Reklama

Kojeni - diteti je 6 let

kokrouč (So, 27. 9. 2003 - 00:09)

No Maco, člověče, já osobně jsem velmi fixován na svou matku a troufám si tvrdit, že i moje děti na svou matku, tedy na mojí manželku. Z tvého výlevu je zřejmé, že jsi v dětsví citově velmi strádal a to prostě není moje chyba. Možná, že bys mohl více vnímat co čteš, jde-li ti to souvisle, protože já ani slovem nenaznačil, že to je či není normální a ani zda-li s tím souhlasím či nesouhlasím. Možná, že místo klečení na hrachu s tebou někdo mohl probrat termín diskuze. Založ téma a pokecáme. To, že to autorka vzdala mi jako škoda nepříjde, ono by to stejně nebylo k ničemu.

Zlata (Čt, 25. 9. 2003 - 13:09)

Už měsíc se tady hádáte kvůli šestiletému kojenému klukovi a Fina - autorka, už to vzdala !

Maca (St, 24. 9. 2003 - 14:09)

Nejsem ta Maca, ale ten Maca. Domnívám se, že tento problém není podložen z toho důvodu, jelikož ho není čím podložit. Pisatelka zřejmě chce poradit z toho důvodu, že zřejmě sama neví, jak se k téhle záležitosti postavit. Odkud to má vědět? Kolik je kojených dětí v tomhle věku? Dělá se nějaká statistika? Nějaký výzkum o škodlivosti kojení ve vyšším věku dítěte? I psychickém dopadu na dítě? Nedělá! A proč se nedělá? Nejsou šestileté děti, které jsou kojené! Aleno, když není podložené, že to není škodlivé, dej vědět, kde je podložené, že je to OK.

Alena (St, 24. 9. 2003 - 13:09)

Maco, jestli ti jde o problém závislosti dítěte na matce, tak existuje tisíc jiných důvodů, jak se tomu stane i bez pozdního kojení. Tím tady snad neoponuj .... navíc to není nijak podložené a tudíž ne 100 % pravdivé a tedy neoprávněné tvrzení.

Alena (St, 24. 9. 2003 - 13:09)

Maco, jestli ti jde o problém závislosti dítěte na matce, tak existuje tisíc jiných důvodů, jak se tomu stane i bez pozdního kojení. Tím tady snad neoponuj ....

Tim (St, 24. 9. 2003 - 09:09)

Maco, Ty jsi se teda rozohnila. Sice nechapu, co Te tak rozcilo na Kokroucovo nadnarodnim pohledu. Vsichni vime, ze zijeme v Cechach, ale to neznamena ze by clovek zijici na jinych mistech sveta byl vyrazne odlisny. Sice je u nas kojeni v takovemto veku neobvykle, ale to jeste neznamena ze je to neco nepripustneho. A vzhledem k tomu, ze je to neobvykle, tak neni zrejme jake to ma dopady - to jsou vsechno domnenky nepodlozene zkusennostmi. To ze si urcitou vec neumis predstavit nebo se Ti zda nechutna jeste neznamena, ze je to neco spatnyho.

Maca (Út, 23. 9. 2003 - 16:09)

Kokrouči, jsi fakt debil. My žijeme tady a v našich krajích není obvyklé kojit dítě takhle dlouho. Tak sem laskavě nepleť Afriku a psy na taliři. Radši zapoj mozek a třeba i svoji představivost, jestli nějakou ve svém omezenectví máš, a zkus si představit svýho syna, jak cucá mlíko od tvojí manželky. A pak si dej na talíř toho čokla a nažer se ho. My žijeme v ČR a kojení šestiletýho dítěte povede k návyku dítěte na matku, ohrozí jeho vztah k ženám celkově a kdoví co ještě. Jo, v Africe, tam je to možná OK, ale tady ne. Tak se zamysli, co říkáš a zkus si to sám představit názorně na svým dítěti.

Alena (Út, 23. 9. 2003 - 14:09)

Kokrouči,napsal jsi to moc hezky. Mám ten samý názor a přiznám se, že i tentýž pocit jako ty po přečtení příspěvku tazatelky.V některých případech je těžké objektivně určit, co je normální. Někomu případá úchylné i to, když dospělý člověk pije mléko od krávy ....

Dana (Út, 23. 9. 2003 - 14:09)

No, je to tak, Fína se chce ujistit ve svém názoru, že bývalá žena jejího přítele není normální(a ona je pochopitelně mnohem lepší). Ale v tomhle případě má asi pravdu.Kdyby šlo jen o samotné kojení,to dítěti uškodit nemůže, ale tady to vypadá na chorobnou snahu matky udržet dítě v naprosté závislosti na sobě a izolaci od okolního světa, a tím mu může skutečně zničit celý budoucí život.Možná jednou nebude moci jít ani na maturitní večírek, protože by nestihl kojení...Natož se snad někdy oženit a odejít z domova. Ale tohle žádná diskuse nevyřeší.

kokrouč (Út, 23. 9. 2003 - 13:09)

No, to asi ano !!!Obecně ovšem nikdy nemůžu říct HNUS, mám syna, kterému bylo 6 v podstatě nedávno, je mu 7 a kousek a také si to neumím představit, ale neumím si ani představit, že jím psa a přece je to mnohde obvyklé. Jen je možná potřeba se umět podívat z druhé strany než vytáhnu hřeby a budu chtít někoho přitloukat na kříž. To by se v našich zemích mohlo stát, že se nevěra bude běžně trestat kamenováním a za biftek bude dvacet let.

Kajka (Út, 23. 9. 2003 - 10:09)

Jo a ještě, až bude ta energetická krize, tah přežije jedině ten , kdo bude kojen min. do 10 let...cha cha

Kajka (Út, 23. 9. 2003 - 10:09)

Můj názor: nedávno jsem měla možnost správit víkend se šestiletým klukem (syn známých) a můžu říct, že jsme si spolu povídali, blbli jsme a nasmáli se. Jelikož sama děti nemám, byla jsem mile překvapená, jak takové šestileté dítě dokáže být rozumné. Takže si nedovedu představit, že by mou známou byl ještě kojený. Fakt děs...Z druhé strany, kamarádka od mého partnera kojila ještě tří letou holčičku a ta třeba jedla řízek, držela ho v ruce a pak zabolala "kozu kozu" (úplně stejně, jak tady už někdo psal) a ta matka to prso vytáhla a ta se napila, pak zase řízek a zase napít. Přišlo mi to fakt hrozný.

kokrouč (Út, 23. 9. 2003 - 09:09)

Už to tady celkem dlouho spí, mrzí mě, že jsem si tohoto tématu nevšiml dříve.Zadavatelka tématu nehledá řešení problému, on to zase kdovíjaký problém není a hlavně nemá řešení. Fina se jen chce ujistit, že její názor je ten jediný správný a "hledá" spolubojovníky. Málokdy se vidí tak úžasný nedostatek taktu, pochopení a smíření se s danou věcí. Úplně se mi dere na povrch otázka : co je ti do toho ? Takhle nějak si představuju počátky pogromů a nesmyslných konfliktů mezi vírami, mezi etniky a obecně mezi lidmi - kam patří sousedi, kteří si podpalují domy ? S ortodoxní vírou, stejně jako s extremistickým hnutím neexistuje diskuse, neexistuje diskuse s člověkem, který nechce diskutovat. K uvedenému tématu - viděl jsem dokument z Afriky, kde jsou běžně kojeny děti mnohem starší. Proč by to mělo být divné tady a ne tam ? Jsme vyspělejší civilizace ? My nebo oni ? Za dvacet let má být totální energetická krize, kdo myslíte, že přežije ?

Tim (Po, 25. 8. 2003 - 16:08)

Znam rodiny, kde jsou rodice spolu a ze by pro dite bylo vyrustat v teto rodine bylo stesti si netroufam rici. A pak znam kluka, ktery vyrustal sam s maminkou a ta byla uzasna. Nic neni jednoznacny, nekdy byt s neky m za kazdkou cenu je horsi nez lepsi. Dulezity je aby vztahy mezi rodici ci rodicem a ditetem byly takove jako maji byt.

V. (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Já žádnou radu nemám.Jen vím, že největší štěstí má dítě, pokud má oba rodiče. SVÉ VLASTNÍ, kteří zůstali spolu.

Fina (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Pro pisatelku V: Dekuji ti za prispevek, ktery prameni z tve vlastni zkusenosti. Stejne tak dobre, jako ty si pamatujes svuj zazitek, jak te nova zena tveho otce koupala (v tvych sesti letech), tak dobre si tohle dite pamatuje svuj zazitek ze stejneho veku - mamino prso. Muzes, prosim, zapomenout na me a moji nenavist a zast, ze kterych jsi me osocila a vyjadrit se k prvotnimu problemu teto diskuse - kojeni 6tileteho ditete. Urcite budu take rada za radu, jak vyresit problem tahani ditete, kdyz se partneri rozesli. My zadne reseni nezname, radi si nechame poradit.

V. (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Úplně nejlepší ze všeho je se o dítě tahat. Jak rozhodl soud! Jeden víkend u tatínka s novou partnerkou, druhý víkend doma s maminkou a novým tatínkem (pokud se maminka znovu vdala). To je pro výchovu to nejlepší. Dovede si vůbec někdo představit, jaký vliv to na dítě má?! Píšu z vlastní zkušenosti. Jestli že se to neprojeví hned, později určitě. Vždycky to dítě jakým způsobem poznamená.

Tim (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Pro V. - znam nekolik rozpadlych rodin, kde dite travi vikendy stridave u maminky a tatinka a ma k obema hezky vztah. Vyzaduje to ale vzajemnou toleranci mezi novymi rodinami rodicu.

Tim (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Fino, podle toho co pises Tvuj pritel na svoji zenu zadny vliv nema. A nema zadne prostredky moci jak kojeni zabranit, muze ji pouze rici svuj nazor, muze nesouhlasit.Pokud Ti jde opravdu o dite, tak bych si v prvni rade promluvil s nim jak to vnima, bral bych si ho vice k sobe (jeste nikdy jste ho nemeli dele nase jeden den) a snazil mu udelat prostredi, ktere se Tobe zda spravne. Tim ze budes denne vycitat partnerovi, ze nic nedela kojenim mu moc nepomuzes. Chapes to, ze nemas pravo mu to vycitat? Neni zodpovedny za chovani exmanzelky. Pokud jsi presvedcena, ze maminka provadi neco zakazeneho nebo skodliveho, res to prevnimi prostredky. Nebo se s tim smir. Tvuj zpusob "reseni" problemu se mi zda vice nez nestastny.

V. (Po, 25. 8. 2003 - 13:08)

Úplně nejlepší ze všeho je se o dítě tahat. Jak rozhodl soud! Jeden víkend u tatínka s novou partnerkou, druhý víkend doma s maminkou a novým tatínkem (pokud se maminka znovu vdala). To je pro výchovu to nejlepší. Dovede si vůbec někdo představit, jaký vliv to na dítě má?! Píšu z vlastní zkušenosti. Jestli že se to neprojeví hned, později určitě. Vždycky se to na něm nějakým způsobem podepíše.

Reklama

Přidat komentář