Reklama

Zlomenina kotniku-operace, s kovy

Denisa (Út, 22. 6. 2010 - 19:06)

Omlouvám se Moně, to mělo být pro Marcelu.Ještě jednou promiň.

Denisa (Út, 22. 6. 2010 - 17:06)

Ahoj Mono, já myslím, že...Ahoj, díky moc za zkušenost a Váš názor.Měla jsem ošklivou nehodu, při které jsem si, i mimo jiné, rozdrtila pravý kotník. Doktor říká, že kusy kostí byly rozdrceny na prach a co zbylo, se sešroubovalo. Kost už se nechytla a tak odumřela. Teď je ta kost v kotníku zmáčklá a propadlá. A ta mírná hybnost, co tam ještě zůstala, způsobuje šílenou bolest. Po nehodě jsem byla v kritickém stavu, takže jsem 3 měsíce jen ležela, 6 měsíců byla na invalidním vozíku, no a doposud ty berle. Ten kotník jsem konzultovala se třemi lékaři v Hradci,také u ortopeda v Jičíně a v Praze. Všichni říkají - znehybnit tím prošroubováním, ale taky říkají, že některé pacienty to i potom trochu bolí. Říkají také, že jakékoliv další zranění toho kotníku a operace (např. osekání nárůstků, které se tam udělaly) = příjdu o nohu. Je to nechutné a vzledem k tomu, že mi je 32let, tak to je hustý!! Od 30 let jsem invalidní důchodce. Samozřejmě, že taky vím, že spoustu lidí, je na tom daleko hůř, takže se snažím nelitovat a bojovat s tím. Zatím se mějte a díky za jakýkoliv názor.

Marcela (Út, 22. 6. 2010 - 15:06)

díky moc za podporu, zrovna...Dokud máš nášlap zakázaný, tak bych auto asi nezkoušela, přece jenom je to na nohu zátěž a není teď na žádnou zátěž zvyklá, takže bych byla opatrná a vyčkala až lékař dovolí. Nevím, mě vytáhli naštěstí z nohy vše.

mona (Út, 22. 6. 2010 - 14:06)

Já jsem dojižděla na rhb....díky moc za podporu, zrovna to na mě za ten měsíc padlo, já vím, že bych měla být ráda, že dobře srůstám, bez komplikací,ale jsem takový dost činorodý člověk....a teď nic. Ještě jednou díky za podporu, musím se s tím nějak poprat. A ještě tedy dotaz, můj lékař mi řekl, že v mém případě, by bylo asi lepší si v noze to železo a šrouby ponechat a tady píšete, že je lepší nechat vše po roce vyndat, já si to taky myslím, neb s tím železem se nějak nemůžu smířit! A ještě jeden dotaz máte někdo zkušenost se řízením auta, můžu to zkusit, ikdyž mám zakázaný ten nášlap, přišlo mi, že když si ten kotník sfixuju bandáží případně pevnou botou mohlo by tp jít??

Marcela (Út, 22. 6. 2010 - 13:06)

no to si právě vůbec...Já jsem dojižděla na rhb. 1,5 měsíce, kde mi pomohli dostat nohu alespoň do pravého úhlu. Zhruba jsem chodila o holích 2 měsíce než jsem je mohla odložit, je to doba kterou počítám od toho co mi dovolili první nášlap. Teď už mám i po extrakci kovu, protože mi bránili v pohybu, zatím je to pořád stejné, začínám doma cvičit, tak čas ukáže jestli to povolí a budu normálně chodit, nebo jestli mi zůstanou trvalé následky. Noha připadá cizí dlouho, ale postupně do ní cvičením a péčí budeš dostávat cit neboj. Jak rychle to zvládneš závisí na tom, jak moc máš nohu pohybově omezenou, čím míň, tím líp. Neboj zvládli jsme to všechny, zvládneš to i ty,jen to chce čas a trpělivost.

mona (Út, 22. 6. 2010 - 13:06)

No nemysli si, že zahodíš...no to si právě vůbec nemyslím a už teď mám fakt z toho hrůzu, ta noha mi přijde jako by ze spod nebyla moje.

Marcela (Út, 22. 6. 2010 - 12:06)

nášlap mám zakázaný na 8...No nemysli si, že zahodíš berle a půjdeš, budeš muset rahabilitovat. Než se postavíš a půjdeš, tak to bude chvilku trvat.

mona (Út, 22. 6. 2010 - 11:06)

Ahoj Mono, já myslím, že...nášlap mám zakázaný na 8 týdnů!

mona (Út, 22. 6. 2010 - 10:06)

Ahoj Mono, já myslím, že...děkuji moc za názor, právě pro to, že jizvy mám teď po čtyřech týdnech krásně zhojeny RTG v pořádku, noha mi neotéká ani nemodrá, cvičím 2x denně, jen mám panickou hrůzu z toho nášlapu, že už se snad nikd nenaučím chodit vůbec si nemumím představit, že ty berle odložím a ono to půjde, lékař mi taky to moře jen doporučil, ale zajímal mě názor někoho kdo vše to nepoznané pro ,ě má už za sebou!! A ještě se teda zeptám až odhodím berle to mi opravdu půjde chodit??

Dáša (Út, 22. 6. 2010 - 09:06)

Ahoj, prosím Vás, nemáte... Taky mi tohle říkali, jako řešení, ale nemám to. je to asi umělej nepohyblivej kloub? Taky bych to nejdřív konzultovala někde v Praze u dobrého ortopeda-všechny snímky ale sebou. Drž se, není to vubec jednoduchý. Asi tady zatím nikdo s tímto problémem nebyl.

Dáša (Út, 22. 6. 2010 - 09:06)

ahojte, chtěla jsem se jen...Plavání je výborná rehabilitace, ale já si zase myslím, že to letadlo,nebo i cesta čímkoliv není po tak krátké době dobrá. I to teplo....přeci jenom noha bde otýkat. No nevím,zrazovat tě nechci, to je jen muj názor. Já letěla až po vyndání kovu.

Marcela (Út, 22. 6. 2010 - 07:06)

ahojte, chtěla jsem se jen...Ahoj Mono, já myslím, že jo, pokud nemáš nedohojené jizvy, tak si myslím, že to není problém, ba naopak, myslím že voda je na nohu super. Nášlap máš zakázaný nějak dlouho? Já jsem začínala 6 týdnů po operaci a to jsem měla zlomený a roztříštěný vnější i vnitřní kotník, pak zlomenou tu tenčí zadní kost a vykloubený celý kotník.

Marcela (Út, 22. 6. 2010 - 07:06)

Ahoj, prosím Vás, nemáte...Ahoj, no běhá mi mráz po zádech z toho co píšeš? Jakto že to máš nepohyblivé? Lékaři to udělali špatně? Nebo co se stalo? To jsem ani netušila, že existuje odumření kosti. A to už 2,5 roku chodíš o berlích? Jestli jo tak to je hrůza. Nemám stejný problém jako ty, ale asi pokud máš bolesti a je to oteklé, navíc musíš chodit o berlích, tak bych do té operace šla, lepší trošku kulhat než se vláčet o berlích. Já ohnu nohu zatím do pravého úhlu, kulhám, auto řídím tak že mám podloženou nohu u pedálu a brzdy, abych ji měla výše. Dá se nato zvyknout. No a ještě se tě zeptám a jestli budeš mít chuť tak mi odpověz, konzultovala si svůj stav s více lékaři? On každý doktor je jiný a má jiné zkušenosti. Tak zatím se měj.

Andrýsek (Po, 21. 6. 2010 - 16:06)

Ahoj, prosím Vás, nemáte někdo zkušenost se sešroubování hlezenné kosti - kotníku,tak, že s kotníkem se nedá hýbat?? Jsem 2,5roku po nehodě a hlez. kost mi odumřela. Mám strašné bolesti a velké otoky, chodím o berlích. Operace se moc bojím, protože kotník se prošroubuje tak, že zůstane nepohyblivý. To znamená, že už budu pořád kulhat. Chtěla bych se zeptat, zda se touto operací zbavím bolestí a otoků??? Mám postižený pravý kotník, tak bych chtěla také vědět, zda budu moct řídit auto ( nejspíš nesešlápnu plyn a brzdu)?? Za jakékoliv odpovědi moc, moc děkuji.

mona (Po, 21. 6. 2010 - 11:06)

ahojte, chtěla jsem se jen zeptat myslíte, že po 2měs od operace kontíku, měla jsem zlomený jen vnější mám kovovou dlahu a 5šroubů,zvládnu odjet k moři?? ještě mám zakázaný nášlap, ale jinak se vše hojí nadstandartně....klepu na dřevo. díky za odpověď

Marcela (So, 19. 6. 2010 - 12:06)

Děkujííííí:-). Takže...Ahoj, velikost bych řekla, že odpovídá přesně, tak jak to má být. Mám 39 a sedí naprosto perfektně, někdy jdu do obchodu a musím si koupit boty 40, protože 39 mě tlačí, tady si myslím, že to sedí, tak jak by mělo, takže bych si být tebou objednala přesně číslo nohy jaké máš, nebrala bych o číslo větší v žádném případě. Taky jsem se na internetu dívala na ty stejné akorát mají ten pásek vzadu, taky uvažuji, že si je koupím na ven, jsou opravdu super, pohodlné, nikde netlačí a drží nohu ve správné poloze. Když jsem byla tenkrát v té lékarně, tak jsem zkoušela i Scholl i Santé a ty mě zespodu tlačili, že jsem v nich nedokázala pomalu udělat ani krok. Kup si je a věřím, že nebudeš litovat a budeš s nimi spokojená jako já. V jedné lékarně je měli za 700,- a v druhé za 650,- na internetu vyšli ještě líp. Tak pak dej vědět. Ahoj

Dáša-Marcelce (So, 19. 6. 2010 - 11:06)

Děkujííííí:-). Takže ty máš asi ty Nina a pantofle? Jsou moc krásný! Já ještě koukala na Saša- raději bych jistila páskem za patou. A jsou spíš větší, nebo menší? Já si je budu muset objednat naslepo. Ještě přibližně cena? U nás má jedna lékárna Scholl a druhá Santé. Jiné neee.

Marcela (So, 19. 6. 2010 - 08:06)

Prosím tě, ty boty...Mají katalog www.medistyle, ukáže se ti hledat ve světe tak na to klikni a hned první se ti objeví medistyle - zdravotní obuv, pak klikni na obuv trek a já mám hned ty první v červneno-béžové barvě, jsou fakt super, netlačí a jsou max.pohodlné. Tady v lékarně je mají normálně. Tak to zkus. http://www.medistyle.cz/

Dáša-Marcelce (Pá, 18. 6. 2010 - 20:06)

Prosím tě, ty boty Medistyle u nás lékárny nevedou. Hledala jsem na netu, ale žádnej katalog,nic. Nevíš, kde je hledat? Díky. Taky nosím už jen zdravotní.

Marie 60 let (Pá, 18. 6. 2010 - 20:06)

28.5.2010 jsem si zlomila kotník, operace4.5.2010, kotník v dlaze, dnes 18.6.2010 do sádry za 10 dní rengen, doufám, že už to pak bude dobrý.

Reklama

Přidat komentář