Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Martina (Čt, 2. 7. 2009 - 10:07)

Ahoj Jani,
mám stejný problém a chtěla bych ho konečně řešit také operací. Prosím napiš mi,jak proběhla operace a v kterém městě popřípadě klinice tě operovali.Tento zákrok hradí pojišťovna anebo si ho musíš hradit sama.
Děkuji za odpověď.M.

Anie (Po, 29. 6. 2009 - 23:06)

Ahoj, prosím Tě mohu se zeptat, kde jsi na konzultaci byla a na koho se mám obrátit?děkuji

Jana (Čt, 25. 6. 2009 - 10:06)

Ahoj, tak já jsem se po konzultaci rozhodla pro operaci. Pokud někdo bude mít zájem, tak pak napíšu, jak vše proběhlo.

Táňa (St, 24. 6. 2009 - 23:06)

Ahoj Martino! Na jednu stanu Te chapu a na druhou zase ne. Taky jsem si rozmyslela vsechny rizika a myslal na ne denne. Ted je to pul roku, co jsem o operaci slysela prvne a vim, ze na ni chci. Nepoti se mi ruce porad a jak sama rikas, tak je to spis psychicky problem, s tim souhlasim a z lidi mam stejny"srach" jako Ty, ale rekla bych, ze nebyt poceni, lidi se tolik nebojim. Mam panickou hruzu, ze me nekdo necekane chytne zaruku, nebo ze se me omylem dotkne. V tramvaji, kdyz se drzim tycky, tak mi z ruky doclova tece, jakobych je cerstve strcila pod vodu. Takze pro me je operace jedine reseni. Omezuje v normalnim a do budoucna i pracovnim zivote(studuji medicinu a sama bych asi nebyla nadsena, kdyby pri vysetrovani doktorovi kapalo z ruk)
Pokud se Tvuj problem podarilo resit mastickami, tak jsi stastny clovek. Kompenzacni poceni na zadech a brise je sice hrozna vec, ale v podstate"normalni" a okoli se nad tim nebude pozastavovat jako nad tim, ze mate kaluziny na rukach a uplne promoceny sesit.

Martina (Út, 23. 6. 2009 - 18:06)

U mě je zřejmě zásadní rozdíl v tom, že já se nepotím pořád. Nemám ráda kolem sebe příliš mnoho lidí a z lékaře jsem taky nervozní, takže pokud dojde na některou z těchto situací, začnu stresovat. Nejedná se o žádnou sociální fobii, ale prostě se v davu necítím ve své kůži a k lékařům mám od přírody odtažitý vztah. Na konzultaci mi více méně sdělili to, co se dá vyčíst tady. Zajímá je, jestli máte v pořádku štítnou žlázu, celkový zdravotní stav, jestli je v rodině někdo, kdo má problém s pocením, jestli jste kuřák, stravovací režim (ostrá, kořeněná jídla), psychický stav a důvody pro podstoupení operace... Např. jestli Vás to pracovně omezuje. Kompenzační pocení se nemusí objevit vůbec. Předem se to nedá vůbec odhadnout. Můj problém s dlaněmi se dá částečně řešit důkladnou hygienou, deodoranty, přípravky s obsahem stříbra nebo injekcemi botulotoxinu, ale pokud by se vyskytlo kompenzační pocení na prsou nebo na zádech, těžko to budu moct maskovat a řešit dosavadním způsobem. Určitě to hodně lidem pomohlo, což je jasný z předchozích příspěvků, ale já nechci riskovat, že to bude horší. Kdyby byl můj problém celodenní, asi bych to podstoupila. Nevím, jak moc Vás to v životě omezuje a co si vytrpíte. Určitě se ode mě nenechte zmást, třeba to podstoupíte a budete mít klid. Já chci jen říct, že narkoza, pooperační bolesti, drény, rozvinování plic a možné kompenzační pocení jsou pro mě dostatečně negativní, abych operaci nepodstoupila.

Jana (Po, 22. 6. 2009 - 20:06)

Ahoj Martino, já jdu na konzultaci až tuto středu a po přečtení tvého příspěvku mi klesla nálada na bod mrazu. Byla jsem přesvědčená, že operace vše vyřeší, ale asi to tak není. Moc tě prosím, nemohla by jsi napsat něco víc o té konzultaci? Na co se tě ptali, jak dlouho jsi tam byla a hl., jestli se po operaci objeví pocení na jiné části těla VŽDY?? A celkově, proč sis to rozmyslela? MOC ti děkuji za odpověď.

eva (Po, 22. 6. 2009 - 19:06)

nevite nahodou jestli tento zakrok funguje i na podpazi a od kolika let je mozno operaci podstoupit

Martina (Pá, 19. 6. 2009 - 18:06)

16.6. jsem byla na konzultaci a operaci jsem si rozmyslela. Sice informace od některých z vás mě navnadily, ale představa, že se budu místo na rukou, potit na zádech nebo v obličeji...??? To podle mě nic neřeší. Navíc, dle všeho můj problém není zdaleka tak velký jako o většiny standardních pacientů. Řeším to střídavě Driclorem, deodoranty apod. Především jsem zjistila, že u mě by operace zřejmě nic moc neřešila, protože je to zjevně problém psychický než fyzický.

Darča (Pá, 19. 6. 2009 - 16:06)

Ahoj,nevím to zcela jistě,ale nejspíš mě bude operovat profesor Čapov,s ním sem o všem mluvila,a s ním sem si i domlouvala nový termín operace,ale prý tam tuto operaci dělají ještě další dva doktoři,tak je možné,že mě odoperuje někdo z nich..

Táňa (Pá, 19. 6. 2009 - 16:06)

Pro Petru- a kolik mas prosim Te vpichu? jestlis taky mela dren a podobne?

Táňa (Pá, 19. 6. 2009 - 15:06)

Pro Darcu: Kdo Te bude operovat? a to s tema drenama se mi teda porad nejak nezda... Ale az si pujdu pro termin, tak se na to urcite zeptam

Petra (Pá, 19. 6. 2009 - 10:06)

Bohužel to tak úplně nevydrželo, asi pátý den po operaci mě začala bolet záda a asi nějaký mezižeberní svaly, zatím to moc neustupuje. Ale dá se to vydržet a ruka je pořád suchá:-)

Pavlína (St, 17. 6. 2009 - 22:06)

Ahoj Petro.Dík za rychlou odpověď, vidím, že to máš nastudované do posledního detailu. Popis tvých zkušeností z operace je velmi optimistický, tak doufám, že se mi to taky podaří zvládnout. Měj se hezky, dík :o))

Petra (St, 17. 6. 2009 - 19:06)

Ahoj Pavlíno. Objednávat se nemusíš, přijdeš v pondělí v 11 hodin na konzultaci k doktoru Hankemu na chirurgickou ambulanci (http://www.fnbrno.cz/Article.asp?nDepartmentID=700&nArticleID=1346&nLanguageID=1 .Pocení nohou se dá odstranit stejně, jen se přeruší jiné nervy, v jiné části těla. Nejde pak o hrudní, ale o bederní sympatektomii.

Pavlína (Út, 16. 6. 2009 - 23:06)

Ahoj, jsem docela v šoku, pocení jsem brala jako celoživotní trápení. tak všem odvážlivým gratuluji a hlavně DĚKUJI za dobrou vůli se podělit o zkušenosti a byla bych moc ráda za informaci,na jakém čísle je možno se objednat k pohovoru v Brně Bohunicích. Nevíte, jestli se dá odstranit stejným způsobem i pocení nohou? Přeji rychlou rekonvalescenci a úspěšnou další operaci a děkuji za rady.

Petra (Ne, 14. 6. 2009 - 15:06)

Ahoj všem. Já oabsolvovala v Brně Bohunicích v pátek první operaci, pravou stranu. Nebylo mi zrovna nejlíp po narkóze, ale jinak absolutně žádné problémy. Nebyla jsem na JIPce, neměla jsem bolesti, plíce se rozvinula normálně. Zřejmě za 14 dnů jdu s druhou stranou a když tady čtu, o bolestech s nádechem, přijde mi opravdu rozumnější, absolvovat to postupně. Navíc teď srovnávám -neuvěřitelný pocit, jedna ruka suchá, druhá mokrá :-) Kompenzační pocení zatím nepociťuju vůbec. Operoval mě doktor Hanke, on i všichni ostatní na Chirurgii B jsou ochotní, milí a komunikativní.

Aneta (Pá, 12. 6. 2009 - 14:06)

ahoj lidi mam stejny problem a sem kuřačka,tak by mě zajimalo zda někdo nevite jestli to u té operace vadí a jestli to muže byt i duvod pocení??

Darča (Čt, 11. 6. 2009 - 13:06)

Ahoj Radime,
dík za odepsání,a i přes to,že si měl takové komplikace,Ti závidim,že už máš po operaci,a mokré studené ruce,jsou pro Tebe už dnes jen špatnou vzpomínkou... Přeju Ti hodně štěstí v životě a určitě sem napíšu až budu mít po operaci...

Radim (Čt, 11. 6. 2009 - 06:06)

Ahoj Darčo,
kuřák nejsem, v životě jsem vykouřil tak 5 cigaret a to tak před 10 lety. Jinak bolesti už opadávají, dnes v noci jsem se vyspal už normálně, teď jdu vytahovat stehy. Ať Ti to vyjde.

Darča (St, 10. 6. 2009 - 22:06)

Ahoj Radime,přečetla sem si asi 3x tvůj dlouhý příspěvek,protože jdu v červenci na tuto operaci taky do FN Brna u sv.Anny. Jak to tak čtu,tak jen doufám,že nebudu mít takové komplikace jako ty... Chtěla bych se Tě zeptat,seš kuřák?? Někdo sem kdysi psal,že kuřáci totiž mívají větší problémy po této operaci právě s tím rozvinutím plyc,tak by mne jen zajímalo jestli na tom skutečně něco je? Předem dík za odpověď...

Reklama

Přidat komentář