Reklama

Warfarin

Aja Petrovi (Čt, 15. 1. 2009 - 16:01)

Tak jsem si přečetla jaké máte zkušenosti a to teda s prominutím čumim, tromboza je tak nebezpečná a něteří doktoři to je teda zážitek.Zažila jsem něco podobného,stalo se mi to v nemocnici když jsem ležela,začala mi otýkat noha rychle mě s postelí odvezli za primářem tem mi řekl,že mi nic neni,že by to poznal a poslal mě zpátky.Ale doktorka která mě měla nastarost to nevzdala a poslala mě k němu znova,at mě znova vyšetří.Když mě tam zase zahlédl tak řekl cituji co tu zase děláte já vám řekl,že vám nic neni cítila jsem si jak simulantka tak mi znechutí udělal vyšetření a zjistil,že mám hlubokou žilní trombozu a,že byla hrozně rozsáhlá.Už je to rok a pořád beru Warfarin a neni to lepší.Strašně mi chybí zelenina a spoutu věcí.Včera jsem měla inr 1,31 a to jsem myslela,že už mi vysadí léky.

Jana (Út, 13. 1. 2009 - 12:01)

Poradíme Vám jak zdravě, bezpečně a dlouhodobě zhubnout. Přizpůsobíme se Vašim potřebám i životnímu stylu. Garantujeme Vám dosažení cíle, veškeré informace, 7 denní kurz hubnutí zdarma, registrace na: www.snama.cz/dieta

Lucie (Út, 13. 1. 2009 - 12:01)

Dneska jsem po INR - a konečně - po dvou měsících jsem se dostala na 2,4. Hurá. Dávku mi zatím doktor nechal na 10 mg. Říkala jsem mu, že mi je někdy blbě. Mám prý zkusit jeden ráno a jeden večer, tak uvidím. Teď jen čekám na konec ledna - to mi budou dělat testy,jestli to nemám vrozený. Všem přeji moc zdravíčka.

Máťa (Út, 13. 1. 2009 - 09:01)

Lucie-tak to jseš na tom z žílama trochu lépe.Já mačkám 10min a modřina mi naskočí vždy,ale až druhý den.Jinak s warfarinem jsem měla podobné zkušenosti=bolest a motaní hlavy večer,ale po 6týdnech vše samo odeznělo.Asi si na to musí tělo zvyknout.
Lucko-nevím jak kde,já jdu na genetiku v Praze v únoru a doktorka mi řekla,že výsledky jsou za 4-6týdnů.:)

Meikynka (Út, 13. 1. 2009 - 08:01)

Lucie: Já beru jednou denně taky 10mg a občas jsem po něm mimo - unavená, nesoustředěná. Jinak v pohodě :)

Lucka (Út, 13. 1. 2009 - 00:01)

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, za jak dlouho jsou výsledky z genetiky? Hodně štěstí všem

Lucie (Po, 12. 1. 2009 - 19:01)

Všechny tu zdravím, jsem tu nová, tak sem si pročítám příspěvky v této diskuzi. Flebotromboza mě trápí od listopadu 08, lévé lýtko - po úraze. Quika mě dělají každý týden a je tak kolem 1,4. Nosím punčochu, bez ní bych asi nikam nedošla - ale pomalu se to léčí. Chtěla bych se optat, zda někdo z Vás nemá stejně špatnou zkušenost s warfarinem - beru ho 10 mg denně a není mi po něm moc dobře (hlavně večer). Existuje i prý lék lawaryn. Nevíte o něm něco?
Máťa : mám taky dost špatný žíly, takže šílející sestřičky mi taky něco říkají. Po odběru si hned místo tak na pět minut zmáčku a modřiny nemám. Docela to pomáhá. Mějte se.

Máťa (Po, 12. 1. 2009 - 10:01)

Zuzko dr.mě warfarin stále postupně zvyšuje,ted beru 5*10mg a 2*7,5mg.Jen jsem si myslela,že když mám po dvou měsících konečně přes 2,takže to už bude OK.Ale jak to tu pročítám tak nikomu to trvá délé než se podaří najít ta správná dávka.A to mě dost uklidnilo.
Jinak na quika ted chodím po 14 dnech.Mám děsně blbě vidět žíli a na odběrech už ze mě šílí,střídají se tam 3 sestřičky a ještě ani jedné se nepodařilo nabrat krev na 1 pokus.Minule jse jim podařilo nabrat krev až na 4 pokus.Takže,když zmizí modřiny tak teprv jsem schopna jít na další odběr.
Jinak noha mě nenatýká,už nebolí.Jen mě bolí okolí paty při delší chůzi(60 a více minut).
15 jdu k praktičce tak uvidím,zda se mi jí podaří ukecat abych mohla jít už do práce od toho února(po 3měsících)i když Quik není OK.Volala mi kolegině a prý si začínají hledat za mě náhradu,když jsem tak dlouho doma.

Meikynka (Po, 12. 1. 2009 - 08:01)

Míla: Moc děkuju. Určitě si na gynekologii skočím. Taky přeji hodně štěstí.

Míla (Ne, 11. 1. 2009 - 16:01)

Meikynce - HA může i sama o sobě vyvolat trombózu, pokud se u Tebe potvrdí genová mutace, tak je třeba testnout i děti, mě je 33, jsem po třech trombózách, z toho jedna emolizovala do obou plic, mám leidenskou mutaci, obě dcery to po mě podědily, takže opravdu, jediná možnost kromě prezervativů nebo spermicidů je tělísko, já mám mirenu, má trochu hormonu, ale působí jen místně, takže mi dali na hematologii svolení, výhoda je ta, že nemenstruuješ, tedy většina holek, což u warfarinu člověk ocení. Ptala jsem se na gyn, jestli by jí dali i dceři, přestože nerodila, bylo mi řečeno, že pokud má leidenskou mutaci, tak ano, ale radši by jí zavedli v nemocnici pod lehkou narkózou. Pokud jsi měla první trmbózu, tak Ti nejspíš warfari po 3-6ti měsících vysadí, ale je nebezpečné nebýt na hodnotách 2-3, já díky tomu, že jsem je měla nízké, tudíž neředěnou krev a neměla k tomu injekce, skončila s další trombózou, která embolizovala, což už celkem ohrožuje život....tak buď opatrná a přeji hodně štěstí.

Návštěvník (Ne, 11. 1. 2009 - 09:01)

Chápu tě úplně , že jseš z toho zoufalá...ale na druhou stranu jseš určitě ráda, že autonehoda dopadla takto a ne s hrůznějším koncem, ne? Mně je 40 a byla jsem taky na začátku po embolce z té situace vyřízená, chápu, že ty to musíš brát v tomto věku milionkrát hůř...Antikoncepci už nikdy brát nemůžeš, ale určitě ti pořadí hned na gynekologii, já přišla z nemocnice po embolce a dostala jsem do 14 dnů hned na gynekologii tělísko, a že tělísek jsou různé druhy a jsou již i pro ty, co nerodily je dobře, tak to zkus...m

Meikynka (So, 10. 1. 2009 - 20:01)

Dobrý den, je mi 18 a beru warfarin od září roku 2008, měla jsem trombózu v levé noze až do pánve. A byla jsem na trombolíze. Teď chodím jednou týdně na quick, a mezi hodnoty 2-3 se dostanu málokdy :/ .. nevím vůbec čím to je. Spíš by mě zajimalo, zda bych mohla brát ještě někdy antikoncepci ? Trombóza mi vypukla po autonehodě v létě, do toho jsem brala antikoncepci, a možná to mám i dědičné .. :/ tak jsem z toho docela zoufalá.

ZUZKA-MÁTĚ (So, 10. 1. 2009 - 19:01)

MÁŤO A ZVÝŠUJE TI DR. WARFARIN ?? JÁ JSEM NA NĚM 3 ROKY A USTÁLILO SE MI TO AŽ PO CC4 MĚSÍCÍCH A I TEĎ TO SEM TAM KOLÍSÁ , ALE JEN PRO ZAJÍMAVOST ODEŠLA JSEM PŘED 3 ROY Z NEMOCNICE PO EMBOLII S 3 MG WARFARINU A TEĎ UŽ 2 ROKY BERU CCA 6-7,5, TAKŽE SE K TÝ DÁVCE MUSÍŠ ASI PROKOUSAT ZVYŠOVÁNÍM JAKO JÁ :-) . PAPA ZUZA

Míla (Pá, 9. 1. 2009 - 13:01)

Ahoj Máťo, nevím, jestli je normální, že stále nejsi v rozmezí 2-3, když jsem já na hematologii dostala warfarin (20.9.08), tak říkali, že do 10ti dnů by měly být hodnoty v pořádku, ale někdy je to potřeba vychytávat déle. Od té doby jsem měla výsledky dobré jen dvakrát (téměř celou dobu chodím na quicka po týdnu a upravuje se dávkování), furt jsem byla pod 2 a od prosince jsem pro změnu přes 3,5. Zeleninu skoro nejím a nikdy jsem jí moc nejedla a také mi to nikdo nedokáže vysvětlit, prý to není obvyklé, ale stává se to.... Také už jsem s penězi docela v krizi a potřebuju do práce, dr. slíbila, že pokud budou dobré výsledky ze sona žil (jdu 23.1), tak mě pustí, v pondělí jdu zase na quicka, tak se modlím, aby výsledky byly v poho.Jediné co mě mrzí, že nebudu doma je, že mezi 4.-6.2. by se měl narodit můj první odchov vlastních fretulí a to třeba prošvihnu, když budu v práci, ale šelmičky mají radši soukromí a penízky jsou potřeba...:-))

Máťa (St, 7. 1. 2009 - 10:01)

Ahoj všem tak jsem byla na krvi a opět mám pod 2=1,9.Už mě to pěkně deptá,mám pocit,že se snad nad 2 trvale nikdy nedostanu.V prosinci už to vypadalo dobře a teď zas tohle.Beru warfarin už 2měsíce a stále to není ono,je to vůbec normální?Podle doktorky ve stravování chyby nemám,tak fakt nevím čím to je.Takže doufám,že příště bude krev OK a já pujdu konečně do práce.Doma už mě to nebaví a peněz je málo.Však to znáte sami kdo jste dlouhodobě byl nebo jste doma.

Ivka (Čt, 1. 1. 2009 - 12:01)

Ahojte všichni přeji všem krásný Nový rok hlavně to zdravíčko a ať nožky nezlobí...

Veronika (Pá, 14. 12. 2012 - 11:12)

Dobrý den.Nevíte o něčem přírodnim co lehce ředí krev? Že bych to brala po vysazení warfarinu jako prevenci.?

Lena (So, 1. 12. 2012 - 09:12)

Ahoj Lenko - JMENOVKYNĚ. To...Dobrý den
čeká mně operace, po které budu muset jíst warfarin. Zjišťuji, že při užívání tohoto léku, je problém se zeleninou. Prosím existuje nějaký jiný lék, který toto omezení nemá. Jsem totiž vegetarián a v případě, ře nebudu moci jíst zeleninu, nevím čím se budu živit. Děkuji.

marie (Pá, 23. 11. 2012 - 12:11)

já když měla quick přes 5...byla jsem také překvapená, že nic nebudu brát, ale pokud mě to řekla doktorka,jsem to brala. Potom se ale strašně divila, že mám quick, jako bych nic nebrala. Teď jsem měla qiuck 3,1, doporučené dávkování mám 1/2 prášku 3mg,každý den,a zase příští týden na krev. je to otrava.

Veronika (Pá, 23. 11. 2012 - 11:11)

byla jsem po měsíci, kdy...já když měla quick přes 5 tak mi snížil dávkování,to je divné že vy jste týden nebrala nic. Já měla trombosu a plicní embolii v lednu a noha mě přestala bolet tak před měsícem.

Reklama

Přidat komentář