Reklama

PANICKÁ PORUCHA 13 díl

Jitka (Ne, 6. 3. 2011 - 10:03)

píšu jak tatar, tak se omlouvám:-)

Jitka (Ne, 6. 3. 2011 - 10:03)

Ahooooooooooooj
Silvi, Ty jsi prostě zlato a opět jsi nezklamala:-). Moc Ti děkuju. Já osobně si teda myslim, že mám prostě něco se žebrama. Trapeza a ten vršek dnes už fakt v pohodě. To k tomu zápalu zřejmě teda bylo, protože to i byla jiná bolest, já jsem mu to i popisovala že to není jako když jsem měla třeba bloklou páteř. To prostě řezalo a pálilo a atb na to zabrala. No ale dole to bude fakt něco se žebrem:-D. Si řikám jestli mi to prostě nedodělali s tim napravovánim, ona ještě i na tý rehábce se mnou cvičila a válela se mi po břiše:-D (jako to chápu) musela to zkusit a pak vlastně zjistila že tim to nebude. Tak ještě abych to neměla zlomený hahahha. Nejhorší je to když ležim na boku a zvedám se, to mám pocit jako když to tam nemá nikam vlízt nebo já fakt nevim jak to popsat, dneska jsem aspon už i spala, snažim se od včera i víc hejbat, já se prostě nemůžu jenom válet, je to děs:-). Jinak já při tom zápalu plic nemám nic, kašel rýmu prostě nic, měla jsem jenom ty teploty. No a zaplať pánbůh že nekašlu, protože to bych se fakt pos.... bolestí :-)))))))))). Manžovi řeknu at mi to tam prohmátne ale já to fakt vidim že je něco s tim žebrem. Jo a antibiotika mám AMOKSIKLAV a beru je od čtvrtka. No a brufenu jsem tolik nikdy taky nesnědla, jenomže to do sebe prostě nechci fakt pořád rvát tak proto to řešim:-).

Silva (So, 5. 3. 2011 - 19:03)

Jituš ahóóój!Teď mi Lucka řekla, že jsi tady,tak hned spěchám:-))Potvrdila jsi moji teorii, že ti doktoři stojí opravdu totálně za H. A napravovat někoho, kdo má horečky až 39 a tvrdit, že to nic není, to je na žalobu.
Jituš, napiš mě, jestli už máš vybraná antibiotika, která ti určitě dali? Já jsem jednou dopadla podobně. Dostala jsem strašný kašel , bylo mě zle a oni mě na to dali Biseptol:-))Pořád jsem měla teploty, tak kolem 38 a ani po desti dnech neustupovaly.Byla jsem hrozně zahleněná a kašlala, dávila se jak hrom. Sotva jsem dolezla znovu k doktorovi,byla jsem jak ve snu,jak mi bylo zle a on mě, darebák, konečně pořádně poslechl a byl tam zápal pravé plice. Takže nasadil konečně ATB a pak jsem se z toho pomalu vylízala.Asi jsem to tady už někdy psala:-))
Ale k věci. Může tě v těch zádech bolet od toho zápalu plic, záleží na tom, v jaké jsi fázi léčby?Ale ještě je jedna věc. Jak jsi pořád ležela, tak jsi si mohla krásně rozjet v té nezvyklé poloze záda. Já si přesně vzpomínám, že jsem tenkrát od toho ležení měla děsné problémy s krční páteří.Ale toto bych spíš typovala na nějaký svalový problém. Byla jsi celkově rozhašená,tak se ti rozjely problémy, které jsi ještě prohloubila ležením. Řekni manželovi,ať ti prohmatá ta místa, jestli nemáš ,v místě bolesti, nějaký uzel, zatvrdlinu.To by měl vyhmatat. A pak napiš! Tak pá a drž se!

Lucipero, pěkně jsi to napsala, výstižně. Kdo zalistuje, vše, co bysme mohly sdělit,najde.Pak už to bylo jen dokola.

Zdravím Věrunku, ta to napsala taky pravdivě. On se člověk dokáže povznést ale jestli po každé větě následuje výpad, tak to unaví a otráví. A to se stalo. Chodit se sem otravovat, to je to poslední, co našinec potřebuje.
No nic,život jde dál a na každou svini se vaří voda.

Jitka (So, 5. 3. 2011 - 17:03)

Ahoooj zdravím známé tváře:-)))
Holky já nejdu s ničim psychickym, ikdyž teda už mě to taky pěkně deptá. Ale mám zápal plic a začalo to tak, že mě začaly bolet záda, v lopatce a dole na levý straně a na trapéze a šlo to až k hrudníku. Když jsem začala mít teploty přes 38 tak už mi to bylo divný. Vydala jsem se k dr. ten mě napravil a nad teplotou se ani nepozastavil, pak jsem tam šla třetí den zas že teploty mám stále kolem 39 a jestli to není divný a nemám v sobě zánět a on ne to ne:-)) znovu mě napravil a napsal mi rehábky. Jela jsem na rehábku a tam šikovná paní doktorka odhalila, že to bude asi něco jinýho než blokáda. poslala mě na internu a šup mám zápal plic. Ale co mě drtí, že mě bolej ty záda pořád, ta trapéza teda tak nějak přestala ale v půlce zad vlevo vzadu to je děs. Dneska v noci to bylo fakt katastrofální a nechce se mi do sebe pořád sypat brufen, ten na chvíli zabere a pak to jede zas. Tak se chci optat může to být k tomu zápalu nebo už jsem fakt bloklá:-))). Na pohotovost se mi zatim fakt nechce. Tak holky poraďte, hlavně Ty Silvi, ty jsi taková moje doktorka:-))

Lucka (So, 5. 3. 2011 - 16:03)

děvčata,co máte problémy...možná je nutné vzít tuhle diskuzi(PP1-PP13) jako zajímavou knihu,která už ale dál nepokračuje,jedině když jí začnou psát jiní autoři....tedy vy
nic nového o panice a agorafobii se asi nikde nedozvíte,(bohužel ani od doktorů)vše tady bylo mnohokrát zmíněno a probráno... a chodit sem zatím nikdo ze staré party asi jen tak nebude,těch urážek a nedorozumění bylo příliš......... ale jak psala Evakrk,kdo ví.........

tak listujte,byla by to hodně tlustá kniha :-)

Věrunka (So, 5. 3. 2011 - 10:03)

Byla to tady moc pěkná...Radko ahoj,tady právě nešlo vůbec o jiné názory,ale o urážky a napadání jistých osob.které se této diskuse dlouhou dobu zůčastnˇovaly a někomu byly trnem v oku.Prostě to nechápu,nekteří si svoji rozmrzelost a zlobu vybíjeli právě na těchto osobách.Říká se odtud - potud.Překračovalo to meze slušnosti.

Radka (So, 5. 3. 2011 - 10:03)

ano,je to škoda,že to...Byla to tady moc pěkná diskuze.Škoda, že už sem skoro nikdo nechodí.A chtěla jsem se zeptat na co měli někteří lidé jiný názor?Na něco co se týkalo panické poruchy?

Míla (Pá, 4. 3. 2011 - 18:03)

Ahoj všichni, taky jsem měl od prosince 2 panické ataky. Trpím hroznou úzkostí. Bojím se chodit nakupovat, kamkoli jet mhd, nechce se mi opouštět byt. Jsem měsíc na neschopence a povětšinu sám doma. Mám přítelkyni, kterou šíleně miluji, ale vidím na ni, že to na ní začíná doléhat. Prožívám nejkrásnější vztah v životě, ale díky mým stavům se nám to začíná kazit, cž mě trápí. Přítelkyně mi našla terapeutku na alternativní psychoterapiim protože nechce, abych se cpal práškama. Nevím ale, jestli to dokážu bez prášků zvládnout. Poslední dobou netrpím ani ataky jako šílnou slbostí celého těla, včetně pocitu necítění mozku. Cítím se slabej, jako bych pomalu odchazel. Začal jsem se k tomu všemu bát tmy. V noci nepsím víc jak 4 hodiny, mám pocity, jako by mi v hlavě jezdil proud. Většinou to dospávám přes den, když je přítelkyně v práci. Trápí mě moje lehkost těla. Navíc pořádně nejím, jelikož se bojím chodit do obchodu a přítelkyni mám v práci. Taky se bojím toho, že pokud omdlím, přestanu dýchat a nebude mi mít kdo pomoci, jelikož jsem přes den doma sám. Mám strach, abych neměl nějakou vážnou nemoc. Najde se tu někdo, s kým bych si po mailu mohl o tom psát? [email protected]

Nina (Čt, 3. 3. 2011 - 18:03)

Ahoj, taky už patřím mezi vás. Kdysi jsem již měla panické ataky v životě, ale nějak jsem se tomu nepoddala a časem to přešlo, měla jsem je jen sem tam. Před lety jsem se léčila na deprese, psychiatrička mi napsala AD, mluvila se mnou, našla jsem novou práci, později partnera a vše se srovnalo, přestala brát před pár měsící AD, byla jsem šťastná do vánoc 2010. Pak o vánocích jsem si dala trochu více alkoholu, druhý den byla nervozní a bála se že se mi deprese vrátí, tak jsem začla brát AD znova co jsem měla doma a hned celou tabletu 1 denně citalopram 20mg, to byla velká chyba dnes už vím, během pár dní mě popadly šílené deprese, nervozita a úzkost. Nebylo to k vydržení tak jsem vyhledala opět psychiatra v místě bydliště, jelikož jsem se provdala za německého přítele a přestěhovala se do Německa já stále německy dobře neumím tak jsem byla šťastná, že psychiatr. On mi doporučil zvýšit citalopram na 30mg, tak jsem to udělala a do dvou dnů mě v noci přepadla panická ataka. Brala jsem ještě pár krát 30mg, ale ataka neustopila a tak zašla k praktickému lékaři, tam mi doporučila jít zpět na 20mg, to beru asi 5 dní, ale pořád se mi ataky v noci vracejí, už mám strach jít večer spát, proto nemohu ani usnout. Přes den se pak cítítm unavená a třepu se. Snažím, se něco přes den dělat, ale mysl ne a ne odvrátit. Jsem objednaná též psychologovi, ale až v půli dubna. Jinak mám i autoimunní thyreoiditis, na to beru L-thyrox 50 .
Pokud mi bude někdo chtít poradit jak s tím bojovat, nebo co pro sebe udělat budu jen ráda.

Věrunka (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Proto mi jsou...Nebylo by dobré zajít k lékaři?Nemusíš hned k psych.Některý léky napíše i obvodˇák.

Ach jo (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Ach jo

Ludmila (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Lído a co ti zabíralo v...Proto mi jsou blízký-teoreticky drogově závislí a vůbec duševně nemocní,protože oni to zažívaj a zažívaj to i třeba ženy,co žijou s domácím násdilníkem.Vím to,protože jsem u toho byla a jsem hodně vnímavá,takžepsychické problémy lidí chápu,ale sama se ještě deptám tim,že nějak doufám,že ten pocit paniky nepřijde a pak,když přijde,tak si ho zažívám až do konce.Ale potřebovala bych nějaký lék,abych,když už bych cejtila,že to nezvládnu,aby to přešlo.

Ludmila (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Lído a co ti zabíralo v...Ahoj,no právě,že já jsem nikdy nic nebrala,vždycky jsem si to prožila až do konce,já studuju sociální školu a studuju to proto,že jsem právě tohle zažívala v dětství a ještě si to posiluju tim,že pořád sleduju negativní diskuze a koukám na psychologický filmy,horory,no prostě všeobecně se o to zajímám,zajímají mě drogově závislý.A můžu říct,že je uplně jedno,že jsem v určitých obdobích pracovala jako pečovatelka a dodávala lidem odvahu,je uplně jedno,že jsem taky byla středem pozornosti a vůbec mi to nevadilo,což teď bych nezvládla ani náhodou.Psychologie mě zajímá,ale to nesouvisí ss tím,co zažívám.Nejhorší je,že to nikomu neřeknu a snažim se to vyřešit sama,ale nějak to nefunguje.Musím něco brát,protože přírodními prostředky to nezvládnu.

evakrk (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Lído a co ti zabíralo v dětství?
Já jsem si vždycky vzala neurol, xanax, lexaurin. Mají stejný účinek a zabírají hned.

Věrunka (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Ale prdlajs jako psi. Psi se...Nojo já vím - vyjádřit se ten dnešní chaos v lidském bytí nedá.

Ludmila (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Ahoj,chodím na dálkové studium v Praze a zažívám ve škole pocity paniky,už jsem to měla v dětství,ale nechci skončit v psychiatrické ordinaci,potřebovala bych poradit nějaký lék,který zabírá do deseti minut nebo do půl hodiny.Poradíte?

evakrk (Čt, 3. 3. 2011 - 14:03)

Ale prdlajs jako psi. Psi se k sobě chovaj líp :-)

Věrunka (Čt, 3. 3. 2011 - 13:03)

Ahoj EVIKU.Život je pes a lidi jsou na sebe jako psi.

evakrk (Čt, 3. 3. 2011 - 13:03)

Panebože, proč tohle děláte? Proč tady mluvíte o někom, kdo tu není? Proč si nepovídáte o panice, počasí, těch šizuncích co z nás dřou kůži, prostě o čemkoliv. Ale hezky, prostě jen tak. Tahle diskuze špatně dopadla, ale panika ne. Všichni co jsme sem psali, na tom byli zle a myslím, že nikdo z toho není úplně venku. Chodila jsem sem denně snad šest let a ráda budu chodit zas. Jenže na co navázat? Zas urážky, podezírání, nadávky. Jestli někomu chybí slušná diskuze, pište slušně a ti co se plácaj teď někde v panice, budou rádi a přidají se. Takových bab, jako jsme byly my tady, je všude plno. Může se tahle diskuze zase vzpamatovat, jen s jinejma holkama.
A časem , kdo ví?

x (Čt, 3. 3. 2011 - 13:03)

blízcí jsou ji všichni,co si s ní píšou na mejlu.Víš?A je jich poměrně dost.Nemáte ji rádi,že píše všechno narovinu,proto je špatná.

Reklama

Přidat komentář