Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Robert (Čt, 23. 7. 2009 - 17:07)

Zdravím lidé dobří,suší nebo mokří.

Dnes jsem opět tel.hovořil se zástupkyní sekretářky(marodí)III.chirurgie,Klinika Motol,Praha 5.Velice ochotně mě vyslechla a zapsala do poznámek-mají více žádostí.
Příští pondělí mám volat před osmou hodinou ráno a pokud bude Prof.MUDr.Pavel Pafko,CSc.k dispozici,přepojí mě hovor přímo k němu a popř.objedná na konzultaci(možná již na úterý).Ti z vás co se chystáte kontaktovat FN-Motol,nepište e-maily,neboť paní zástupkyně k nim nemá přístup.Raději zavolejte-224 438 001.

Mějte se fajn:-))

Monika (Čt, 23. 7. 2009 - 16:07)

Ahojky Jájo,to nevadi,ze tak pozde,ale sama bych se asi neodhodlala...Klidne nas objednej...uz se nemuzu dockat az se prestanu potit..Dekuji moc.....

Jája (Čt, 23. 7. 2009 - 11:07)

Moni, volala jsem dnes do Olomouce a ptala se, kdy je možné přijít do poradny na vstupní konzultaci. Jsou tam jen ve středy a nejbližší termín, na kdy se můžeme objednat je 23. září, protože teď budou dovolené. Je to sice dlouho, ale operace by pak mohla být do 3 týdnů. Jdeš do toho? Mám nás tam společně objednat?

Zdenka (St, 22. 7. 2009 - 23:07)

Ahojky Jani,
moc Ti děkuji za Tvoji odpověď,než jsi mi odpověděla,četla jsem tu také,že v jednom případě pacient podal doktorovi ruku a víc se s Ním dr.nebavil a rovnou naindikoval operaci..a v dalším příspěvku jsem zase četla,že dr.pacienta důkladně zpovídal..např.zda-li kouří,jak se stravuje,už si nepamatuji,na co všechno se dr.ptal,ale vím,že toho bylo hodně..
Jména přispívajících a pracoviště už jsem zapomněla,musela bych se podívat zpátky,na což momentálně nemám čas..
Takže konzultace se na každém pracovišti liší,ale to je asi ve všem..
Někdo tu také psal,že operace probíhá v narkóze,to je jasné,ale dva postupy se lišily..
Jeden potílek psal,že operace probíhá několik hodin,asi 3-4h.a někdo zase,že je to zákrok asi na 45 minut..a to je dost velký rozdíl..
Jak dlouho to trvalo u Tebe?
Četla jsem i několik příspěvků úplně od začátku a tam myslím,že toto tam někdo napsal..
A s tím pocením je to u mě tak,že se potím jen v podpaží,když jsem v klidu,hlavně přes noc je to lepší,či vůbec né..
Ale jen vyvinu nepatrnou činnost,stačí vstát a jít si vyčistit zuby a už to začne..
A teď v těchto vedrech,je to úplný děs..!!
To se potím i v noci..
Myslíš,že by v mém případě tuto operaci dr.naindikoval?
Já jsem totiž ve všem dost individuální-tedy co se zdrav.potíží týče..co se týče mých chron.neurolog.potíží i gynekolog.potíží..
Teď je to měsíc,co mě propustily z gyndy,byla jsem tam 6 týdnů,prodělala 4 operace...atd.lékaři vůbec nevěděli,co se mnou,že takový případ ještě neviděli...ale nakonec po různých konzultacích s jinými kolegy i s chirurgy...atd.mě dali do kupy...ale užila jsem si svoje,nikomu bych to nepřála..!!
Tak to byl příklad..u neurologie je to ještě ložitější..
Takže bych také potřebovala najít lékaře,který by mě jako individuální případ bral..protže,jak jsem pročítala příspěvky,jsem jediná,která se potí tak,jak jsem Ti popsala výše..
A do Olomouce boužel nemohu,je to pro mě moc daleko,jsem ze středočeského kraje..ale také jsem zde četla,že v Motole je to také super..a Praha je pro mě přeci jen podstatně schůdnější..
Jani,děkuji Ti za případné další odpovědi i ostatním,budou-li se chtít k mému problému vyjádřit...
Tak hlavně,aby jsi se brzy zotavila a vydrželo to!!
Jinak všem ostatním potílkům,přeji co nejrychlejš vyřešení tohoto velmi nepříjemného problému..
A ještě dodám,že jsem o této metodě také vůbec nevěděla,až když jsem na METU objevila Doktorku..a toto téma..
Takže ještě jednou děkuji,zase jsem se rozepsala,ale já se většinou krátce nedokážu vyjádřit..Tak ještě jednou Tobě i vám všem:
Mějte se moc a moc krásně a hlavně bez pocení..!! Zdraví:Zdenka:-)

Jana (St, 22. 7. 2009 - 20:07)

Ahoj Moniko,
být tebou, tak bych nejprve vyzkoušela tu hrudní s. Po zákroku je totiž možné, že se objeví pocení ve větší míře na jiné části těla. Takže pokud by se toto u tebe projevilo, pak bych se s bederní rozmýšlela, protože by se pak toto pocení podle mě mohlo ještě zvýšit. Navíc se o bederní říká, že je nebezpečnější než hrudní, zvlášť pro ženy, navíc pokud ještě nemáš děti. Já jsem po hrudní s. týden, a opravdu si nedovedu představit, že bych tu bolest po operaci zažívala ještě v dolní části těla. Nohy se mi taky šíleně potí, ale do bederní s. bych nešla. Pokud se ale o ní dozvíš něco nového, tak se ráda nechám informovat. Díky a mějte se krásně :-)

Jana (St, 22. 7. 2009 - 20:07)

Ahoj Zdenko,
omlouvám se za trochu opožděnou odpověď. No konzultace v Olomouci u pana primáře byla opravdu originální. Trvala asi 3 minuty. Poté, co jsem sdělila s čím jsem přišla mi pan se mě pan primář zeptal, co jsem si načetla na internetu a co by mě ještě zajímalo a pak jsme si rovnou domluvili termín operace, asi za 3 týdny. Do Olomouce mě objednali na konzultaci během 14 dní. Celkově jsem tedy měla vše vyřešeno asi za 1,5měsíce, což je super. Člověk nemá ani čas se bát :-).

Monika (St, 22. 7. 2009 - 19:07)

Chtela bych se i zeptat,jestli mi pak napisou nemocenskou nebo tak neco??Byla bych nerada,ale kdyby v praci nekdo vedel kde jsem byla...chtela bych totiz jit na tu operaci behem celozavodni dovolene,je to tyden,tak me zajima jak dlouho bych v nemocnici byla??chtela bych si udelat i bederni zaroven,takze jestli na ni nekdo byl,tak mi napiste co a jak...dekuji

Monika (St, 22. 7. 2009 - 16:07)

Nemam zadne doporuceni,nechci jit s tim k doktorce,chodim tam vcelku nerada...A kdy by se to hodilo Tobe????

Jája (St, 22. 7. 2009 - 09:07)

Ahoj Moni, já bych se přidala. Taky chci jít do FN Olomouc. Kdy se tam chystáš? Máš už nějaké doporučení od doktora? Já ne...

Robert (St, 22. 7. 2009 - 07:07)

Ahoj Evi.

Před léty mě též "kožařka" cosi vyprávěla o možném operačním řešení hyperhydrózy s tím,že je to zásah do míchy,vysoká pravděpodobnost obrny,atd. blá,blá,blá!Pramení to z naprosté neinformovanosti některých lékařů.Já jí tehdy poslechl(bohužel)a stratil jsem 9.let života.Alespoň jsem získal jiné skušenosti-vše špatné,pro něco dobré.Já teď musím běžet cosi vyřizovat tak napiš a jakmile dorazím domů,napíši Ti další podrobnosti.

Hlavně se nenech odradit,jde především o TEBE!

Moc Tě zdravím - Robert:-))

Eva (St, 22. 7. 2009 - 00:07)

Ahoj lidičky,tak jsem dneska byla u své kožní lékařky a vyprávěla jí o téhle operaci a ona překvapivě vůbec nevěděla, že taková existuje.Navíc mi radila,abych na to nechodila,ptz mi přeruší nervy a začala to srovnávat s obrnou.Doporučila mi Driclor a Excipial deoforte(o čemž tu už někdo psal že nefunguje),ale já si to koupím a vyzkouším to,abych měla klid.Ale pro operaci jsem rozhodnutá a navíc na ní budu muset, protože se mi kvůli pocení rukou stále dokola vrací atopický ekzém z dětství a pokaždé je to čím dál horší:(...Těším se až budu moc přidávat rady jako vy všichni ostatní a děkuju Vám za to..Dobrou noc :)

Monika (Út, 21. 7. 2009 - 16:07)

Ahojky,chtela bych jit na konzultaci do FN Olomouc,ale nechce se mi it samotne...Tak kdybych se s nekym domluvila a sli bychom tam spoecne??Dekuji Monika

Robert (Út, 21. 7. 2009 - 16:07)

Ahoj Tomáši.

Přehlédl jsem včera Tvůj příspěvek.Podívej se i na ostatní příspěvky a nalezneš mnoho odpovědí.Je to sice na dlouho,ale můžeš je začít číst od nejnovějších tzv.odzadu(tak jsem to udělal já,ale záleží na Tobě).Myslím,že je to tak praktičtější,neboť získáš nejnovější informace.Hlavně pomalu,postupně a v klidu.Nalezneš odkazy i na jiné metody a uvidíš sám.Sympatektomie je až ta poslední možnost a je potřeba se před ní nad sebou zamyslet,vše si dobře prostudovat a když dojdeš k závěru že jiná možnost není,pak jdi do toho.To není rada,ale můj subjektivní pohled a skušenosti.

Jinak z Motola zatím žádná zpráva.Čekal jsem 40.let,tak pár dní už mě "nezabije".Akorát mě na podzim čeká mnoho vyřizování a znáš to: podávání rukou,nervozita apod.Přál bych si mít do té doby operaci za sebou(poté rekonvalescence)a být v pohodě.

Měj se moc fajn,mrkni na příspěvky a napiš.

Robert:-))

Robert (Po, 20. 7. 2009 - 12:07)

Takže Člobrdíčkové.Před chvílí jsem volal na sekretariát FN-Motol.Přednosta i primář mají tento týden dovolenou a sekretářka bude až zítra.Dle vyjádření zástupkyně e-mail funguje,ale ona je nečte.Cituji doslova..."až zde bude(sekretářka),snad si všechny e-maily přečte a asi Vám odpoví"...???

Uvidím co se bude dít zítra a když neodpoví,zavolám opět.Určitě bude mít e-mailů přehršle a nebude "stíhat",což se dá pochopit.Hlavně ať už se to pohne z místa - nejhorší je čekání a nejistota zda mě přijmou atd.No nic.

Moc zdravím a písejte - R:-))

Robert (Ne, 19. 7. 2009 - 21:07)

Zdravím Lidičkové.

Byl jsem několik dní na chajdě bez možnosti internetu.Koukám co příspěvků přibylo.Z Motola mě dosud odpověď na můj e-mail nepřišla,takže jak píše Martina(18.07.09 - 14:00:25hod.),nejspíš jim nefunguje.

Zítra zavolám na sekretariát(224 438 001)a podám vám info,jak jsem pořídil.

PS:Ahoj Aneto.
Psala jsi(15.07.09),že budeš též volat do FN-Motol.Prosím napiš,"co a jak".Děkuji a přeji Ti mnoho Síly.

Ahoj Jani.
Skvělé,že máš již po operaci a bolesti jsou (doufám)již snesitelné.Určitě mj.,záleží individuelně na každém organizmu.Někdo píše,že měl průběh celkem v pohodě,jiný zase bolesti.Ale jak píšeš Ty i všichni kteří mají též tento zákrok za sebou,NELITUJÍ-naopak!Přeji Ti brzké uzdravení a krásný vstup do Nového Života.

Mějte se všichni moc fajn a dodávejme si navzájem Sílu a Odvahu.

Váš Robert:-))

Zdenka (So, 18. 7. 2009 - 21:07)

Ahojky Marti,

moc Ti děkuji za odpověď,měj se moc krásně!Ahoj,Zdenka:-)!

martina (So, 18. 7. 2009 - 18:07)

ahoj Zdeni: takze: vse hradi pojistovna - i konzultaci, na tu jsem se objednala telefonicky na 3. chirurgickou kliniku - sekretariát 224 438 001 (cislo z hlavy nevim, ale tohle bylo na netu). me myslim rekli, ze muzu prijit v nake dny do urcite hodiny (myslim rano), kvuli dovolene a nake rekonstrukci jsem cekala 3 tydny myslim, ale jinak to bych rekla jde rychleji. ani neni potreba doporuceni od obvodaka nebo kozni. jinak neni se ceho bat, byli vsichni moc ochotni.

Zdenka (So, 18. 7. 2009 - 17:07)

Martino,

ještě bych se chtěla zeptat:jakým způsobem se na kozultaci objednává?Stačí zavolat,či se musím objednat osobně?
Budu moc ráda,poskytneš-li mi nějaký kontakt,kam se obrátit a objednat k té konzultaci..Díky moc!!Z:-))

Zdenka (So, 18. 7. 2009 - 17:07)

Ahojky Martino!

hodně mi tady v diskusi poradila Jana,ale ta byla na této operaci v Olomoci a já jsem ze středočeského kraje a Ty píšeš,že jsi na operaci byla v Motole,což by pro mě bylo samozř.podstatně schůdnější..

Jana psala,že zákrok hradí pojišťova,tak předpokládám,že i v Motole..i když se někdy stává,že ne každá nemocnice má na daný zákrok smlouvu s pojišťovnou..
A konzultaci též hradí pojišťovna?A jak dlouho se na konzultaci čeká?A stačí se obj.telefonicky?
Já mám příšerné problémy pouze v podpaží a chtěla bych to nějak řešit..ale vzhledem k mým nynějším problémům-jsem po 4 operaxcích za sebou,to stejně pravděp.budu řešit asi tak na jaře příštího roku..jen potřebuji shromáždit všechna potřebná infa..

Takže děkuji vše lidičkám zde v diskusi,kteří mi odpovídají na mé dotazy..!!
DÍKY VŠEM!!Mějte se krásně:-)a hlavně:UŽ ŽÁDNÉ POCENÍ!!! Zdenka:-)

martina (So, 18. 7. 2009 - 14:07)

ale to nekteri lekari (kteri s touto poblematikou nemaji zadne zkusenosti) tezko chapou. treba za par let ta informovanost bude.. se o to musime snazit :-)

Reklama

Přidat komentář