Reklama

maniodepresivita

pro Anyz (Ne, 10. 2. 2008 - 05:02)

Mimochodem, ta predstava, ze mi bude slepe strevo operovat chirurg v manii... V obave o svoje mnohem dulezitejsi organy nez je slepe strevo, bych se radsi operovala sama. To si pis, ze po nastudovani prislusne literatury bych to zvladla. Teda teoreticky urcite, prakticky tezko. Ja totiz pri pohledu na krev omdlivam... :)) P.

Návštěvník (So, 9. 2. 2008 - 17:02)

Jeste mam pro vas pripravena 2 temata k diskuzi a k zamysleni... Ale to az proberem ten odkaz... P.

Návštěvník (So, 9. 2. 2008 - 15:02)

Nejsem si uplne jista, ze lide s BAP by byli dobri vedouci pracovnici. Tim, ze v manii prichazi jeden napad za druhym, tak ta pracovni rozhodnuti musi byt notne promenliva a kazdou chvilku jina. Nechtela bych pod takovym clovekem pracovat, aby mi rano zadal urcity ukol a za 2 hod. prisel jiny napad a jiny ukol a za dalsi 2 hodiny opet zmena nazoru a ukolu...
Taky si nejsem jista, zda-li lide s BAP umi dobre odhadnout lidi. Skoro vsude pisou, ze jim hrozi, ze skoci na "genialni byznys", ktery je pro ostatni pruhledny nesmysl. Jak to, ze to nevidi taky, kdyz "vidi" do lidi?
Musim priznat, ze z tech stranek, co jsem vam poslala odkaz me zaujal pouze tento clanek. Z ostatniho jsem byla tyden spatna... P.

Anyz (So, 9. 2. 2008 - 13:02)

pro P.: ještě dál pročítám ty stránky, na který jsi nás upozornila - líbí se mi ten článek: Kde zase je? To zamyšlení,že lidi okolo jí mají rádi takovou jaká je - tj. s nemocí. Bez ní by byla jiná, všední.. Vlastně je jakoby ráda,že jí má!!! To je zvláštní! Udělat ze své slabiny přednost! Úžasný!

Anyz (So, 9. 2. 2008 - 12:02)

:-) "koncentrovaná hloupost sama" - to je taky dobrý!

Anyz (So, 9. 2. 2008 - 11:02)

pro P.: Zajímavý článek..zaujala mě "schopnost proniknout do duší lidí". Tomu věřím! Dokáže s člověkem manipulovat (pokouší se o to), ale né jenom ve zlém, může to být i snaha toho druhého motivovat, nasměrovat na stejný pohled na věc, probudit v něm zájem.. - myslím,že díky této vlastnosti, lidé s BAP (pokud to je pravda) musejí být úspěšný ve vedoucích funkcích..

Anyz (So, 9. 2. 2008 - 11:02)

Leo: moc hezky píšeš,popisuješ svoje stavy - takovej poeta a filosof dohromady :-) Možná bys mohla psát knížky.. Pocity, kdy je mi hrozně smutno a zdánlivě k tomu nemám důvod mám taky..jsou to stavy, kdy mě nic nebaví,nejsem schopná nic dělat..v poslední době to mám častěji a častěji..a to se považuju za zdravého jedince - jenže,kdo o sobě může tvrdit,že je naprosto duševně zdráv,že jeho myšlenky jsou ty správné..všichni a všechno kolem nás nás ovlivňuje, formuje,působí na nás - a do našeho nitra,myšlenek nikdo nevidí..a tak i lidi,co se můžou zdát ostatním šťastní,se mohou uvnitř trápit.. Ale to je zkrátka život, někdo o něm nepřemýšlí a bere život, tak jak přichází, někdo se neustále ptá proč? Já patřím k těm druhým, a tak občas smutním.. Super lék na smutnění je hudba!! Ovšem něco veselýho..momentálně poslouchám Mládka se Svěrákem :-))

Lea (So, 9. 2. 2008 - 06:02)

Ach jo. Mám teď takovej divnej pocit...Byla jsem na balkóně, poslouchala Hey You z floyďácké Zdi, koukala na ty krásné ponuré stromy a mraky, miluju je, Martine, stromy a mraky, to je moje, a ozýval se ve mně takový nějaký temný stín, nechápu to, proč se to vrací navzdory lékům, proč se to tak těžko ovládá, proč to není jen blbá nálada nebo PMS, proč to tak bolí a jak vůbec duše může bolet a vzdouvat se a proč, když není důvod, sakra, nemám to ráda, takovým stavům říkám, s prominutím, depičky, ale jsou předzvěstí té hnusné stvůry odolné ošklivé nenávistné co si klidně projde zavřenými dveřmi...Ani nevíte, jak jsem ráda, že jsem vás tu potkala, lidi. Ovšem začínám se nenávidět, že se vůbec rozebírám, šťourám se v sobě, jsem pitomá hloupá koza. Rozplynout se do nebytí...

Lea (So, 9. 2. 2008 - 05:02)

Ad agresivita. Jednou jsem proti mému bývalém muži vystartovala se židlí, ale nehodila jsem nakonec, on mi zato praštil rozevřenými dveřmi do ruky, že jsem s ní pak měsíc nemohla hýbat, ale bylo to spíš nechtě. Ovšem to nemělo myslím s mánií nic společného, byla to hádka kvůli ničemu a já byla zoufalá, že to nechce pochopit a zbytečně se rozčiluje. Pocit bezmoci je příšerný. A bezmoc vůči hlouposti je pro mě to naprosto nejhorší v životě. Včera jsem měla výstup v práci s jednou hloupou mzdovou účetní a musela jsem se sakra držet... Ne že bych ji zrovna chtěla praštit:-) Ale křičela ona, já ne.

Lea (So, 9. 2. 2008 - 05:02)

Ten odkaz je, P., fakt zajímavej. "Děti a blázni mluví pravdu" - nesouhlasila bych, alespoň v mém případě, s tou hláškou "kritika ... je sdělena neomaleně a se záměrem ublížit". Jsem opravdu hodně upřímná, i v obdobích klidu, ale ubližovat rozhodně nechci. I když to třeba nechtě dělám. Co mně přišlo kdysi záhadné, dnes už chápu, a to, jak se lidi mění. Příklad: Znala jsem kdysi jednu holku, takovou prostou duši, dost často za mnou chodila na neohlášené návštěvy, které jsem dost protrpěla, bylo to plácání o ničem, hlouposti na n-tou. Pak jednou přišla v době, kdy jsem byla v mánii. Nechápala jsem, jak jsem ji mohla tak podceňovat, byla úžasná, inteligentní a krásnější než předtím! Naprosto skvělá. Asi zmoudřela, možná životními zkušenostmi, školou, kterou dělala, prací, kdoví. Po nějakých pár měsících přišla zase a byla to opět koncentrovaná hloupost sama. Nechápala jsem. Tehdy-teď už vím, co vím. Je to ve mně. Stejně tak jsem předloni na podzim málem začala žít s člověkem, se kterým se občas stýkám a nejsem schopna ho brát jinak, než kamaráda. Byla jsem zamilovaná, byl úžasný, skvělý, TAK zajímavý člověk. Naštěstí to tenkrát nešlo hned a po pár měsících mně bylo jasné, že to soužití by byla katastrofa. Měla jsem z pekla štěstí, stejně jako on:-)

Lea (So, 9. 2. 2008 - 04:02)

Kdo by to byl řek', co ten Rudolf spustí:-))

pro Anyz (Pá, 8. 2. 2008 - 19:02)

Precti si to. Je to velmi zajimave... P.

http://tarantel.sblog.cz/deprese/o30

Martin (Pá, 8. 2. 2008 - 14:02)

A jejej, tohle jsem netušil. Samozřejmě pacienti s BAP nemají žádné zvláštní vražedné sklony. Výjimkou by snad mohl být manický stav, ale i v něm ohrožují hlavně sami sebe. Komplikovanější situace nastane, pokud se připadí psychotické příznaky - halucinace, bludy atd. Ale to už je opravdu extrémní případ.
Shrnuto: byl to jen žert, či spíše reakce na poznámku Ley o chování Rudolfa :-)
Jinak dnes jsem měl náročný den a doučil jsem až teď...

Návštěvník (Pá, 8. 2. 2008 - 14:02)

Jezis, kdy uz ten Martin prijde ze skolni jidelny? :)) P.

pro Anyz (Pá, 8. 2. 2008 - 13:02)

To o tech ocich jsem cetla i v nejakem odbornem clanku. Ze v manii se rozsiruji zornice, zrychluje tep atd. Je pravda, ze uz kdyz jsem to tenkrat cetla, tak jsem si sla prohlednout fotky z lonske dovolene, kam jel s paradni manii (ale to jsem v te dobe nevedela o co jde). Na tech fotkach mel oci strasne vyrazne, leskle a mela jsem pocit jakoby zesvtlaly. Moc se mi libilo, jak tady kdysi nekdo psal a prirovnal BAP k lodi, ktera jede na plny vykon s prehratym motorem (manie) a potom potrebuje zakotvit k oprave (deprese). P.

Anyz (Pá, 8. 2. 2008 - 12:02)

A ještě mám jeden postřeh: říká pravdu tam,kde bych čekala spíš lež a naopak! samozřejmě ta druhá varianta je horší,ale bohužel-bohudík někdy je dost čitelnej..Řekla bych,že lidi s BAP mají výbornou obličejovou mimiku, soudě podle toho jednoho,co znám :-) Kolikrát se mi zdá, že mi něco říká a přitom jako by se smál pod vousy,jak na to reaguju přesně tak,jak to chtěl.. Už to tady někdo psal, že lidi s BAP mají jakousi jiskru v oku!!To je pravda, když jsou v pohodě..v opačném případě vypadají hrozně utrápeně,jako by v tu chvíli zestárli o sto let.. A pak je tu i výraz "šílence" (postřehne ho ovšem jen ten,kdo o jeho nemoci ví, možná je to jen tím věčným pozorováním..) - nespecifický výraz jak z hororu,kdy opravdu nepoznám,co si myslí - no a když mi v tu chvíli dokonce hladí krk - není divu, že fantazie pracuje..

Návštěvník (Pá, 8. 2. 2008 - 11:02)

Takze Martine???????

pro Anyz (Pá, 8. 2. 2008 - 11:02)

Mne zase manzel strasne rad poklepaval 2 prsty na zily na vnitrni strane zapesti... Tak ted opravdu nevim, jestli to melo byt laskyplne gesto... Vadilo mi to, bylo mi to neprijemne a sama jsem nevedela proc. Jinak, v poslednim 3/4 roku by me asi opravdu nejradsi zabil :) Ba ne, spis rikal, tak me zab, kdyz videl, ze se trapim, ale kdyz se v manii napil, tak mi rikal strasne veci jen aby mi ublizil! P.

Anyz (Pá, 8. 2. 2008 - 11:02)

pro Martina: no,nevím,tohle jako humor moc nevyznělo!! Já tomu věřím!! Ale že to takhle "hodíš" do frcu - to mě vyděsilo.. Abych to vysvětlila: nevím proč, ale v jistý situaci mě zrovna tohle napadlo..úplně jak z nějaký detektivky - tak hezky a podezřele mi žmoulal krček.. - vždycky,když to vidím v TV, si říkám - to je husa,proč ho nechá,vždyť si o to koleduje..-tohle všechno mi problesklo hlavou při tom podivném "hlazení".. Samozřejmě jsem to svedla na svou bujnou fantazii a teď čtu tohle!!!! Takže Martine to musíš vysvětlit, jestli to byl žert nebo ne!! Všude většinou píšou o sebevražedných sklonech..né tohle!

Pro Martina (Pá, 8. 2. 2008 - 08:02)

Martine, proboha!!!! Ne kazdy ma smysl pro humor jako my! Muze to cist nekdo nezasveceny!!! P.

Reklama

Přidat komentář