.

Fina (Čt, 21. 8. 2003 - 15:08)

malinka: No mozny to je. Nebudem se ted tedy bavit o mem pripadu, ve kterem je (jak mi bylo vytknuto) nenavist k matce ditete. Zkuste si zajit zacatkem zari pred skolu a podivat se, jak vypadaj deti, ktery jdou do prvni tridy. A predstavit si je, jak je pak povesi na mamino prso. To fakt myslite vazne, ze je to v pohode?

malinka (Čt, 21. 8. 2003 - 13:08)

Fino, psala si mi, že toto je DISKUZE a že se můžeš ptát a chceš vědět jiné názory.Ale přečti si svoje příspěvky. Tvá diskuse spočívá v tom, že souhlasíš s každým kdo souhlasí s tvým názorem, ale BĚDA, když má někdo jiný názor !!!

Fina (Čt, 21. 8. 2003 - 12:08)

Pro TIM: Rozumim dobre? mame sestiletymu klukovi brat na vikend do lahvicky maminciny mliko? To snad nemuzes myslet vazne? A ze se kvuli tomu hadame s pritelem mi prijde skoro normlani. Zkus se vzit do me situace. Bylo by ti to jedno? Pro Jirka: Diky za nazor. Tim co jsi napsal, jsi me jeste vic zdrtil. Ani si to nechci predstavit. Pro Tereza: Hm, to je mozne. zatim mu dite pujcuje jen na den a vecer ho musi vratit, aby bylo nakojeny. Na delsi dobu to zatim nikdy nebylo. Pro Iva: Sveho pritele miluju a od zacatku jsem vedela, ze ma dite. Dneska se kazdy rozvadi, kazdy si pak hleda jine partnery, je to normalni, ze maji deti z byvalych vztahu. Kdo vi, jak dopadneme my? Treba taky skoncime jako rozvedene maminky a budeme radi, kdyz si najdeme noveho partnera. Ja ho proste akceptuju i s jeho ditetem a a osud ditete mi neni lhostejny. Pro Iva: nemam pocit, ze by mi vadilo dite. Vadi mi blazniva maminka, ktera je chorobne posedla svym ditetem. Pro Linda: Moje rec:-))))

Linda (Čt, 21. 8. 2003 - 11:08)

Kojit dítě v šesti letech je dost hrůza. Druhá žena mého táty kojila dítě do tří let a byla hrůza, když přišel a řekl: "kozu, kozu" a ona ho šla vedle do pokoje nakojit. šestileté dítě chodí nebo půjde do školy, to si bude domů odskakovat cucnout?? Nevím, připadá mi to hrozné. Ale je to jen můj názor.

Pavel (Čt, 21. 8. 2003 - 11:08)

Ano asi bude zaviset na veku toho ditete. Myslim, ze kdyz je to tak do 3-4 let tak je to OK. Chapu ze pak je to asi jine. A navic je v tom genetika. Cigan bude napriklad porad ciganem i kdyz bude vychovavan s laskou v rodine bilych starousedliku. O tom dukazy existuji.

Iva (Čt, 21. 8. 2003 - 10:08)

Pavle ty dítě nemáš, ani tvá přítelkyně z bývalého vztahu.Můj přítel má holku s "bývalou" a trvalo mi roky, než jsem si k ní vybudovala opravdový vztah.Myslím tím opravdu bez přetvářky.A toho Fina bude opravdu schopna s velkou námahou, když už teď ji vadí spousta věcí.Vím o čem mluvím, sám to nechceš, ale vždy v tom "cizím" dítěti vidíš tu "bývalou" a tím ti vždy něco "vadí" na tom dítěti.

Pavel (Čt, 21. 8. 2003 - 09:08)

Ivo to je tedu divna otazka. Jake cizi dite? Je to snad dite jejiho pritele ne?

Iva (Čt, 21. 8. 2003 - 09:08)

Fino ty opravdu tak strašně toužíš, aby jeho syn byl přes víkend u vás a je pro tebe tak strašně důležité výchova "cizího" dítěte ???

Tereza (Čt, 21. 8. 2003 - 08:08)

Ahoj Fino, já už mám dospělé děti a tedy asi trošku víc zkušeností než většina tady diskutujících. Normální kojit 6 leté dítě se mi nazdá, ale co ti hlavně chci napsat je to, že pokud vydržíš s tímto přítelem a on se neodpoutá od své bývalé a od dítěte budeš mít neustále problémy. S takovýma typama žen se nikdy rozumě nedohodneš, bude na tebe žárlit asi ani né jako na partnerku svého bejvalého, ale co kdyby si tě oblíbylo její dítě? A pokud soud určí navštěvi u otce, dítě bude zaručeně nastydlé až pro měj táta příjde, anebo když ho přivede. Zkrátka at? udělá co udělá podle maminy bude špatně.

Reklama

Přidat komentář