Reklama

Kontrola přirození náctiletého

Pedro (Pá, 30. 10. 2015 - 13:10)

Gine ....

lada (Pá, 30. 10. 2015 - 10:10)

obřízka je hnus ale někdy je potřeba ošahat přes rifle , jestli není mokrej ,studenej spravit slipy a tak.

gin (Pá, 30. 10. 2015 - 07:10)

Jaký máte názor na...Obřízka je svinstvo v každém případě.

Jen se mi tak nazdává, zda Pedro není ta zbabělá srágora Aha.

Pokud není, tak je to jedno. Jeho příspěvky svědčí o tom, co je zač. Každý soudný to pochopí.

Mira (Čt, 29. 10. 2015 - 22:10)

Jaký máte názor na obřízku u tělesně postiženého 6 letého kluka?

Zdenka (So, 15. 8. 2015 - 23:08)

jinak maminka aby nasazovale kondom svému 14letému sinovi a pak mu ho honila mi příjde minimálně úchylné.
A nikdy jsem neslyšel že by lékařka chlapcům rajtovala byt v rukavicích a s lubrikantem s předkožkou :-)
dovedu si představit jak nahý chlapec stojí v odrinaci uplně nahý a DR mu "honí " ocas a maminka v pozadí tomu přihlíží. :-)

gin (So, 15. 8. 2015 - 23:08)

Já odpovídal Monice a ne Zdence. Hypospadie je zcela něco jiného. Doufám, že s parafimózou svého syna okamžitě na tu pohotovost jela.

Zdenka (So, 15. 8. 2015 - 23:08)

Jednalo se o Hypospadii
Jinak děkuji za rozsáhlou odpověd :-)

gin (So, 15. 8. 2015 - 18:08)

Toto mám o parafimóze na svých osvětových webovkách.

Poslední dobou to tu bylo hodně o fimóze. Ale co je to vlastně parafimóza?

Předpona "para" znamená něco jako "vedle".

A skutečně, parafimóza je na rozdíl od fimózy patologický, někdy i nebezpečný stav, ve kterém je předkožka zaškrcena za žaludem a už nemůže být vrácena dopředu. Bolí to a způsobuje to, že žalud a předkožka otékají. Žalud při tom není dostatečně zásobován kyslíkem a tak je velké riziko, že odumře. Proto je nutné při parafimóze rychle vyhledat lékařskou pomoc. V tom případě neexistuje žádná jiná možnost.

Parafimóza může u kluků (dětí, dospívajících) vzniknout jen tím, že předkožka už je částečně zatažitelná a tak ji lze stáhnout za žalud, jenže se za ním v zúženém místě zaškrtí a nelze ji dostat zpět dopředu. Občas se to stane při pohlavním styku nebo masturbaci. Předkožka se takzvaně v zápalu boje zaškrtí za žaludem jako gumička a už ji nelze dostat dopředu.

Někdy může (zpravidla u malých kluků) parafimóza vzniknout z absolutní fimózy, když se někdo pokusí stáhnout předkožku dozadu násilím, poněvadž si myslí, že se tam klluci musí nutně umývat. Dříve to byl často rozšířený mylný názor i mezi lékaři, že fimózu nejlépe spraví jednorázovým násilným odtrhnutím mnohdy ještě slepené předkožky. Že to pekelně bolelo a často to vedlo ke zranění ( a mnohdy právě k parafimóze) si jistě dokážete představit.

Dalším důvodem parafimózy je u dospělých mužů jizevnatá fimóza a někdy též nesprávné lékařské a ošetřovatelské procedury, naříklad mytí, kdy pak nelze předkožku vrátit dopředu.

Jak se můžete vyhnout parafimóze?

Pokud jde vaše předkožka lehce a bez násilí stáhnout za žalud, tak nemusíte mít vůbec žádnou obavu z parafimózy.

Pokud však není vaše předkožka zcela zatažitelná, tak byste s ní měli zacházet velmi opatrně. Zatahujte předkožku dozadu tak daleko, kam to jde bez sebemenší bolesti. Dokonce pokud používáte masti pro rozšíření tak nesmíte pokračovat tam, kam to nejde bez nátlaku a bolesti. Při léčebném protahování nejde o to, aby bylo utrženo slepení nebo rozšíření předkožky co nejdříve, ale o to, aby byla pleť co nejvíce vlhká a elastická a tak se podpořila tvorba nových buněk. Pak to jde přirozenou cestou a postupně se to uvolní.

Buďte opatrní při masturbaci. Pokud používáte obě ruce, není předkožka pod napětím, jedna ruka totiž tlačí kůži na penisu mírně dopředu a druhá provádí vlastní hrátky. Samozřejmě, že vlastní kluk má svou vlastní techniku, ale pokud si chcete být jistí, tak můžete předkožku nechat při těchto hrátkách úplně vpředu. Tak jí nebudete přetahovat tam a zpátky, ale jen s ní pohybovat po žaludu. Místo násilných pohybů to dělejte jemnou stimulací....

Při pohlavním styku můžete předkožku fixovat kondomem, popřípadě použijte mazivo. Kondom však musí pasovat, tedy opravdu pevně sedět.

Jednoduše si pamatujte: pokud vaše předkožka není ještě zcela stažitelná, tak s ní zacházejte velmi opatrně.

Co můžete při parafimóze udělat sami?

Můžete se pokusit si pomoci sám ( popřípadě pomocí kamaráda nebo kamarádky). Ale čas je na to omezený. Pokud to nejde, tak jděte k lékaři nebo si zavolejte pohotovost!

Při parafimóze se nesnažte dostat předkožku dopředu, ale snažte se zatlačit žalud do předkožky. Proto musí být nejříve ze žaludu vymačkána krev, aby byl co nejmenší, kromě toho je dobré použít studený ručník nebo studenou vodu ale

Lehněte si na záda! Potom vezměte penis za žaludem nebo předkožkou mezi ukazováček a prostředníček obou rukou (stejně jako u páru nůžek, které ho obklopí zleva a zprava) a jedním, nebo dvěma palci se snažte zatlačit žalud do předkožky. Jako na tomto obrázku:

Pokud to nezvládnete sami, tak zkuste pomocí kamaráda nebo kamarádky ten hmat z obrázku.

Pokud to však nejde, tak musíte neprodleně vyhledat lékaře!

Lékař se bude snažit dehydratovat žalud a překožku. Tedy dostat nahromaděné tekutiny ven. To se provádí v lokální anestezii, ale pokud je to nutné, zvláště u malého kluka, též v celkové anestezii.

Ve vzácných případech se ani lékaři nepodaří dostal normálně předkožku zpět. Pak se musí udělat podélní řez na předkožce, na hřbetní straně. Zůžený kroužek se nařízne a takto se problém okamžitě vyřeší.

Mimochodem: Pokud je to lékařka, tak se nebojte! Ona to určitě dělala už vícekrát. Navíc, pokud je to lékařka, je to pro vás výhoda, protože ženy žádný penis nemají a tak je pravděpodobné, že bude opatrnější a láskyplnější k této části vašeho těla. Nemůžete vědět, jak se jich dotýkalo to, co pro vás udělala. Nahlížejte na to pozitivně!

Teď jde o to, aby se to neopakovalo a tak je nutné odstranit relativní fimözu. Při tom je často doporučována obřízka. To platí i pro parafimózu.

Obřízka už dnes není standardní operací pro parafimózu!

I zde můžete dělat terapii pomocí mastí, nebo se rozhodnout pro operaci se zachováním předkožky. Je nutkné podotknout, že nouzový řez uvedený nahoře může zanechat trochu nepěknou jizvu. I když to nevypadá pěkně, tak je tím nouzově vyřešena fimóza. Protože však tato jizva není kolem penisu, ale je v podélném směru, tak je stále dostatek tkáně pro prodloužení penisu při erekci.

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-zvany-fimoza/

Toto je sice pro větší kluky, kteří už dokážou jednat samostatně, ale rodiče menších kluků mohou těchto rad použít také.

gin (So, 15. 8. 2015 - 18:08)

Kamarádka měla pravdu, S tímto okamžitě do nemocnice!!! Mohl by přijít o žalud. V tomto případě obřízka není takové zlo, než jako kdyby přišel o žalud. Tomuto stavu se říká parafimóza. Je pravda, že mnozí doktoři rádi obřezávají, aby parafimóza nenastala znovu, pokud však budete vehementně trvat na tom, že tu obřízku nechcete, tak ji neudělají. Pokud to má oteklé a nejde mu to dát zpět, tak i když je sobota večer, tak pokud bych měl auto, tak bych s ním jel ještě okamžitě teď na pohotovost.!!!

Monika (So, 15. 8. 2015 - 18:08)

Diskuze tu je trošku o jiném. Jám mám něco k tématu. Byla jsem se synem u moře, tam se mu stalo, že mu nešla dát zpět předkožka. Má to od středy, předkožka zaseklá vzadu. Trošku mu to oteklo, ale ten otok se už zmenšil. Ze začátku říkal, že ho to bolí, to se už taky zlepšilo. Dnes jsem mu doma na to dala octan, zdá se, že otok je ještě menší. Spraví se to nějak časem, nebo mu už předkožka vzadu zůstane?

Kamarádka říkala, že s tím mám jít do nemocnice, ale já nechci, aby ho obřezávali, tak to zkouším nějak sama. Máte s tím nějaká zkušenost? Jinak v chorvatsku jsem viděla, že tu předkožku vzadu má víc mužů, tak mi přijde zbytečný, aby doktoři něco řezali.

gin (So, 15. 8. 2015 - 15:08)

"a když mi vyprávšla...Výkonní HRABOŠI BODOVÍ si dovedou navymýšlet zbytečných zákroků.

Steve (So, 15. 8. 2015 - 15:08)

"a když mi vyprávšla co se s ním v nemocnici dělo, jak mu strkali do šulinka hadičku"

Hadičku? proč? Kdoví co mu ještě u toho dělali ....

gin (So, 15. 8. 2015 - 15:08)

Jde o to, že dnes si pubertální kluci dokážou na netu vyhledat informace sami. Často s ním umí lépe, než dospělci. Mimoto dnes také jsou oproti dřívějšku účinné kortikoidní masti.

gin (So, 15. 8. 2015 - 15:08)

Bohužel, dost pediatrů...Ten kdo tu píše pod nickem "jeden pán" tu pravděpodobně, protože je asi cirkumfetišista mele nehorázné nesmysly. U fiziologické fimózy dochází k jejímu samovolnému roztažení často až v pubertě. Naopak, její násilné přetahování je velice škodlivé, poněvadž to může způsobit, jizevnatou, patologickou fimózu, jejíž operace je pak mnohdy nezbytná. Jak se má u většího kluka postupovat, je na této adrese.

Obsah prvního oddílu

1) To nejdůležitější nejprve.

2) Má být zatažitelná před začátkem školní docházky. Předkožková loterie a jiné hlouposti.

3) Co je to fimóza

4) Vyděšení z fimózy způsobují jizevnatou fimózu.

5) Fimóza, to je normální.

6) Kdy má být fimóza léčena.

7) Jak se dá fimóza léčit?

8) Můžete ji léčit sami: koupání, krémy roztahování.

9) Jak vám může pomoci pediatr ?

10) Když je nutná operace - operace s úplným zachováním předkožky.

11) Nedávejte vůbec žádnou šanci MUDr. Obřezávačovi - typy pro návštěvu lékaře

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/news/problem-zvany-fimoza/

Zdenka (So, 15. 8. 2015 - 15:08)

Bohužel, dost pediatrů...Naprosto souhlasím , kamarádce synovy takto zarostl musel na operaci s obřízkou a když mi vyprávšla co se s ním v nemocnici dělo, jak mu strkali do šulinka hadičku a jak si to strhával a jak ho museli uvazovat z posteli aby si to neškrábal a jak to vypadalo škaredě a jak tam celí noce brečel pak týden nosit potupně poníženě pleny , No řekla jsem si NE. Toto mého syna nenechám podstoupit , řekla jsem manželovi at mu každý večer v koupelně stahuje předkožku, on že se na to může ... at si to dělám sama že se nenechá zavřít.
Tak jsem došla do kupelny já namydlila záda , ramena, žínkou jsem mu přejela járek na zadku až ke koulím , a pak jsem se ho zeptala jestli si stahuje kužičku, řekl že ne , tak jsem mu ukázala jak se to dělá . evidentně se mu to líbilo. Druhý den volá z koupelny abych mu s tím šla pomoct že to nejde , no a už to tak dělám půl roku on v tom možná vidí vzrušení ale já v tom vidím jen a jen
zdraví .

jeden pán (St, 5. 8. 2015 - 15:08)

U známých, pamatuji, že teta chodila normálně do koupelny, když se její synovec koupal. Byla o dost mladší než její starší bratr, rozdíl asi 10 let. Ten měl syna zas dosti brzo. Takže jí bylo nějakých 26 synovci 17, když tam za ním do koupelny vešla, osobně jsem viděl jednou na návštěvě.

jeden pán (St, 5. 8. 2015 - 15:08)

Bohužel, dost pediatrů neřeší, že chlapci mají předkožku úzkou. Řeknou, že se spraví v pubertě. V pubertě se leda kluk začne stydět. V ordinaci to nechá pediatr, typicky doktorka, být. Pacient sám se nepřihlásí ani u lékařky, ani rodičům, kvůli studu. V pubertě se možná odlepí přilepení předkožka, pokud do té doby nebyla stahovaná. Můžou tam být ovšem i srůsty, i proto je dobrý stahovat včas. V pubertě se ale předkožka rozhodně neroztáhne, pokud je úzká, tak puberta nic nepomůže.
Ke určitému roztažení dojde, úplně malí chlapci mají předkožku úzkou. V nějakých 3-4 letech jednak věkem a pak si pravidelným roztahováním při stahování dojde k rozšíření na normálnál. Později už k žádnému roztažení předkožky nedojde! Jistě, kdo si nestahoval vůbec předkožku, tak třeba ve 12 letech, když začne stahovat, tak dojde k jejímu roztažení. Pokud se předkožka nestahuje, tak dochází k určitému zúžení i u dospělého.

Skutečně zúžená předkožka se musí řešit v ordinaci urologa. Je vhodné, když matka, co je se synem sama, tak mu kontroluje stahování předkožky i v pubertě. Je naopak i řada případů, že v dětství stahovat předkožka šla, ale po růstu penisu v pubertě došlo k zúžení. Takže nestačí, že to jde přetáhnout v 9 a pak nechat kluka být. Chce to průběžně kontrolovat, dokud klukovi není 15. Kluci se před mámou normálně nestydí, zvl. pokud jsou od mala naučení, že ho máma vidí. I proto je vhodné, aby ho matka občas prohlížela, aby v pubertě nepřišel falešný stud.

Přitom před holkama se ti kluci často stydí, nevadí jim ale dospělé ženy a nebo aspoň matka, případně i teta ap.

Maminka (St, 5. 8. 2015 - 10:08)

A řekla bys mu lulu nebo...Rozhodně ,,udělej lulu,, to mi přijde nejvhodnější, a jemňounce bych mu přetáhla kousek předkožku a už by to zvonilo do nočníčku.

Honza (St, 5. 8. 2015 - 10:08)

A řekla bys mu lulu nebo číí?

Maminka (St, 5. 8. 2015 - 09:08)

Do kdy jste vy maminky...Honzo, pokud bych věděla, že si to syn přeje, tak třeba i v patnácti, vždyť na tom nic není, podržet mu ho nad nočníkem.Ale ten nočník by byl podmínkou.

Reklama

Přidat komentář