Reklama

AMWAY

... (So, 22. 6. 2013 - 21:06)

1) SA8 v těch testech dopadl velice dobře, a nevyhrál jenom proto, že vycházel dráž než jiné prášky. Příznivci Amway tehdy argumentovali, že k testu bylo vybráno nejméně ekonomické balení a navíc, že byla vzata koncová cena, nikoliv cena pro registrovaného. V tomto směru mají tedy pravdu, na druhou stranu, oni zase nechtějí počítat u konkurence tzv. akční ceny, které občas jsou a není problém si je zjistit.
Když jsem ale některé skalní vyzval. ať mi udělají konkrétní propočet např. pro 2 konkurenční prášky (cena za balení, dávka v mg a cena za praní), tak jsem tuto informaci nikdy neobdržel. Jenom takový nástřel, který mluvil třeba o 2 Kč na pračku. Vzhledem k tomu, že víc jak 30 praček za měsíc nemáme, tak mi nestojí za to, si to někde objednávat a ještě platit poštovné, pokud nic jiného nechci.
2) Prášek do myčky. Zde se mi konečně podařilo si udělat konkrétní a reálný propočet. Protože ten, který používám mi zcela vyhovuje, je jasné dávkování!!, tak jsem zjistil, že ten od A. je 2x dražší. Tak mi řekněte jediný důvod, proč na něj přecházet.

Petr (So, 22. 6. 2013 - 20:06)

Ano, co se týče drogerie,...S těmi kufry jsem se také tehdy setkal.Ty kufry se prodávaly někdy okolo roku 2000. Byly to takové ty cestovní na kolečkách a tehdy AMWAY prezentovala, že je možno si je vzít s sebou do kabiny, kvůli rozměru. Stály asi okolo 7000,- Už si nepamatuji, protože jsem sehnal stejný, značkový za necelé 3 tisíce. Jinak ty kufry tenkrát někdo prodal do poslanecké sněmovny, tehdy se kritizoval v TV právě tento předražený nákup.

:) (St, 4. 2. 2015 - 19:02)

Monika:

Firma Amway...Zkuste si zajit nekdy na prezentaci firmy ... nejsem si ted jist zda jste neco spatne pochopil z predchozich komentaru a nebo jestli schvalne rejpete.

nelson (So, 22. 6. 2013 - 11:06)

Co se týče testu...Test opalovacího krému jsem četl,dokonce i oficiální vyjádření amway ČR k testu.Jeden amweják mi dal odborné vysvětlení jak vlastně d-test testoval nesprávnou metodou.Může to být pravda a d-test udělal chybu,jediné možné řešení bylo aby amway nechala výrobek znovu nezávisle otestovat.Jsou již nové výsledky nezávislého testu?Já o nich nevím...
Jak jsem psal prášek na praní SA8 byl dle testu velmi kvalitní,ale ariel byl lepší a prací dávka levnější.SA8 prací gel byl v testu nejhorší.
Prostě něco je v amway kvalitní něco již méně,ale podle mě většina i z těch kvalitních amway výrobků lze nahradit levnější a stejně kvaliní variantou z regálů v marketech.Právě D-test nám pomáhá ty kvalitní a levný najít.

Nenadál (St, 4. 2. 2015 - 14:02)

Monika:

Firma Amway vyplatí Amwayákovi za 100b. 5000,- Kč na účet? I když není podnikatel?

Zdenek (So, 22. 6. 2013 - 04:06)

Komentuje Zdenek
Nemůžete...Co se týče testu opalovacího krému- četl ste ho? Co se testovalo a jaké byly výsledky? dTest bych jako směrodatnej určovatel moc nebral... Nehledě na to, že pokud by ta kvalita byla tak špatná-byly by lidi schopni ty výrobky kupovat přes 50 let? Kdyby měl dtest pravdu tak všichni amwayáci máj rakovinu kůže(protože ten opalovák vlastně nechrání) a chodí špinaví (protože SA8 nepere). Mimochodem většina pracích prášků má účinnost mýdla a vzhledem k prací dávce jsou předražený než cokoliv jinýho ...

nelson (So, 22. 6. 2013 - 01:06)

Ano, co se týče drogerie,...Komentuje Zdenek
Nemůžete srovnávat supermarkety a amway.

Kdo z Vás amwejáčků mi předloží jasný důkaz,že to srovnávat nelze.Jestli se v ceně amway výrobků odráží exkluzivita a značka,tak bud nežiji na planetě zemi nebo sem neprošel amway výplachem mozku.
Kvalita u amway výrobků je též diskutabilní.Dám příklad několika nezávislých testů v ČR,Opalovací krém amway propadl(nedávný test),test z roku 1999-prací prášek sa8 je velmi kvalitní ovšem i přes vyšší cenu za prací dávku ariel porazit nedokázal,test ekologických pracích prostředků z roku 2006-sa8 třetí místo,sa8 prací gel poslední místo,účinnost praní mírně lepší než obyčejná voda.Bohužel víc testů sem nenašel.
Pokud to shrnem amway není žádný zázrak, žádná exklusivní kvalita.Jasné dnešní testy mohou dopadnout jinak,ale také nemusí.Rád sleduji testy(d-test)a občas i ty nejlevnější výrobky jsou jedny z nejkvalitnějších.Není umění vyrobit draze a (možná) kvalitně,ale levně a kvalitně.

Zdenek (So, 22. 6. 2013 - 00:06)

Oni ti ale hned na to...Ano, co se týče drogerie, jsou to vesměs koncentráty a v přepočtu vycházejí podobně nebo i levněji než bežné značky.
Že by amway měla kufry... aspoň na evropském trhu si nejsem vědom... Ale to pominu, myšlence asi rozumím - v cene se odráží kvalita, exkluzivita a značka výrobku! Nemůžete srovnávat supermarkety a amway :)

Zdenek (So, 22. 6. 2013 - 00:06)

No tak v MLM je jistě... Euromonitor International , badatel a vydavatel tržních zpráv, knih obchodních referenčních a on-line informačních databází, a to nezávisle kategorizuje ARTISTRY jako prestižní značku a ARTISTRY patří k vedoucí pětce prodeje v této kategorii, vedle Clinique , Estée Lauder , Lancôme a Shiseido. Artistry je jediný přímý prodej značky zařazeny do kategorie "Prestige".
Toto je oficiální text z wikipedie
a když chcete porovnávat se značkou DIOR:
Christian Dior SA , běžně známý jako Dior je francouzské luxusní zboží.
Což znamená že chcete porovnávat prestižní a luxusní zboží... to je jako by ste Rolls-Royce porovnávali se Superbem :)
Takže sice máte pravdu že se to srovnávat nedá, ale uplně z jiných důvodů.
Mimochodem - v kategorii luxury(luxusní zboží) je cena astronomická právě kvůli značce! Výrobní ceny se tam pohybují hluboko pod tou prodejní... jednoduše firma rejžuje na tom, kolik jsou lidi ochotni za výrobky zaplatit - to je zákon trhu.. nic víc :)

Marek (Pá, 21. 6. 2013 - 23:06)

31.10.2012 20:34 - pro...Oni ti ale hned na to odpoví, že to jsou "koncentráty", takže je to vlastně levné. To je jejich otřepaný a naučený argument. Například takový cestovní kufr, který je oproti konkurenci snad 3 krát dražší bude asi také koncentrát :-)

Zdenek (Pá, 21. 6. 2013 - 23:06)

...31.10.2012 20:34 - pro pobavení

http://svetamway.webnode.cz/amway-cenik/

ceník z roku 2007. Po kliknutí na stránku budete zírat:)).

No to teda zírám:) Maloobchodní ceny jsou naprosto normalní v této hladině produktové kvality... pokud ste zvyklí nakupovat u vietnamců, ve výprodejích a ve "slevách" tak vás ty ceny mohou šokovat... A na druhou stranu, spousta lidí nakupuje drahé věci jen díky reklamám v televizi... a přiznejme si že kvalita takovýchto výrobků často té ceně neodpovídá! :)

Zdenek (Pá, 21. 6. 2013 - 22:06)

Zdravím, připojuji se k...Ono prodávat jen kamarádům a známým není žádná výhra ... pokud ovšem svůj okruh kamarádů a známých pravidelně nerozšiřujete ... to je celkem jednoduchá metoda na pochopení jak by se to asi mohlo dělat ..

Zdenek (Pá, 21. 6. 2013 - 22:06)

Spousta z toho co tu čtu je dost negativní, a řekl bych že docela zbytčně. Lidi co se díky Amway zadlužili, rozešli se s rodinou nebo se i rozvedli to nejspíš vzali trošku nešikovně do rukou. Neodsuzuju tu žádné nazory - spousta z vás má jistě vlastní zkušenosti, ale nesprávné nebo dokonce lživé informace ohledně výrobků nebo firmy pochazejí od konkrétních lidí, kteří jistě již tento byznys nedělají(platí pro všechny SERIOZNÍ MLM firmy). Spousta z vás tu zmiňuje krom Amway i jiné MLM firmy ... ale kdyby jste nebyly tak liní, tak by ste si mohli zjistit jaký maj tydle firmy obrat ... myslím že srovnání by mnohé z vás překvapilo! Ostatně provnejme vzhledem k příležitosti pár firem... Co všechno nabízí Herbalife, LR, WordVentures, Avon, Oriflame, BrownGold ... a Amway. Většina rozvíjí podnikání na určítém druhu výrobků nebo služeb, což není vůbec nic špatnýho pokud se chcete specializovat jen na tento okruh, ale to možnosti pouhého přivýdělku poněkud omezuje.Oproti tomu Amway nabízí širokou škálu vyrobků (ať už vlastních, kooperujicích firem nebo firem partnerských) a služeb! Některé firmy v české republice pochopily tuto příležitost a vrhly se do spolupráce - což jim okamžitě příhrálo tisíce věrných zákazníku.
A pro ty zatvrzelý odpůrce - zamyslete se pořádně nad tvrzením že Amway je letadlo, pyramida... pokud by tomu tak bylo, existovala by taková firma přes 50 let? A mimochodem mohla by mít i v době "KRIZE" každoroční růst obratu přes 10%?
Zamyslete se pořádně nad tím co víte... jsou tyto informace ucelené a relevantní? Je mi naprosto jasné že todle některé z vás pobouří, možná i pořádně naštve - v tédle republice je spousta odborníku na slovo vzatých:)
Suma sumárum: přímý prodej BYL, JE a BUDE hlavně o LIDECH! Budete se setkávat s přístupem a prací perfektní, průměrnou a taky špatnou. A právě to že je to příležitost jak se říká "pro každého" je to sobě samo na škodu. A to právě díky lidem kteří odvádějí tu mizernou práci, nebo se všelijak snaží systém firmy obejít

Zdenek (Pá, 21. 6. 2013 - 21:06)

amwey je SRAČKA !!!!
...A jsi si jisty ze si byl na seminari Amway? Ja uz na par od nich byl a takovahle situace nikdy nenastala. Nezdalo se ti o tom treba ? :)

Petr (Út, 18. 6. 2013 - 22:06)

Aneb když potřebuju...On ten systém jejich školení je vůbec takový "přes kopírák", ale nic ve zlém :-).Jinak důležité je, že je to systém, kde se člověk seznámí s důležitou zkušeností a to je jednání s lidmi!!! Zkrátka je to zajímavá škola, kde člověk dobrovolně získá docela cenné zkušenosti, které potom může uplatnit v dalších profesích okolo obchodu.Spousta obchodních zástupců, kteří poté pracovali či pracují pro nějakou velkou firmu začínala právě s takovýmto druhem prodeje a tyto znalosti se jim hodily už třeba u pohovoru, kde samozřejmě vyžadovali zkušenosti.Ale jinak také znám osobně lidi co tu AMWAY dělají dodnes a dělají to jako svou zálibu a docela se jim i daří.Je to i dobrá příležitost, pokud dlouho někdo schání práci, i když dnes už je ten trh dost naplněný, ale myslím, že proniknout se stále dá.

Marcelo (Út, 18. 6. 2013 - 21:06)

Si hloupí, zůstan si i...Marcelo, tedy čtu tvé stupidní urážlivé příspěvky typické pro nevyrovnaného a zakomplexovaného člověka a kladu si otázku. Jsi provokatér,(A já doufám, že ano) nebo jsi opravdu člověk prezentující AMWAY? Pokud se jedná o druhý případ, tak musím s politováním usoudit, že asi neděláš firmě dobrou reklamu a jen prezentuješ, jací primitivové u té firmy se mohou vyskytovat. Tedy o důvod více se této firmě vyhnout.

martin (Út, 18. 6. 2013 - 20:06)

Já miluji Amway, beru 200...pokud by jsi bral 200 měsíčně tak neztrácíš čaš tady na těhlech stránkách a rozjíždíš svůj v uvozovkách byznys dál. to je holý nesmysl,jde vidět že o podnikání víš ještě prd.

Monika (Čt, 22. 1. 2015 - 18:01)

Ale já jsem nepsal nic o...100 bodu-cca 5000 Kc. Otazky mi nedelaji problem. Arogantni nejsem. :-) Myslela jsem,ze o tom neco vis,kdyz jsi napsal,ze bez prodavani to nejde :-)

jen tak (Čt, 22. 1. 2015 - 17:01)

TY vidis skrze monitor na...Ale já jsem nepsal nic o tom, jak se tváříš. Upjatost není jenom otázka výrazu tváře, pokud to nevíš.
Je evidentní, že se pokoušíš být arogantní.
a přestože se snažíš ze mě dělat pitomce, klidně si posluž, tak dobře víš, že pojem "100 bodů" lidem mimo Amway moc neříká.

Ale v pořádku, nejsi první, u koho jsem zjistil, že ho konkrétní otázky vytáčí.

Monika (Čt, 22. 1. 2015 - 16:01)

Tykání na internetu je...TY vidis skrze monitor na me,jak se tvarim? A odpoved je jasna. Co je na tom k nepochopeni? :-)

Reklama

Přidat komentář