Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Robert (Út, 28. 7. 2009 - 21:07)

Lidičkové kteří jste nečetli všechny příspěvky,mám pro vás ZAJÍMAVOST!!!

V archivu příspěvků,str.341-350,píše 30.10.2007 Věra:
http://www.fnplzen.cz/kliniky/chk/Prednasky/Hrudni/vts_symp.html

VIDEOTORAKOSKOPICKÁ HORNÍ HRUDNÍ SYMPATEKTOMIE(HHS) - CHIRURGICKÁ ALTERNATIVA LÉČBY LOKALIZOVANÉ HYPERHIDRÓZY.

Podívejte se na všechny tzv.obrázky(asi 15).
Určitě stojí za to vědět oč se jedná.

Zdravím - R:-))

Robert (Út, 28. 7. 2009 - 20:07)

Neboj Póťo,určitě se Ti neposmívám.Jen mě "pobavilo",kam až nás může náš problém dostat.Lepší než truchlit,tak se prosím nezlob-určitě jsem to nemyslel ve zlém.

Několik "potílků" v diskusi uvádělo,že jim po hrudní sympatektomii ustoupilo i pocení čela a tváří,takže naděje existuje,jen se nevzdávej.Kompenzatorní/kompenzační pocení se spíše projevilo na zádech,hrudníku,zadnice nebo stehnech ale prý žádná hrůza.Navíc každý byl a je šťastný,že se mu nepotí ruce popř.nohy.

Já mám zase obavy že mě budou odrazovat z důvodu mého profuzního pocení celého těla.Mě to ale nevadí.Klidně ať se potím kdekoli na těle ještě více,hlavně když ne ruce a nohy.U nás v rodině jsem v tom sám.Nikdo ani z mých nedávných předků se takto nepotil,tak nevím.

Všechno mě z rukou buď klouže,padá nebo se lepí a promáčí(k vzteku!).Navíc je mám nateklé a opuchlé(i nohy),jak jsou plné potu.Splasknou pouze v chladu,takže ta Sibiř,nebo Aljaška není špatný nápad...Akorát bacha na medvědy.S těma se člověk většinou na příměří moc nedomluví...)))

Ve čtvrtek má být až 30stupňů,prostě paráda - to zase nikam nevytáhnu paty.Ještě že mohu pracovat z domova...

Póťa (Út, 28. 7. 2009 - 18:07)

Roberte, a všichni ostatní,
ten větrák mám taky - doma. Protože v práci jsou okolo mne jen samé papíry, a tolik těžítek zas nemám...
Šalvějové přášky jsou volně prodejný doplněk stravy. Firma Life tea. Ano, přiznám se, ZASE jsem uvěřila reklamě, ale znáš to, potící, pardon topící, se stébla chytá.... A nic se mi po nich nezhoršilo, ale to oni neví, že?
A mému karpálnímu tunelu se neposmívej, to není nic příjemnýho. I když, jak jsem zjistila, zabandážovaná ruka sice nevypadá jako nezdařený pokus o sebevraždu, ale dobře se s ní utírá pot z čela... :-)))

Ale vážně: mám celkem obavu z toho, že mi v nemocnici řeknou, že ta operace není pro mne moc vhodná, že to je spíš na ruce než na hlavu. No, uvidím, uslyším.
A dám vědět.

Sylva

PS: Dneska mne meteorologové opět zklamali. V Brně ani kapka. Když je zažaluji za šíření klamné zprávy a vzbuzování falešných nadějí, vysoudím dost peněz? Že bych se odstěhovala někam,kde mají stabilní teplotu tak 15 stupňů a kde není k dispozici moc zírajících lidí. Třeba na Sibiř....

Robert (Út, 28. 7. 2009 - 16:07)

Čauky Póťo.

Máš skvělý smysl pro humor a to je dobře.Úplně jasně si představuji jak jimi máváš(zvláště tím velkým),jak mají ostatní vypoulené oči a absolutně nechápou...:-)))Co takhle elektrický větrák??? Mám jeden "menší",stojanový(průměr 50cm)vedle PC a když jej pustím naplno musím držet klávesnici aby nevzlétla.Veškeré papíry musím uklidit,protože když jsem ho poprvé zapnul v mžiku se rozlétaly po celém bytě.Málem jsem z toho dostal šok a nervový tik...uf,já nemůžu psát,nebo se smíchy počůrám...:-)))Už je to dobrý.Navíc při sobě nosím nastříhané froté ručníky a bavlněné kojenecké pleny na utírání všude po kapsách a batůžku(taky dobré,no ne?).Šátek i nějaká trička z klimatextu mám,ale nějak se v nich necítím.Raději mám bavlnu nebo len.Šalvěj jsem též užíval jako odvar a extrakt(kapky)u mne bez účinku-také je to individuální(Šalvěj by spíše měla zmírnit noční pocení).Pokud Ti prášky předepsal lékař a nespadají mezi tzv.potravinové doplňky a navíc se Ti po jejich užívání pocení zhoršilo,napřed se s ním/ní radeji poraď.To úplné vypaření a karpální tunel je taky "dost dobrý"...:-)))

Díky za dobrou náladu.S úsměvem jde hned všechno lépe.

Moc Tě zdravím a Piš - R:-))

Póťa (Út, 28. 7. 2009 - 05:07)

Roberte!
Šátky nosí můj syn, maminka klobouky.
Mně nesluší ani jedno, ale je to dilema. Jít v něčem co mi nesluší nebo vypadat jako, že jsem právě vylezla ze sprchy??? Pořád to řeší pořádně sající bytelné zavití těla. Letos jsou hitem levné vietnamské vejíře. V kabelce mám dva, pro jistotu. V práci jeden velký. Je mi jedno, že na mne ostatní koukají, mávám a mávám, až se mi z toho rozjel karpální tunel... :-)))
Jo, nejlepší šátky jsou z klimatexu, či jak se to jmenuje, jsou sice dražší, ale jemně dírkované a pot z čela krásně odvádí. Bratr (potíme se celá rodina) nosí klimatexové čelenky. Má jich v kase několik, postupně je dává sušit na batůžek jako ozdobu a vrací do kapsy k dalšímu použití.
No, nic, jdu se osprchovat a adplížím se do práce než teplota vyleze nad těch hnusných 20 stupňů. Taky si lupnu šalvějový prášek. Sice se po něm stále potím (přesto že je na VŠECHNY druhy pocení - neměla bych je žalovat za, no třeba za to že se mi po jejich preparátu pocení zhoršilo???? ) ale říkám si, třeba bych se bez něj potila mnohem víc. Jako, že bych se vypařila úplně.

Dnes slibují zataženo, přeji všem Póťům (já na to oslovení i slyším!) pěkný zatažený den, pokud možno s deštěm, který si mnozí lidí milosrdně spletou s vaším potem.

Robert (Út, 28. 7. 2009 - 00:07)

Ahoj mé dvojče "Póťo"- Sylvo.

Teď jsi nakopla Ty mě - pozitivně!
Homeopatika mě též lékaři doporučili a přesně jak píšeš,moc drahá záležitost a v našem případě bez účinku.Akupunktura také nezabrala(jeden rok léčby a ani "ň",natož "Ň").

Za pár dní mě končí smlouva u T-Mobile,tak bych zde mohl zveřejnit mé tel.číslo(pak budu mít nové).Napiš zda ano,a pak bys mě mohla poslat "sms" Tvou e-mail adresu a já Ti napíši více.

S tou "burkou"(také nevím jak se to správně jmenuje)jsi mě vykouzlila úsměv na rtech,protože já zase nosím motorkářské šátky a většinou si(alespoň,co mě říkají)lidé myslí,že s "frajeřiny" - krásně sají pot a následně odpařují - "svatá prostoto"(hi,hi!).

Mám velikou radost že Tě tak rychle objednali na konzultaci a přeji Ti z celého srdce ať už jsi v "suchu".Oblíbený "hic" je to pravé - podej MUDr.Ivačičovi ruku a uvidíš.

Moc Tě zdravím,přeji hodně štěstí a síly.

Robert:-))

Póťa (Po, 27. 7. 2009 - 22:07)

Ahoj Roberte a ostatní Póťové!

Tak jsem si pokoušela přečíst pozpátku tuhle diskuzi. Nejde to, je toho moc. Tak jsem četla hlavně tvoje příspěvky. Ty snad musíš být moje identické dvojče.. :-)).
Po různých Driclorech a Excipialech a otužování (lékařku nebudu jmenovat) jsem přešla na homaopatika - to nikomu neradím, to jsou jen vyhozené peníze, a postupně jsem rezignovala a začala promýšlet kde seženu burku (nebo jak se správně jmenuje takové to zakrytí žen od hlavy až k patě).
Jen z nudy (teď vím, že to bylo něco víc) jsem se dostala sem. A to mne nakoplo.
Hned po odeslání svého dotazu jsem poslala maily do všech brněnských nemocnic. V sobotu.
Dnes se mi ozvali z fakultních nemocnic - jak Bohunice tak Sv. Anna. A pozvali mne na konzultaci.
Ve čtvrtek mne čekají ty Bohunice, to má být náš oblíbený hic, tak jsem zvědavá, jak se budu Dr. Ivačičovi líbit.
Každopádně dám vědět.
Mám ale trošku obavu - nejvíc se potím na hlavě - tak nevím, jestli to pro mne bude to pravé. Ale kdyby mne zbavili aspoň podpaží a zad....

Póťa Sylva

Robert (Po, 27. 7. 2009 - 20:07)

Ahoj Verčo.

Sice je pro mě Ostrava trochu z ruky,ale podívám se na netu a popřípadě zkusím kontaktovat.Díky za radu a měj se moc fajn.

Zdravím - Robert:-))

Verča (Po, 27. 7. 2009 - 17:07)

Ahojte, zdravím všechny úspěšně operované i ty co se na operaci chystají. Já jsem 9 měsíců po operaci a nemůžu si jí vynachválit. Prodělala jsem obě operace najednou jak hrudní tak bederní sympatektomii. Operovaná jsem byla v Ostravě. Když jsem objevila tuto diskusi, byla jsem nadšená a hned ten den volala do nemocnice Na konzultaci mě objednali hned další týden a týden na to mě operovali všechno šlo strašně rychle.Jen mi vysvětlili možné rizika a to bylo všechno. Píšu to, protože vím, že některým dělali v nemocnicích problémy a někde dokonce nedělají ani hrudní sympatektomii na obě ruce. V nemocnici jsem byla 5dnů. Dreny jsem neměla, ani nemusela foukat do balonku, rentgen plic mi dělali jen jednou a to po operaci. Až na bolesti bylo všechno super. Proto bych chtěla tuto nemocnici doporučit tomu kdo nechce čekat a běhat po různých vyšetřeních jak to někde dělají. Od operace se mi ani jednou nohy a ruce nespotili ani nezvlhly spíše je mám strašně vysušené.
Tak všem přeju hodně štěstí a odvahy

Robert (Po, 27. 7. 2009 - 15:07)

Darčo,též moc děkuji.

Já si bohužel ještě musím počkat.Před chvílí jsem tel.hovořil s prof.Pafkem(FN-Motol)a mám zavolat v Září.Nyní řeší převážně nádory atd.,takže jsou vytíženi.Docela mě to mrzí,neboť jsem zatím požadoval alespoň konzultaci,zda mě vůbec operaci doporučí(mám i jiné zdr.komplikace)abych věděl na čem jsem.Navíc mám na podzim mnoho vyřizování ohledně stěhování apod.,tak jsem chtěl být do té doby v "pořádku"(budu podávat ruce,potřebovat sebevědomí atd.-jakmile se potím,nejsem schopen se soustředit,cokoli v klidu vyřídit a stěhování nelze určitě brát na lehkou váhu).Asi jsem se trefil do špatné doby,ale dle příspěvků ostatních "potílků" kteří v Motole podstoupili operaci,udávali že právě v létě je nejkratší doba čekání na objednání a následný zákrok.Též má praktická lékařka mě ujišťovala,že v létě mají méně pacientů.Kdoví jaký mě pak navrhnou termín-myslím,že budou ještě více zaneprázdněni.Jsem z Prahy,tak zkusím ještě kliniku Střešovice ale pochybuji.Je to naše prestižní klinika a nejen z vlastních zkušeností vím,jak je problematické se tam dostat(mimo akutní případy).Před třemi lety jsem měl tu čest být tam pár dní hospitalizován(akutně)z důvodu,že jinde měli plno.Také mě co nejdříve propustili,ačkoli se mě motala hlava a musel jsem si zajistit vlastní odvoz(po svých bych sám neodešel).Takže opět čekání-co se dá dělat.Tři týdny jsem se snažil a urgoval seč jsem mohl a opět budu ČEKAT!Ani by mě to tolik nevadilo,kdybych neměl před sebou další starosti.Hlavu nevěsím(bez toho jsem "čekal"-samozřejmě aktivně všemožně léčil bez efektu-40.let)akorát letos u mě nastal fatální zlom a mnoho nečekaných záležitostí(vyřizování/zařizování/jednání atd.).

Měj se moc krásně,ať Ti výjde vše co si přeješ
a zdravím též všechny přátele v diskusi.

R:-))momentálně trošku:-((

Darča (Po, 27. 7. 2009 - 13:07)

Ahoj Roberte,děkuji...
O nemocnici,v které sem byla,bych ráda napsala více,ale jsem z Již.Čech,takže Brno vůbec neznám,jen sem tu kdysy četla,že v této nemocnici byl někdo operovaný,a byl spokojený,a taky,že tam mají největší zkušenosti s touto operací.
Našla sem si na netu kontakt na profesora Čapova,napsala mu mail,a domluvili sme termín konzultace.(konzultační dny má jen v pondělí od 10.00hod.na 1.chirurgické klinice u sv.Anny. tel.:+420 543 181 111)
Na konzultaci sem se dozvěděla,jaké vyšetření bude třeba.
A operace: Mám po obou stranách hrudníku asi tak 4cm velké jizvy,a pak hned pod nima asi tak 2-3cm další jizvy,takže jsou 4.Zavedli mi dreny,které prý dávají vždy,dost sem se toho bála,ale bylo to v pohodě,jen sem se s nimi nemohla moc hýbat,a byli celkově nepříjemné.Ale po cca 24 hod.mi je vyndali,to vůbec nebolí.Jo,ale po operaci boleji docela plýce a záda,hlavně mezi lopatkama,tam mě boleji ještě dnes,ale to časem odezní...
Takže,když to shrnu,tak po operaci bolesti jsou,ale jsou snesitelné,a každý máme jiný práh bolesti,takže to každý jistě vnímá jinak.Operaci sem měla v úterý,a ve čtvrtek ráno už sem se cítila o dost lépe,opravdu není čeho se bát.Já nelituji,jen všem doporučuji.A ten pocit suchých dlaní je prostě nepopsatelný....
Případné dotazy ráda všem zodpovím.
Mějte se co nejlépe,a jděte do toho,stojí to za to:)))

Robert (Po, 27. 7. 2009 - 09:07)

Ahoj Darčo.

Gratuluji Ti a prosím,zda bys mohla přidat do diskuse bližší informace o klinice U sv.Anny pro Póťu.Dnes ráno jsem volal do Motola,ale pan prof.Pafko je po dovolené a je zaneprázdněn,tak musím počkat až mě budou sami kontaktovat ze sekretariátu.Pokud možno,napiš jaké jsi měla bolesti a jak rychle ustupují.

Díky moc a přeji Ti krásný život v "suchu".

Robert:-))

Darča (Po, 27. 7. 2009 - 07:07)

Tak zdravím všechny potílky...
Minulý týden v úterý sem podstoupila hrudní sympatektomii v Brně u sv.Anny. V úterý v poledne sem byla operovaná,a ve čtvrtek večer už sem byla propuštěna.Ještě sem neměla úplně dorozvinuté plýce po operaci,ale foukám do gumové rukavice,jak mi nařídili,tak snad dnes na kontrolním rentgenu,na který ještě musím jít,to bude už v pořádku. A výsledek? Úžasný... ,ruce teplé a suché,a v podpaží to samé.Občas se mi dlaně trochu orosí,ale jen orosí,jinak suché. Takže operaci jen doporučuji:)))
A také dopopručuji nemocnici kde sem byla, doktoři i sestřičky byli moc fajn. Co se kompenzačního pocení týče,tak se mi jen objevilo v nemocnici na zadku a stehnech,ale to spíše proto,že byli zrovna ty velké vedra,jinak se trochu potí bříško,ale je to nic proti tomu co bylo před tím. Všem přeji hodně odvahy a sil do správného rozhodnutí...

Robert (Ne, 26. 7. 2009 - 23:07)

Ahoj Póťo.

Abys to nemusela hledat:I.chirurgická klinika(I.CHK),U sv.Anny,přednosta:prof.MUDr.Ivan Čapov,CSc,e-mail:ivan.capov"fnusa.cz,sekretariát:sekr.1chk"fnusa.cz,tel:543 182 328.

Ráno volám do Motola,tak potom písnu jak jsem pořídil.

Přeji zdar a sílu - R:-))

Robert (So, 25. 7. 2009 - 16:07)

Jasně.Zadej nemocnice brno anna,nebo klasicky přes explorer www.fnusa.cz

R:-))

Robert (So, 25. 7. 2009 - 16:07)

Ahoj Póťo.

Výborně,že jsi tyto stránky nalezla.V Brně,Klinika U sv.Anny.Nevím přesně,ve které části Brna ale vše potřebné najdeš ve vyhledavači(např.Google-zadej do kolonky slovo nemocnice a postupně vyhledej-jde to rychle),nebo postupně projdi celou diskusi(pomalejší,ale je dobré si ji pročíst).Určitě najdeš v nějakém příspěvku odpověď.Tento zákrok se provádí na chirurgii a je plně hrazen zdr.pojišťovnami(nevím zda všemi).

Moc Tě zdravím a napiš,zda jsi vše potřebné vyhledala.

Robert:-))

Póťa (So, 25. 7. 2009 - 05:07)

Zdravím všechny potící se lidičky. Jsem nadšená, že jsem našla tyhle stránky.
Můžete mi prosím někdo poradit?
Na které pracoviště se mám obrátit kvůli hrudní sympatektomii? Na chirurgii nebo neurologii?
Nevíte, jestli to operují i v Brně?
Díky moc všem.

Robert (Pá, 24. 7. 2009 - 18:07)

Ahoj Evi.

Moc Ti děkuji za zprávu.To víš že už to vydržím.Akorát je mě divné,že Ti kožaři od této metody tak odrazují a podávají naprosté dezinformace.Buď je to tím,že opravdu nevědí(???!!!),nebo si chtějí udržet dostatek pacientů-víme proč,že ano.Přitom se s těmito problémy léčím již od dětství a když sám jsem náhodně objevil tyto stránky,najednou se jim alespoň částečně rozsvítilo a prý o sympatektomii cosi slyšeli.Zajímavé.

Přesně jak píšeš,mám též atopický ekzém a loupání pokožky(ne lupénka)rukou a nohou cca.2x v letním období,trvající přibl.3 týdny.Také se mě stává,že mě popraskají dlaně a chodila i když se potím(to je pak žůžo!!!).S tím si dermatologové též nevědí rady.Na jaře r.2001 jsem byl na aplikaci botulotoxinu na jedné soukromé klinice v Praze 1,-konzultace u našeho VÝZNAMNÉHO dermatologa(jméno raději neuvádím),dlaně(psal jsem o tom v předchozích příspěvcích),absolutně bez efektu,zaplatil 13500Kč.a na reklamaci nebyl brán zřetel.Nejspíš si dokážeš živě představit,kam jsem je ze zoufalství poslal(hi,hi!).Pokud mě v Motole operaci doporučí,budu zase o něco klidnější.

No a pak jen zatnout zuby a vydržet!!!

Moc Tě zdravím a napiš jak si vedeš Ty.

PS:doufám,že píši Evě z příspěvku na předchozích 10ti stránkách.Pokud jsi jiná Eva,jenž má operaci již za sebou napiš Též.Díky - R:-))

Eva (Pá, 24. 7. 2009 - 14:07)

Ahoj Roberte, koukám, že Ti dávaj pěkně zabrat co. Ale zase si říkám když už jsi vydržel tak dlouho tak tohle zvládneš a navíc pak budeš jako novej člověk. Moc Ti to přeju :)

Jája (Pá, 24. 7. 2009 - 10:07)

Ahoj Moni, potřebovala bych znát Tvé příjmení kvůli objednání. Včera když jsem tam volala, tak to po mně chtěli... Když tak mi prosím napiš na hvezdicka.j"centrum.cz a já jim znovu zavolám, ať jsme tam spolu.

Reklama

Přidat komentář