Reklama

Warfarin

zubman007 (Út, 8. 1. 2013 - 22:01)

Je mi 20 a budu ho brat kvuli chlopenní náhradě .Za tyden mam jit na operaci.. Nevim čeho sa víc bojím ,jestli života s warfarinem nebo té operace. Zbytek života bez alkoholu a plného obav o zředěnost krve je na prd.

kikina (Út, 8. 1. 2013 - 20:01)

Sem nevěděl ,že potom...Zdravim o tech vlasech je to je napsano i na letaku.doufam že ho naporad brat nebudu to se uvidi az na genetice a ukaže se z ceho vlastne to mam.o novem leku nic nevim. A ty ho beres warfarin proc? A kolik je ti let?

zubman007 (Út, 8. 1. 2013 - 18:01)

A ještě jsem občas dost...Sem nevěděl ,že potom padají vlasy..A ty ho taky budeš brát napořád? Já právě doufám ,že se na trh dostane ten nový lék nahrazující warfarin ,který nemá takové velké interakce..Nevíš o tom něco?

kikina (Po, 7. 1. 2013 - 14:01)

A ještě jsem občas dost unavená ale zatím jsem doma tak mi to nevadí.Držím palce

kikina (Po, 7. 1. 2013 - 14:01)

A ještě jsem občas dost unavená ale zatím jsem doma tak mi to nevadí.Držím palce

kikina (Po, 7. 1. 2013 - 14:01)

Pro Lukáš
Mně je 21 warfarin beru jis měsíc.Ze začátku jsem neměla chuť k jídlu ta se již zpravila nini mi již padají vlasy.a dál menzes ale to se te netýká.jinak vse ok.

Lukáš (So, 5. 1. 2013 - 15:01)

ahoj. Je mi 20 a půjdu na náhradu chlopně po které budu muset brát warfarin. Máte tady někdo zkušenosti s nasazením warfarinu v tak mladém věku?

Kikina (St, 2. 1. 2013 - 22:01)

Zdravim koukam ze je nas hodne warfarinu, jsem na nem mesic a uz mně to docela nebavi.Doktor mně nechce pustit do prace.jsem po tromboze v lytku(asi z HA).chci se vas zeptat po jake dobe si myslite ze by mne mohl pustit jake mate zkusenosti?? Dekuju za odpoved

Malá (Út, 1. 1. 2013 - 20:01)

Já můžu vypít litr rumu a nikdy mi nic není...

mirek (Ne, 29. 11. 2009 - 08:11)

ciao je mi 40let mam umelou chlopen,je nekdo kdo s tim sportuje a ma nejake skusenosti

Lenka II. (St, 4. 11. 2009 - 13:11)

Ahoj Lůco,
především bych Tě chtěla pozdravit a podpořit. Snad tě utěší to, že v tom nejsi sama. Vím, o čem mluvím, sama jsem byla před nedávnem v podobné situace, sice ne já, ale moje polovička, ale ono je to snad ještě horší bát se o druhého než o sebe.
O komplexním řešení zdravotního problému v naší zemi si bohužel můžeme nechat jen zdát....
Bohužel je to tak, že nejvíc musíš věřit sama sobě, lékařům tak trochu, ale sama si všechno ověřit.
Pokud bys měla nějaké dotazy, klidně se tu ptej......
A uvidíš, bude líp :-)

Tereza (St, 28. 10. 2009 - 09:10)

Ahojky...je mi 19 let a před 2 měsícy mi zjistili trombozu v pravé noze...v nemocnici si mě nenechali,ale musela jsem si pichat injekce na ředění krve.Jinak užívám warfarin 6 mg denně a detralex 2 tabletky denně.Přestala jsem kouřit a vysadila antikoncepci,ale v jídle se nějak neomezuju...dostala jsem tabulku,kolik jaké jídlo obsahuje množství K...a to bych musela sníst plnou mísu zelí,aby mě to něják ohrozilo.Prý se právě jídelníček nějak výrazně měnit nemá.Jinak jsem zrovna včera zjistila,že to mám genetické,takže třeba v těhotenství si budu zase píchat ty injekce a dostala jsem kartu - pacient s trobofilií...když bych třeba šla na nějákou operaci nebo tak.Doktoři mi nejsou schopní nic pořádně vysvětlit,takže skoro nic nevím...jen to,co jsem si našla na netu.Na INR teď půjdu až za měsíc a něco,což se mi vůbec nelíb...a taky půjdu na ultrazvuk a podle toho se uvidí,jestli už bych mohla vysadit warfarin a přejít na něco jiného.

bajaja (St, 21. 10. 2009 - 07:10)

Třísloviny právě z byliných čajů velmi úspěšně urychlí proces hojení.Ale moc si nevyskakuj,je to s tebou docela vážné.A co se týče EVY ,je trochu mimo.

bajaja (St, 21. 10. 2009 - 06:10)

Lucino,holčino ,K,je na zvýšení srážlivosti,když už tam jsi v nemocnici,tak se preventivně zeptej na léky ,které ti míní dál předepsat po propuštění.I tak se začni zajímat o fytoterapii a to na léčbu krvácení do mozku.Je to něco jiného než warfarin a komonice.

eva (Út, 20. 10. 2009 - 16:10)

Hm, lékaři v nemocnici...mám pro vás radostnou zprávu. Na www.warfarin.wz.cz je odborně a podrobně popsáno že se má jíst vše. Naopak když vynecháme zeleninu může nám to ublížit.
také se tam uvádí že by bylo záhodno aby lékaři absolvovali školení a poté fundovaně poučili pacienty.

Lůca (So, 17. 10. 2009 - 20:10)

Mě také dávali k obědu vše co...Hm, lékaři v nemocnici opravdu moc snahu řešit problém komplexně nemají.S jídlem je to tu hrozné předevčírem jak jsem psala k jídlu zelí, k večeři 2x rajče,včera k obědu kuře,k večeři zeleninová bageta, dnes k obědu kapusta.Taky mě tu řekli, že mám jíst vše s mírou, ale tohle už myslím, že přehání.Ale pochopitelně, oni se o svůj život teď aktuálně nebojí.Dokonce mně neurolog řekl, že mám jíst stravu bohatou na K (nemyslel draslík)-asi byl přetaženej, ale já byla naštěstí už informovaná z netu, z diskuzí, za než Vám všem děkuji, moc mě to pomohlo, do problému trochu vidět.Jak jsem psala, jsem po mozkové příhodě, sraženina se ještě nerozpustila, a z výsledků krve mě nebyla žádná mutace ani Leiden potvrzen, takže genetiku vyloučili, zbývá jen HA!Opravdu, kdo je zdráv jen si ťuká na čelo, co mu to melete o tom, že by měl užívání HA zvážit, co mu může hrozit.Děkuji za tuto diskuzi moc,moc,moc:-)

bajaja (So, 17. 10. 2009 - 17:10)

Podstatně lepší užitným medikamentem je komonice žlutokvětá.Po warfarinu vykrvácíte i po 3 dnech.Po komonici při velkých dávkach tak najdéle po 6-8 hodinách.Ani po vypití 1,5 litru středně silného záparu i 1 minutového odvaru se Vám to po 6 hodinách od vypití už nepovede.

eva (Pá, 16. 10. 2009 - 17:10)

Jsem dnes 10. den v nemocnici...Mě také dávali k obědu vše co ostatním včetně zelí. Hrozně mě to omezuje. Včera jsem četla na stránkách, že se zkouší lék, který by všechny negativa Warfarinu odstranil.Také jsem se tady dočetla, že v západních zemích se dieta nedrží že se jí vše ale s mírou nesmí se třeba mísa zelí atd. Je smutné, že Vás nikdo nepoučí. V nemocnici jsou nutriční terapeutky a mohly ba třeba napsat dietu alespoň na 14 dní a rozmnožit ji a pak dávat pacientům při odchodu z nemocnice. Ale to je asi iluze nás všech a jak tady čtu tak nás není málo.

Medička (Čt, 15. 10. 2009 - 17:10)

Dobrý den je 26let v...Většina zdejších přispěvovatelek užívá antikoagulační léčbu z důvodu trombembolické příhody nejčastěji na podkladě trombofilní mutace, zde je HAK opravdu nevhodná až kontraindikovaná.
Vy máte tuto terapii z jiných důvodů, pokud současně není přítomna i trombofilní mutace či trombembolická příhoda v anamnese, domnívám se, že je užívání HAK možno zvážit. Řídila bych se názorem kardiologa, nikoliv gynekologa, příp. při pochybnostech konzultovala jiného kardiologa či hematologa.

Haník (Čt, 15. 10. 2009 - 16:10)

Holky,tak to je drsny.Kdyz se bere warfarin,tak se antikoncepce samozrejme brat nesmi a to vetsinou dozivotne.
A s Lůcou soucitim,protoze mam kamaradku s uplne stejnym problemem a ta se ted dala do boje proti brani antikoncepce a vsem ji rozmlouva,tak o tom asi zacnu dost uvazovat:((.

Reklama

Přidat komentář