Reklama

Operace trhliny v konečníku

Strašidlo (Pá, 1. 8. 2008 - 19:08)

pro Toma- mám podobné potíže, ale trošku jinde... Zkus calciovku nebo hemagel. Držím pěsti.

Strašidlo (Pá, 1. 8. 2008 - 19:08)

pro Bolístku: chudinko malá...Moc držím palce.

lb (Pá, 1. 8. 2008 - 17:08)

Ahoj Mony,
já se chystám příští týden na Krétu.Celkem se mi tam líbí,jedu už do známých míst.A těším se,že na chvíli změním vzduch.

Mony (Pá, 1. 8. 2008 - 16:08)

Tome,já mám to samé,trpím sice na trhliny,ale mezi řitním otvorema kostrčí,mám taky natrženou tu kůži,a hodně špatně se to hojí.Při stolici mi to problém nedělá,ale nekdy jak sednu blbě,nebo si čapnu a napnu to tam,tak to praskne,a pak to svědí.Jo,jednou mi to prasklo,když jsem sedla na wc mísu,a moc jaksi roztahla půlky:-)Používám infadolan,a je to pomalu lepší.Mastu na to není,mě taky nepomohla.Ale pro mne je to banalitka,oproti trhlině v řiti:-(

bolístka (Čt, 31. 7. 2008 - 14:07)

pro KULICHA: Ahoj kulichu,strašně moc děkuji za odpověď. Hodně mě to drží nad vodou. I když nemám trhlinu, tak jsem tyhle stránky našla, když jsem denodenně brečela jako želva, a ptala jsem se mojich nejbližších: Proč zrovna já? A za co? Byla jsem z toho úplně vyřízená. Hlavně, když jsem z ničehonic musela na nafukovací kruh. Nemohla jsem jezdit autem, můj muž naplánoval, kam pojedeme, a já nemohla. Teď snad jsem z nejhoršího venku, už vím, že jsou to následky po 2 zákrocích a že musím jít nějak dál. Hlavně se nesmím otáčet, proč jsem to udělala, ale spíš, co s tím teď budu dělat? Někde jsem si v odborném článku přečetla, že když ten zákrok na vnitřní hemoroidy nedopadne dobře, nic s tím nejde dělat. Reoperace v anu neexistují a když tak s nevalnými výsledky.Pořád se s tím smiřuji, že jsem se jim nepovedla. Proč jsem se nezeptala? Vypadalo to tak nenáročně a tak bezpečně. A co dál? Existuje nějaká alternativní léčba? Nebo něco, co by ten konečník uklidnilo? Chtěla bych moc do budoucna aspoň trošku jezdit na kole. Taky bych chtěla normálně cestovat. Jinak jsem od Českých Budějovic. Tanga nenosím a prášek na praní používám šetrný.

kulich (Čt, 31. 7. 2008 - 02:07)

BOLÍSTKO,ZLATO,
já od té mé operace "ihned" nepotřebovala polštář.Nový život,bez bolesti,ale stále pod kontrolou.Jenže já měla klasickou trhlinu,ty jsi měla hemoroidy.Já si myslela tolik let,že mám hemáče,protože mám sotva 55kg a 158cm a porodila jsem 4kg syna.VYTLAČILA JSEM SI
KONEČNÍK(horší než-li to šití hráze,když
přijde k sobě),tak jsem si myslela celých 14let na ně.Pány hemáče.Byla to trhlina.Všichni znají jen hemoroidy,nikdo o trhlince poměnce(tak těm problémům teď říkám),neví.A je nás tolik.Sama to čteš zde.Ne hemoroidy,ale spousta překvapených lidiček,že vlastně hemáče nemáme.A proč poměnka,bez velkého písmena na začátku?poměnka nebude mít tolik energie ubližovat.To je zákon akce a reakce.Hrozně ráda bych ti pomohla,ale měla jsi větší problém,než já.Pošli lékaře do prdele a najdi si jiného.Je to tvůj život,tvoje prdel,tvoje svědění.Tak se neboj holka o to postarat.Vsaď na svoji intuici.Nesedí mi přístup tvůj ke mě,no tak nazdar.Půjdu jinam.Já nejsem člověk,který si stěžuje.Ale skoro mě zabili,když mi bylo 24.Od té doby přijdu a poznám,kdo stojí za to,aby mi píchl jen injekci.Proč?Chci to vysvětlit a ty dělej to samé.Máš právo říct,NE,VÁM NEVĚŘÍM.A vůbec nejde o to,že zaplatíš 30 či 90 kc.Právě proto se starej o svůj problém,ale dovol jen někomu,kdo vzbudí tvoji důvěru,ať tě léčí.Neboj se říct:Děkuji,stačilo".A zapoměla jsem,ptej se,co ti budou dělat.Jak budou postupovat a co asi můžeš očekávat.Doktor není Bůh.Je to jen čověk,jako my.Stres,že něco posere,obrazně a omlouvám se za ten výraz,ale kdo z nás dokáže dělat jejich práci.A jelikož jsou jen lidi,tak se ti věnují po svém.A stát jim taky nepomáhá.Písni,odkud jsi a něco vymyslíme.Snad.Ale začala bych tou gyndou.Vyloučit mykozu a tak.Pak zkusit prášek na praní,tanga....Vyměnit,alergie útočí v jakémkoliv věku.I doktoři mají své postupy,jen jim stát nepomáhá..Ale to už jsem psala.Není to jednoduché,já vím..

kulich (Čt, 31. 7. 2008 - 01:07)

pro Tomáše:
Nezlob se,nejsme doktoři.Je bezva,že se tu svěřuješ jako my všichni,ale místo které popisuješ se nás míjí,i když jde o zadek.Když tě při kakání nic nebolí,jak ti při tom může téct od kostrče trocha krve,když tam zjevně nemáš otevřenou ránu!Buďto si z nás děláš PRDEL a nebo se neumíš vyjadřovat.A nebo fakt si nechceš přiznat,že krvácení je z místa konečníku a tudíž pochopím tvůj stud.V každém případě jdi za lékařem,ví víc.Držím palce.

Tomáš (St, 30. 7. 2008 - 23:07)

Cau, mam podobny problem kuze nad ritnim otvorem(to misto mezi pulkami hned pod pateri) me obcas svedi, ale hlavne nedavno sem tam v tech mistech objevil dve male trhliny ze kterych kdyz sem na velky vyteka trocha nacervenale krve, ale pri vyprazdnovani to vubec neboli. Kuze je v tech mistech lehce zarudla a pri sezeni je to bolestive. Zkousel sem to asi 14 dni mazat masti proti hemeroidum mastu-s jenze to vubec nepomohlo tak ted to mazu canestem a zatim zadna zmena. Jestli ste se s tim nekdo uz setkal prosim napiste. Stydim se s tim jit k doktorovi a i mam trochu strach co by s tim delali.

bolístka (St, 30. 7. 2008 - 20:07)

Měla jsem hemoroidy II.stupně a vyhřeznutý konečník. Nejdřív jsem prodělala odstranění vnitřních hemoroidů HEMORONEM a pak jsem šla k jinému doktorovi. Protože mi ani neřekl, že se budu muset mýt po každé stolici. Vůbec nic jsem nevěděla, ani že nesmím jezdit na kole. Druhý doktor mě ihned aktivně udělal BARRONOVU LIGACI (i když z výsledků kolonoskopie bylo patrné, že již žádné vnitřní hemoroidy nemám. Po ligaci už jsem si nesedla. Musela jsem na nafukovací kruh a doktoři se pomalu začali domlouvat, jestli budu sedět, nebo ne.Konečný verdikt zněl, že snad ano, ale že neví. Kulichu, já už nemůžu k jinému doktorovi. Je to děsný, ale na kontrolu chodím k tomu, co mě takhle zmrzačil. Jinak to napsat nemůžu, já seděla normálně a bez bolestí. Jen jsem měla vnitřní hemoroidy, které byly vyhřeznuté. Žádné bolesti konečníku, jen špinění prádla. Kulichu, teď už polštář nepoužíváš? Já musím a i tak mám problémy, nemůžu si lehnout na gauč a nechat zadek v uzavřeném prostoru, musím ho nechat na volno. A tak proto je to taky tak se sezením, uzavřená židle. No nevím, něco s tím budu muset udělat.

kulich (St, 30. 7. 2008 - 19:07)

pro bolístku:
Nevím,co je ta ligace,ale třeba se to nepovedlo .Je mi líto,v tom ti neporadím.Snad změnit doktora.I ta mykoza je možná,ale to budeš muset na gyndu asi.Alespon by ti tam mohli poradit.Na kolo jsem se ani netroufla pomyslet.Zničeho nic jsem měla problém si sednout na blbou židli.Až jsem si nosila polštářek.Pak jsem měla problém sedět i v
autě.A najednou jsem měla problém ležet i na zádech.Něco mi jakoby v konečníku prasklo a udělala se mi u řitního otvoru rudá bobulka.Kakání už tolik nebolelo,ale ta boulička byla tak citlivá,že dotknout se jí byli muka.To byla zaplať pán bůh konečná.Pak už jsem k doktorovi jít musela.Hnal mě hned na operaci,ale termín jsem měla až za 2 měsíce.Nebylo volno.Nejzoufalejší měsíce mého života.To čekání.To jsem objevila tyto stránky.Katka mi moc pomohla.Nic už jsem nejedla,bála jsem se.No a po operaci,když jsem si prvně sedla,tak ono nic.Žádná bolest.A to jsem jí měla nařízlou.I první kakání nebolelo.Na kole jsem už byla.Tak asi.

bolístka (St, 30. 7. 2008 - 10:07)

pro Kulicha: Ahoj Kulichu, díky za odpověď. Zatím mažu canestenem, vyzkoušela jsem toho už mnoho. Ale svědění bylo příšerné. Kulichu, když mám potíže se sezením téměř 1 rok /BARRONOVA LIGACE V ZÁŘÍ/, může se to ještě vylepšit? A co na kole? Jezdila jsem hrozně ráda, teď nemůžu. Jinak s tím pitím to mám také tak. Pokud ponocuji a napiju se víc červeného vína, chodím druhý den víc na záchod a jde to nanovo. Na vodu taky nemůžu, i když mi všichni říkají, že to bude v poho. V poho to bylo s mým původním zadkem.

Strašidlo (St, 30. 7. 2008 - 09:07)

pro bolístku - nemůžeš mít mykozu?

KULICH (St, 30. 7. 2008 - 01:07)

pro:obtíže konečníku..
Až dnes jsem měla čas projít si stránky zpět,až jsem přišla na váš článek.V mnohém máte pravdu,ale mám z vás pocit,že i když se nám snažíte pomoc,tak nemáte trhlinku.Fakt nevím,ale zde se lidi svěřují s věcmi,co neřeknou někdy ani nejbližším a i když si vaší pomoci vážím,přišlo mi to jako návod na letáku u léku.Nevzbuzuje to důvěru.Nepřeji si,aby mi se tu jen utvrzovali v tom ,jaké jsme chudinky a jak trpíme.Každý zde máme jiný přístup k životu,ke svému tělu a jak je známo,vždy selže i u dobrého nápadu,jen lidský faktor.Povídej volovi o zelené travičce,když jde ráno na porážku.Děkuji za pochopení.A chyba dle mě je v našem systému zdravotnictví.Chce po lidech,by dbali svého zdraví,což je fakt v pořádku,ale pak se na druhou stranu lidi bojí doktorů.Nejsou naučeni o své zdraví dbát!Ne všichni lidi,ale ani doktoři,si všichni neuvědomují,že všichni jsme jen lidi.Co uvědomují,jen si přiznat ty chyby,co všichni děláme.S péčí o své zdraví.O duši na kterou moc zapomínají.Ale ne všichni!!Je to holt na pár generací...ještě.Těšilo mě.

KULICH (St, 30. 7. 2008 - 01:07)

PRO BOLÍSTKU:
vážně jsem chodila i 12x nazáchod.Tenkrát jsem měla spíše průjmy.Po operaci jsem se konečně snažila jíst pravidelně a jdu tak 2x denně.Ale musím se pokaždé osprchovat.Kvůli tomu jsem ani nejela na vodu.Jenže,teď je vedro a moc se mi jíst nechce,tak to jídlo flákám.Taky mám za sebou tento víkend s kamarády,které jsem neviděla 2 roky.Asi si umíš představit,málo spánku,pití moc a málo jídla.Hygienu jsem odflákla a tak opět průjem,od operace první krvácení a pálení.Dobře mi tak!Před operací mě to pálilo i při...a pak chvíli po.Mazala jsem se mastí na hemoroidy,i když jsem je neměla,ale to jsem tenkrát nevěděla.Určitě je lepší to "něčím" namazat,ale nemáš trhlinku,tak nevím čím.Měsíčková mast ti ale neublíží.Včera jsem najela opět na mé hyg.zvyky a zlepšilo se to.Lidi,tak mě napadlo.Co nás tu je s nemocným(citlivým)zadečkem,proč asi lidi,co nás zlobí,posíláme do prdele?Taky mě napadlo,jestli nemáš parazita.Neděs se,je jich dost,co nevidíš a svědí po nich zadek.Nech si udělat výtěr.Když tak je alespoň vyloučíš,že je máš.Taky tanga,dráždí konečník.A prášek na praní.Můžeš mít na něj alergickou reakci.A to většinou svědí.Skladba jídla,ale to tu meleme stále.Držím palce.

Strašidlo (Po, 28. 7. 2008 - 20:07)

pro Blanku - se stříbrem mám taky zkušenost - pak to pálí jak blázen a o ponižujícím zážitku radši nemluvím. Jenže i po stříbře se to vrací. Byla jsem 2x. Po druhé aplikaci stříbra to večer prasklo a krve spousta. Takže mažu kalciovkou. Gynekologove ji pry pouzivaji i na delozni cipek. Říkám si, že sliznice to je stejná, tak co. Nedělá úplné zázraky, ale aspoň nepálí a hojí.

Strašidlo (Po, 28. 7. 2008 - 20:07)

pro Bolístku- taky mě to svědí všude. Mažu kalciovkou.

Mony (Po, 28. 7. 2008 - 13:07)

Bolístko,možná máš až moc vysušený konečník,a všechno tam dole,a konečník obvzlášť podrážděný od průjmu.Asi by to chtělo nějakou dobrou mastičku,já když měla jen chvíli tento problém,tak mi pomohla měsíčková mast.

Ahoj Ib:bylo fajn,jak jinak,u moře je vždy fajn.Ještě pojedem do jeseníků,jezdíme tam každý rok,moc se mi tam líbí,celkově přírodu mám ráda,ale zase budu muset užívat projímadla,trpím cestovní zácpou a to při mých problémech s trhlinama není příjemné.
Jak se máš ty?Konečně se počasí umoudřilo.

lb (Po, 28. 7. 2008 - 11:07)

Ahoj Mony,
jak bylo na dovolené?

bolístka (Po, 28. 7. 2008 - 11:07)

Pro Kulicha: Kulichu, psala jsi mi, že jsi chodila až 12x na velkou. Já chodím 5-6x. Ale strašně mě to po velké pálí. Ne při, nemám fissuru, ale těsně po. Taky jak se sprchuji 5-6krát denně, svědí mě to úplně všude. Měla jsi také obdobéné potíže? Potřebuji tomu zadku odlevit, ale tímhle mu asi moc nepomáhám. Nemůžu si ale pomoct, jednou za den to nedám.

Mony (Pá, 25. 7. 2008 - 20:07)

Ahoj Blanko,jakým stříbrem?O něčem jsem četla,ale prý se to už nepraktikuje,jakási mast,pak ale nechápu,když ti zabrala.

Reklama

Přidat komentář