Reklama

Antikoncepce YADINE

Ajka (Pá, 2. 5. 2008 - 00:05)

Neprodávejte HA!Kamarádka kupovala HA kde se dalo.Nechtělo se jí na gynekologii.Potom jí problémy k lékaři zahnaly,a nyní-ve 28 letech-je po konizaci a už i po amputaci děl.krčku.Je dobře,že lékař má možnost pacientku "donutit" k prev.kontrole přes HA.Jestliže lékař pacientku zná a ví,že je zdravá,není problém-pro velice zaměstnanou ženu-si to vyřídit po telefonu a s kartičkou pojišťovny tam poslat blízkou osobu.Nechte si napsat opakovaný recept a nemusíte na gyn. každé 3 měsíce.Všem hodně zdraví,pa.

Kateřina (Čt, 1. 5. 2008 - 23:05)

Pro Petru.Brala jsem Yadine,také jsem jednou prdlužovala o týden a bylo to to samé-druhý den špinění a menzes nikde.Byla jsem nervozní,po 3 týdnech jsem si raději udělala těh.test a vše v pořádku.Poté jsem to normálně dostala a vše bylo v pořádku.Nyní beru asi 2 roky Yasminelle a jsem naprosto spokojená.Prý obsahuje méně hormonu než Yadine.Všechny premens.problémy zmizely.

Katka (Čt, 1. 5. 2008 - 19:05)

Prosím o radu, Yadine beru již půl roku, ale stále se nemohu spolehnout na to, že nezačnu krvácet i v době, kdy beru pilulky. Máte někdo podobné problémy? Nevím, jestli si mám nechat napsat něco jiného, nebo jestli se to ještě srovná. HA beru hlavně z důvodu velké nepravidelnosti

Petra (St, 30. 4. 2008 - 18:04)

Beru také Yadine a tento měsíc jsem si prodlužovala o 6 dní (od toho druhého dne jsem špinila) Dnes začínám brát 1 pilulku z nového balení po 7 pauze, ale menzes nikde, myslíte si, že jsem si to odbyla už při tom prodlužování? Yadine beru více jak rok.

Rose (St, 30. 4. 2008 - 16:04)

Ahojky Nano :-)), tak vidím, že máš prakticky stejné problémy jako já, ale jeden velký rozdíl tu je - mě je 43 let :-(((, ale to neva :-)) chtěla jsem ti jen něco málo říci k tomu sex.apetitu. Od 20-ti let jsem brala HA, mezitím přestávky (mám dvě dcery :-))a potom opět HA, neboť jsem měla stále neprav.menstr. Jelikož se mi zvýšily jaterky, měla jsem noční křeče v lýtkách, tak jsem tu hnus... AH vysadila. A najednou, to si fakt pamatuji jako dneska, jako bych ožila, prostě nádherný poci na těle i duši a hlavně :))) navrácení sex.apetýt, což bylo samo. úžasný :-) Ale navrátila se ta moje nepravidelnost a tu jsem řešila díky mé kamarádce (zdr.sestře) přírodním prepar. SARAPISEM, jestli už jsi to slyšela. Sama ho vyzkoušela, tak jsem si řekla co, je to přírodní, tak mi to snad neublíží. (jen nesmíš být alerg.na mateří kašičku !!!! ) Brala jsem ho 6 let a SUPER !!!! Menstr.se upravila, zkrátila, žedný premenstruák a prostě jinak vše OK :-))Samo. můj gynekol. tomu nepřikládal žádný význam !!! Ale já jo, proč jinak by se to "najednou upravilo". Ale před rokem, po jiných problémech, se mi najednou ten zatracený premenstruák vrátil a teď co ?
Tak jsem zkusila vysadit SARAPIS a beu to Yadine a jsem v očekávání :-((((, jak to bude dál. Pravda je, že se to tělo s tím musí zase trochu "poprat", ale nesmí to trvat dlouho :-(( Takže asi vydržíme a uvidíme viď ? Mě už to taky otravuje a hlavně nebaví :-(((( "stará koza" a mít takový problémy, jako za mlada. Ach jo :-((
Tak hlavu vzhůru a drž se !!!!! Zatím Ahojky R.:-))

nana (St, 30. 4. 2008 - 09:04)

Ahoj, dnes beru Yadine 13. den. Prsa mě bolí, špinit už jsem asi před 4 dny přestala. Občas mě bolí hlava, čehož se trochu bojím vzhledem k tomu, co jsem se dočetla i na jiných diskusích. Psychika taky nějaká divná, mám výkyvy, jak prase...ach jo. Kdyby existovalo něco, co by nezpůsobovalo takový stavy. Je mi 20,5 a doteď jsem NIC nebrala. Ale studuji a nerada bych chovala holt. Tak doufám, že se vše upraví. Jinak někde jsem četla, že prý po 2 letech užívání HA je sexuální apetýt na 0. Máte někdo jakýkoliv připomínky? Děkuju za reakce.

Rose (Út, 29. 4. 2008 - 12:04)

Ahojte :-) hlavně ty Ajo :-) děkuji moc za vyčerpávající odpověď :-))) Dnes je to již 13 dní co beru Yadine a špinění prakticky zmizelo, prsa ještě bolí a psychika trochu nic moc :-(( plačtivost, vzteky atd. Tak teda nevím, jestli je to stále ještě k tomu :-( Prostě to nechám a uvidím po tom měsíci nebo 2 měsíce a když se to nebude zlepšovat, tak to holt změním. Nejraději bych nebrala nic:-(( Taky prý Yasminelle nebo jak se to píše je dobrá ? Tak ještě jednou díky moc a třeba zase někdy AHOJDA :-)) Rose :-)

Irena (Po, 28. 4. 2008 - 11:04)

Ahoj, začala jsem brát tuto antikoncepci před 10 dny a stále špiním. Včera jsem po styku i krvácela. Myslíte že se to srovná nebo ne ? Gnekolog mi sice říkal že se to může objevit, ale bojím se že mi nesedne. Předtím jsem brala tri-regol a taky mi neseděl.

Lůca (Čt, 24. 4. 2008 - 17:04)

ahojky, já jsem s touto antikoncepcí velice spokojená, beru ji už asi třetím rokem :) jenže teď nějak před maturitou nemám čas zajít si k lékařce pro recept, tak se chci zeptat, jestli tady někdo nemáte balení navíc ke koupi? :) kdyžtak se prosím ozvěte na e-mail: zbesilej.mimon"seznam.cz

aja (Čt, 24. 4. 2008 - 13:04)

Rose, copak vypadám jako dealerka :o)) Ne,já ji beru vlastně už skoro 5let a jsem spokojená.To co popisuješ, to je běžná reakce organismu na hormony,špinění přestane. Já mám mladou gynekoložku,přebrala praxi po babičce,ke které jsem roky chodila.V lednu jsem se jí ptala, zda je něco lepšího než Yadinne, teda pro mě, a ona řekla,že pokud mi nevadí cena, tak je to jedna z těch NEJ a že i ona osobně ji bere. Prsa mě občas bolí i nyní,je to jak kdy.Špinění občas pozoruji poslední dobou, když už se blíží týdenní pauza,ale to prý je taky běžné.A je to vždy jen malinko po styku. Jinak ještě moje vlastní zkušenost - I když tato antikoncepce prý nezadržuje vodu v těle, já mám ten problém, že v době před menstruací se nafouknu vodou i o 4kg.Jak říkám, mám v tu dobu i malé všechny boty. A asi před 3 lety mi právě doktorka k Yadinne začala psát i diuretika, konkrétně mě Moduretic /na vysoký tlak/. Já mám nízký tlak,ale těch pár dnů fakt zadržuji vodu, tak beru podle potřeby 1 tabletu ráno, tak 1-3 během cyklu a mám po problému.Během měsíce jsem v pohodě,to je nepotřebuji.Před užíváním HA jsem byla docela alergik,nesnesla jsem ani stříbro,problémy s kosmetikou, s různými jídly.Nyní nosím stříbro,ocel, po 20letech dokonce používám stíny, to bylo dříve nemožné,oči jak angorák. Jen hodinky mám pořád titan,tam se zatím bojím investovat. Doktorka mi řekla,že hormony byly zřejmě předtím v nerovnováze a ted se to srovnalo a tím se i zmírnili alergické reakce. Je fakt,že HA jsem nasadila hlavně kvůli pleti,ta se mi totiž hrozně zhoršila. A nyní - krásná pleť,cítím i pevnější vlasy, prsa mi nerostou, nekynu, menstruace stejně jako předtím slabá a pravidelná, a taky klid, že jsem chráněná. Krevní testy v pohodě a i já jsem celkově spokojená...jejda to jsem se rozepsala :o)))

Rose:-) (Čt, 24. 4. 2008 - 11:04)

Yadine - po 6-ti letech opět beru antiko. a tentokrát Yadine. Beru 8tabletku od počátku menstruace a bolí mě moooooc prsa a trochu špiním, jo a mám takovýho "vzteka". Je to jen než si tělo zvykne nebo to tak bude pořád ? Mam pravidelnou menstr., ale objevil se u mě nesnesitelný premenstr.syndrom, tak mi pan doktor předepsal Yadine. Můžete mi k tomu někdo (třeba ty Ajo :-) něco napsat ? Díky moc R.:-)

aja (Út, 22. 4. 2008 - 17:04)

:o) přesně tak! Jedno balení se prostě obětuje a používá na odsouvání menstruace.Je fakt, že já s tím čaruji každou chvíli.Tak 2-3 dny občas posunu nebo zktrátím. Beru ji už víc jak 4 roky.

Blanko (Út, 22. 4. 2008 - 14:04)

ajo děkuji, užívám 6 měsíců, takže začnu brát z dalšího balení a vysadím až budu chtít a tabletky co mi zůstanou mohu použít zase příště pro další posunutí - jestli to dobře chápu.

aja (Út, 22. 4. 2008 - 11:04)

Ano,klidně o kolik dní chceš posunutí, o tolik dní ber dál tablety, nebo nedělej pauzu a ber dvě balení za sebou a pak opět týdenní pauza. Já osobně používám oba způsoby,mám jedno balení takové neúplné, jak si to občas posunu nebo urychlím.Nevím jak dlouho Yadinne užíváš, když se prodlouží cyklus, nediv se špinění, to občas dělá...

Blanka (Út, 22. 4. 2008 - 11:04)

Chtěla bych si posunout menstruaci, mohu užívat z dalšího balení třeba jen 5 nebo 15 tabletek a pak vysadit. Nebo je nutné dobrat zase celé balení 21 tabletek.

Irena (Út, 15. 4. 2008 - 20:04)

Děkuju moc. Počkám až mi to opravdu začne. Doufám že mi tyhle prášky sednou.

andrea (Út, 15. 4. 2008 - 19:04)

ahojky, me gynekolog zase rekl, ze prasky mam zacit brat az pri prvnim silnym krvaceni, coz je u me druhej a treti den, osobne mi to rekl...ale myslim ze chyba to urcite nebyla kdyz si to vzala hnedka vlastne uplne prvni den... :-)

verča (Ne, 13. 4. 2008 - 09:04)

to Irena: Začni už při špinění.

Irena (So, 12. 4. 2008 - 18:04)

Ahoj, gynekolog mi předepsal tuto antikoncepci, mám dotaz. Můj gynekolog říkal že mám začít brát prášky v den menstruace, ale já vždy tak 1-2 dny spíš špiním a pak mi začíná " normální " menstruace. Mám ty prášky začít brát hned při tom špinění, nebo počkat.Díky za odpovědi.

Markéta (St, 9. 4. 2008 - 21:04)

Prosím je ještě yadine na prodej?Díky mar.mala"centrum.cz

Reklama

Přidat komentář