Reklama

Warfarin

Návštěvník (Út, 20. 3. 2007 - 14:03)

Lucinka umřela ...

Julie (So, 17. 3. 2007 - 09:03)

Pro všechny co neví jak je to s tou zeleninou... http://www.warfarin.wz.cz/wf.php

lenka (Út, 13. 3. 2007 - 07:03)

Lucinko, nedej se od nikoho ukecat a trvej jedině na hospitalizaci, jinak riskuješ, že se ti to bude opakovat a nebo to také nemusíš rozdýchat.

Návštěvník (Po, 12. 3. 2007 - 22:03)

Lucinko,prožívám teď 3měsíce lítání po našem zdravot.,každý říká něco jiného...Je ze mě už skoro doktor-byť mám úplně odlišné povolání.Moje rada je-určitě vysadit-minimálně 5 dní a NENECHAT SE ODBÝT A NECHAT SI VYSVĚTLIT NÁSLEDKY-PŘI VAŠEM PŘÍPADĚ!!!KAŽDÝ JSME ORIGINÁL,takže,aby jste nedopadla špatně...Každopádně držím moc pěstičky...a pokud Vám do toho opravdu můžu mluvit,neberte to na lehkou váhu.Mějte se a hlavně ZDRAVÍ!!!

Lucinka (Čt, 1. 3. 2007 - 17:03)

Ahoj holky,moc vám děkuju za informace. 15týho jdu na hematolku,tak se zeptám doktora,tak jsem zvědavá. Mě ten Qwick taky lítal (asi tak rok a půl),ale poslední 3-4 měsíce se držím na 2.5, tak jsem zvědavá! Zatím ahojky a děkují :-)

ZUZKA- LUCINCE (Čt, 1. 3. 2007 - 17:03)

LUCINKO JA BYLA NA 8 PRED 2 MESICI MUJ PRIPAD ASI ZNAS PISEM SI ZDE S LENKOU . ME REKLI NA STOMA. V NEMOCNICI ,ZE ZUBY SE TRHAJI DO Q 2,00 A TAK JSEM PRED TRHANIM 2DNY UBRALA TROCHU WARFARINU A TRHALO SE . JE PRAVDA ,ZE TO KRVACELO TROCHU VIC ,ALE V IKEMU MI REKLI ,ZE HOPSAT Z TABLET NA INJEKCE A PAK ZASE ZPET SE HODI PRO CLOVEKA CO MA VICE NEZ ROK STABIL QWICKA A TO JA NEJSEM JA MAM OBCAS POD 2. TELO SE PRY VYROVNAVA S TIMTO POSTUPEM LEPE. TO JE NAZOR MYCH LEKARU A MEHO TRHANI TAK NEVIM JEN SI MYSLIM ,ZE CO NEJMIN ZVRATU A KOLAPSU PRO NAS ORGANISMUS TIM LEPE. RADILA JSEM SE S 4 DOKTORY.DRZIM PALECKY ZUZKA

lenka-Lucince (Čt, 1. 3. 2007 - 11:03)

Lucinko, zubař by tě měl nejdříve poslat na hematologii a tam rozhodnou co s tebou a budeš muset na pár dní do nemocnice na stomatochirurgii, kde ti to budou hlídat i s krví.te´d to zrovna řeší můj manžel a má tento postup, lékařka na hematologii řekla, že jinak nepřipadá v úvahu.

Návštěvník (Čt, 1. 3. 2007 - 10:03)

Lucinko,radši na to trhání nechod,mně když jsem brala Warfarin řekla dokonce doktorka jasně že k zubaři chodit nemám a pokud to bude nutný tak se musí dát nějaká injekce na srovnání tý srážlivosti,(nevím přesně jaká)radši se zeptej svý internistky,dokonce mi řekla že se nesmím ani říznout,že je to nebezpečný,že by člověk mohl vykrvácet

Lucinka (St, 28. 2. 2007 - 18:02)

Ahojky holky, byla jsem u zubaře a tam mi řekl,že mám špatnou osmičku a že bude potřebovat jít ven. Naplánoval mi to na další návštěvu a to 30.3. Na konci prohlídky jsem mu řekla,že jsem po trombóze,mám posttrombotický sy a beru warfarin. Nic mi na to neřekl. Nebere to na lehkou váhu? Bojím se aby mi to moc nekrvácelo :-(

Karla (Po, 26. 2. 2007 - 17:02)

Lenko!
Díky za podporu,připoměla jsi mi, že mám před sebou taky hematologické vyšetření a také jsem chtěla něco přidat pro všechny, kdo s náma tady diskutují: v nemocnici mi poslali k lůžku dietní sestru, která tvrdila, že jim nějaký odborník na semináři k léčbě Warfarinem říkal, že by se pacienti museli celý den "pást na zeleninovém poli", aby se jim nějak podstatně změnila srážlivost krve. Dostala jsem do ruky nějaky leták od farmaceutické firmy, která vyrábí Warfarin Orion, a ten prý způsobil poplach, atd.... Mám ale tabulku rizikových potravin, a jejich obsahy vit. K - který je tak kritický - mohu komukoliv přeposlat ma e-mail. Je pravda, že zelí a špenát ho má ve 100g nejvíce (dle tabulky - zelí : 600-1540 mikrokramů , špenát 335-500 mikrogramů....a můžeme 250 mikrogramů) třeba v porovnání s paprikou - 15mikrogramů ve 100g a rajčata 10-23mikrogramů ve 100g.. a můžeme 250mikrogramů denně...zase dobré vědět, že si to tělo s tím hospodaří těch 4-10dní. Takže jestli máte zájem... napište kontakt sem, nebo můj e-mail karla.bohm"seznam.cz

Karla (Po, 26. 2. 2007 - 16:02)

Zlatko, naordinovat sama Warfarin je velmi ryskantní, nemůžeš tušit jakou máš momentální srážlivost krve, a ani lékař bez kontrolních odběrů to nemůže tušit a ryskovat krvácení KAMKOLIV A ČEHOKOLIV v tvém těle!!!! Neryskuj, není to sranda !!

Lenka - Zlatě (St, 21. 2. 2007 - 09:02)

Zlato, Warfarin si nemůžeš naordinovat sama, zajdi si za praktickým lékařem a dohodni se s ním.

Žanika (St, 21. 2. 2007 - 07:02)

Dovoluji si vás pozvat na nový web, kde najdete spoustu informací o zdraví a zdravém životním stylu. Dozvíte se, jak prakticky a jednoduše najít rovnováhu ve svém životě. Můžete hlasovat v našich anketách, naučit se praktickým přírodním léčbám a terapiím, pročíst si zajímavé informace a zkušenosti ostatních lidí a inspirovat se novými jednoduchými recepty. A navíc si o tom všem a nejen o tom můžete pohovořit na našem diskusním foru. Podívejte se sami www.nasezdravi.ic.cz

Zlata (Út, 20. 2. 2007 - 15:02)

Já Vás také zdravím.Už to bude rok,co mi operovali meniskus a něco se nepovedlo,jsem stále doma na neschopence.Nasadili mi také warfarín,brala jsem ho asi 10 měsíců.Hodně jsem omezila zeleninu a zakázané věci,ale doktorka říkala,že v malém množství mi to neuškodí.Nebrala jsem ho měsíc,ale teď jsem šla na další operaci a mám ho znova.Při propuštění z nemocnice mi řekli,abych si ho naordinovala sama,copak já vím?Někdo říká,že se může jíst před odběrem na quick,někdo že ne.To co máme rádi,bychom si měli odříkat a ještě k tomu je to zdravé.

S pozdravem Zlata. zlakul"seznam.cz

lenka (Ne, 18. 2. 2007 - 17:02)

Holky, na úvod vám musím sdělit, že i když vás potkala tato velmi nepříjemná záležitost, tak buďte rádi, že šlo o lýtko, mám za sebou ucpanou celou nohu i s plicní embolii.
Bohužel léčba je na delší dobu, ale pokud jste předtím neměly potíže s cévami a nezjistí se u vás nějaká porucha srážlivosti krve (odběrem na hematologii), tak máte velkou šanci za nějaký čas na vysazení warfarinu a potom i odložení kompresivních pučoch.
Punčoch je na trhu celkem dost a za různé ceny, ale máte nárok 2x do roka na předpis od lékaře a tam jsou doplatky přijatelné.
Ono je lepší spíše vybírat podle toho od jaké výrobce vám sedne velikost. Já osobně nosím MAXIS.Samozřejmně je dobré si pořídit jedny navíc, jelikož po vyprání velmi dlouho schnou.
WOBENZYN je dobrá volba, ale ještě lepší je PFLOGENZYM, mám vyzkoušeno oboje a můj cévní lékař má také lepší zkušenosti s PFLOGENZYMEM,pokud se pro nej rozhodujete, tak nejdůležitější je užívání první rok, co se v cévách nerozpustí do roka, tak už se většinou nerozpustí a zůstávájí i potíže.I když je drahý, tak cévy máte jen jedny.
Co se týká diety, je to problém, který se řeší i na jiných diskusích, jako plicní embolie, trombofilie.....atd.
Já osobně konzumuji v malém rajčata, papriky, kromě zelených, občas porek, ale např. zelí, špenát mi dělají velké výkyvy v INR.Spíše jím ovoce, ale tam se nemá jíst kiwwi nebo hodně ovoce s vit. C najednou.Byla jsem zvyklá jíst tak 2/3 zeleniny z celkového množství jídla a tak také trpím, ale bojím se to přehánět, aby se mi tromboza nevrátila. Ta zelenina může ovlivnit krev tak na 4-10dní.
Pokud chcete s nějakou zeleninou experimentovat, tak asi tak 4 dny před odběrem krve je ideální doba. Navíc je to u každého individuální,prý Warfarin ovlivňuje i řada dalších faktorů.
Také se nesmí luštěšniny jako příloha, např. čočka, hrachová kaše atd.
Holky už jsem toho napsala dost,zatím se mějtě fajn a přeji úspěšné uzdravování.lenka

Rabit (So, 17. 2. 2007 - 15:02)

Ahojky všichni,mám to štěstí,že už Warfarin brát nemusím,ale i když jsem při něm zeleninu nejedla skoro žádnou,quick mi klesal stále,jezdila jsem na něj do nemocnice 3x týdně,proto mi doktorka řekla,ať to s tím zákazem zeleniny neberu tak vážně a občas si jí trochu dám,že je na nich najít takovou dávku Warfarinu,která bude vyhovovat.Takže vážně dvěma lžičkám špenátu nepřikládejte takovou moc,tím to nejspíš nebude.jen se tý zeleniny nesmí tolik.Já jedla hlavně rýži,dostala jsem trombózu do lýtka po operaci žlučníku,takže zároveň žlučníková dieta,bylo to hrozný,chce to jen vydržet.Držím palce

Andrea (So, 17. 2. 2007 - 15:02)

Taky zdravím, vidím, že mám úplně stejný problém, úraz kolena - operaci si na poslední chvíli rozmysleli, pak hluboká tromboza žil v lýtku. Beru Warfarin a taky nevím jak s tou zeleninou, snažím se jí vyhýbat, ale jde to těžko, obvodní mi řekl, že i minimální množství zeleniny ovlivní výsledek na 3 měsíce. Ale je pravda,že jsem si dala dvě lžičky špenátu a hned jsem byla s výsledkem dole...

Karla (So, 17. 2. 2007 - 12:02)

Zdravím všechny Warfarinky!!Minulý týden jsem byla zařazena mezi vás! Hluboká flebotrombosa lýtka "se mi stala" po úraze a následné operaci kolena. Hádám, že vy máte jistě problém dlouhodobější a držím vám pěsti, ať to zvládáte.Hledám informace ke kompresivním punčochám, které jsou na trhu, možnosti kombinace Warfarinu s Wobenzimem - bylo mi doporučeno kvůli hojivosti - ale prověřuji, a také kvůli jídelníčku, protože dosud jsem taky jedla z 50ti% zeleninu. pokud mi můžete dát nějaké typy, budu vděčná!

Lenka (So, 27. 1. 2007 - 17:01)

Vypadávání vlasů ve velkém mi začalo hned první dny po ředění krve a do té doby můj jídelníček tvoříla ze 2/3 zelenina.Takže spíše jde o vedlejší účinek warfarinu a na někoho působí a na někoho ne. nejspíš máš v tomto štěstí.

Návštěvník (Pá, 26. 1. 2007 - 16:01)

Lenko, puncochy jsem nosila jen v dobe tehotenstvi az nahoru, ted uz nenosim zadne. Davku mam hodne vysokou, to mi reklo spousta doktoru, ze tak velkou davku jeste nevideli. Hlavne ze mam INR stale na normalni hladine. Zelenine se nevyhybam, vlasy mi nepadaji, jak psali jine holky warfarinky, kozni problemy taky zadne. Myslim si, ze to vypadavani vlasu a jine problemy vyplivaji spise z nedostatku vitaminu nez jako dusledek uzivani warfarinu.

Reklama

Přidat komentář