Reklama

Warfarin

Návštěvník (Pá, 28. 7. 2006 - 17:07)

Ahoj, nechala jsem si delat rozbor a mam poruchu srazlivosti krve (mutace fV Leiden a mutace MTHFR). Ja se s tim tak nejak smirila, ze nesmim a uz nikdy nebudu smet antikoncepci, ale vis jak...nadeje umira posledni...a tak me napadlo se zeptat jeste tady.

Lucinka (Ne, 23. 7. 2006 - 14:07)

Leni,urcite dam vedet jak jsem dopadla.

lenka (So, 22. 7. 2006 - 23:07)

Lucinko, doufám, že napíšeš o svých výsledcích.

SYNTIRELO, dělali ti genetický rozbor krve na hematologii ??? Ten je o poruchách srážlivosti krve a o tom zda můžeš či nemůžeš antikoncepci, ale jednou máš poškozené cévy a antikoncepci ti asi nikdo nedoporučí.Antikoncepce totiž může zničit cévy, přečti si příspěvky na diskusi - Tromboza - Tromboza z HA - embolie - plicní embolie apod.

Syntirela (So, 22. 7. 2006 - 16:07)

Ahoj vsem, chtela bych se zeptat divek, ktere mely hlubokou zilni trombozu, zda tez musely vysadit antikoncepci a byla jim i po vyleceni zakazana?
Ja dostala hlubokou zilni trombozu po uraze na lyzich...nejdriv me nejaky cas lecili injekcemi (Heparinem) a pote jiz leky. Bohuzel jsem mela hodne nestabilni quick...jednou to bylo 1,7 pak zas treba i 4,3...Na kontroly jsem chodila pravidelne, ale pokazdy me kontroloval jiny lekar a kazdy mel jiny nazor, co se davkovani tyce. Musela jsem chodit i do poradny a tam mi bylo tez receno neco jineho...takze jsem z toho byla nestastna...navic me po uraze nemohli vzit na operaci s kolenem. Leky stridave s injekcema jsem brala neco pres rok. Ted jsem uz "zdrava", lytko mam tedy od te doby lehce natekle...doktori me ubezpecovali, ze je to naprosto normalni.

Lucinka (Pá, 21. 7. 2006 - 09:07)

Uplne vsechny?To je pekne na houby.V pondeli jdu na kontrolu,tak jsem zvedava.

lenka (Pá, 21. 7. 2006 - 08:07)

Lucinko, nyní jsou na seznamu potíže, zmizely mi všechny maily.

lenka (So, 1. 7. 2006 - 16:07)

Lucinko, můj mail je lenka.p.JBC"seznam.cz.
Zatím ahoj.

Lucinka (So, 1. 7. 2006 - 10:07)

Mě to je jedno,klidne,mozna to je lepší. Napiš adresu.

lenka (Pá, 30. 6. 2006 - 20:06)

Od včerejška máme novou anténu pro internet a stejně neskutečně často vypadáva.
Nechceš si psát přímo na mail.???

Lenka (Čt, 29. 6. 2006 - 23:06)

Lucinko, Jestli tvoje rodiče jsou zdraví, tak nemají tušení, co s tou nohou prožíváš , ale jisté je, že se o tebe bojí, když něco takového příšlo z nenadání.
Já jsem takové rodiče také měla i když jsem byla zdravá a byla to síla a nakonec můj o lo let mladší bratr si mohl dělat co chtěl, protože on byl kluk.
S tím alkoholem je to složité, jelikož roztahuje cévy a odvodňuje - tudíž houstne krev, může dojít k prasknutí cévy v mozku a rozsáhlému krvácení. takto mi to vysvětlila osobně MUDr. z hematologie a dokonce byla svědkem, že jí takto zemřeli 2 mladé ženy pod rukama.Ale můžeš vinný střik, nebo sklenku šampusu, všeho málo a zapíjet něčím co neodvodňuje. Káva i cola díky kofeinu také odvodňuje.
je důležité vypít za odvodňujícími nápoji lx až l.5x více vody apod.
Promiň, končím jelikož děti jdou spát a počítač je u nich v pokoji.Zítra budu určitě pokračovat.

Lucinka (St, 28. 6. 2006 - 21:06)

Zkusim to s rodici nejak probrat,snad to vezmou. S te zdravky mam strach,ale kdyz uz jsem se tam dostala,tak to nejak zkusim a uvidim.. Chodim na hematologii do Brna a testy mi delali. Laidenskou mutaci nemam ale prej mam snizenej,nebo zvysenej protein S a ten prej dela taky nejakou neplechu,tak nevim.
Celkem me to trapi,nemuzu spousty veci co delaji mi kamosky a pripadam si tak nejak odsunuta...Rodice me nepousti nekam na zabavu nebo treba na tyden ven s kamarady,ze prej se mi tam muze neco stat a ze by tam byl alkohol a ze nemuzu pit a tak.. Pripadam si jak male dite...Mrzi me to..
Tak az budes mit vice casu,tak mi napis jak to delas s tim satnikem a jak s tim celkove vychazis. Me rikali,ze pokud bych v tu dobu a ted chodila do prace,tak by mi dali taky polovicni inv.duchod. Pripadam si neschopna na to kolik mi je let a co vsechno bych mohla delat...:(

Lenka (St, 28. 6. 2006 - 13:06)

Lucinko, nemáš to tedy jednoduché, nároky škol jsou opravdu vysoké, mám loňskou zkušenost kdy dcera odcházela ze zakl.školy a hodila by se na zdravku, peďák pro mateřské školy - tam byly náročné přijímačky z těláku jako kdyby spíše chtěla na tělovýchovnou fakultu.Nakonec se dostala na kadeřnici, kam chtěla již od 4 let.
Díky mé tromboze se ukázalo, že má i dcera poruchu srážlivosti krve a sklon k trombozám a práce na nohách na toto není dobrá.
Určitě bych ti doporučila zvážit situaci a třeba změnit specializaci v zájmu tvých nohou.
Já to mám trochu složitější, pracovala jsem v administrativě a když přišly zdrav. potíže, tak jsem zkončila v částečném inval. důchodu a ta tromboza mne ještě dorazila. K plnému ID mne to neposunulo, i když mám od posudkové lékařky na úřadu práce v kartě uvedeno, že jsem nezařaditelná do prac. poměru i když mám střední školu s maturitou.
To je důvod, proč Ti doporučuji užívání i drahého PFLOGENZYMU, protože teď máš poslední šanci na rozpuštění trombů, na zpevnění cév je také dobrý.Zkus se o tom poradit s rodiči, zda by to na 2-3 měsíce nešlo, jde o tvoje nohy, které budeš potřebovat celý život.
Neber to jako poučování, je to jen tvrdá realita a dnešnímzákony jsou takové, že nerozlyšují rozsah zdrav. postižení po tromboze.To že někdo má 5 cm sraženiny v lýtku, nebo trvalé následky nikoho nezajímá ani když ho to vyřadí z možnosti pracovat.
Ještě mi napiš zda jsi byla na hematologii a dělali ti genetický rozbor krve.
Na šatník ti odpovím příště, vypadává nám dnes neustále internet.

Lucinka (Út, 27. 6. 2006 - 19:06)

Punčochy bohužel nosím..je to dost nepohodlne a hlavne ted v lete. Chodim do skoly,ted jsem vysla stredni a po prazdninach jdu na vyssi. Ve skole kdyz se mi to stalo,tak jsem musela ukoncit studium,protoze jsem byla mesic v nemocnici a pak jsem musela byt aspon mesic doma,no a to jsem mela pred maturou,tak jsem letos musela opakovat. Jen se bojim toho,ze v zari jedeme na sportovne turisticky kurz a je tam tura,fotbal,basket,horolezectvi...atd .. a je to povinny. V ty skole nevi co mi je,kdyby to vedeli,myslim ze by byl trochu problem. Dostala jsem se totiz na vyssi zdrav.skolu a je to tam trochu vic narocny na nohy. Satnik řeším tak,že nenosím sukně,nosím třičtvrťáky a kdyz jsem doma,tak to je jedno,tam mi o nic nejde.. A jak to resis ty? A máš v zaměstnání nějaké problémy?

Lenka (Út, 27. 6. 2006 - 12:06)

Lucinko, určitě by to chtělo využít všech možností, aby se rozpustilo co nejvíce. te´d po roce je nejvyšší čas, protože pak se prý ty zbytky mění ve svalovinu nejspíš se to menůže utrhnout jako sraženina, ale myslím, že pak už není šance na to, aby otok zmizel a všechny potíže co máme se nijak valně nezmění.
Co se týká těhotenství, tak rostoucí bříško tlačí na žíly v třísle a i u zdravých žen to je začátek křečových žil a dalších potíží.
Porod je velkou zátěží pro organizmus a mám jednu známou, které vznikly při porodu potíže s trombozou a musela ležet 3 měsíce s nohama nahoře a zafáčovanýma stahovacím obvazem.
Možná, že díky současnému problému budeš i na rizikovém těhotenství a určitě to bude o podpurných punčochách.
Včera jsem byla na cévním a ptala se na rotoped, jestli šlapat s punčochou nebo bez ní a bylo mi řečeno, ať to zkusím bez ní dokud vydržím a pak polohovat nohy.
Určitě se bez punčoch také neobejdeš, jak tedy řešíš svůj šatník?
Ještě se tě chci zeptat, chodíš do školy nebo do práce a jak to zvládáš.

Lucinka (Po, 26. 6. 2006 - 20:06)

O to acidum folicum si zkusim rict,snad nebudou mit nejaky namitky. Na sono chodim,ted jsem tam byla minuly tyden a rikali mi,ze mam 70% pruchodnych a 30%jeste ucpany,tak nevim,ale urcite je to lepsi nez pred rokem,jen mam strach,aby se to jeste rozspustilo.Deti samozrejme chci,myslis,pokavad bych otehotnela,ze by s tim byl nejaky problem?

Lenka (Po, 26. 6. 2006 - 15:06)

lucinko,o to acidum folicum si řekni u praktického lékaře, je to kyselina listová, ta ti chybí jelikož nemůžeme tu zeleninu a ochranuje srdce a cevy.To to určitě napíše, je to bez doplatku.
Ten WOBENZYM a PFLOGENZYM je doplněk stravy, je to enzymatická léčba, která je tedy drahá a pojištovny na ní nepřispívají,
Překvapuje mne, že ti ho nedoporučili hned na začátku.
Pokud chodíš na SONO a máš tam zbytky trombů, tak by ses měla dohodnout s praktickým lékařem nebo na cévním co si o tom myslí.Ono to také ředí krev a tak je potřeba to kontrolovat s lékařem. mne osobně pomohl víc PFLogenzym 3x denně 2 tablety nejlépe po 8 hodinách.Balení o 2OO tabletách stojí 1.4OO,-je to levnější než Wobenzym asi o 5,--kč denně, což je za měsíc znát.
Je to hodně drahé, ale nohy máš jen jedny, jsi mladá a máš lepší šanci na úspěch než já.Já už měla problém s křeč. žilami a chronickou žilní nedostatečností od 23 let.
U tebe je důležité dojít k co nejlepšímu výsledku, určitě chceš mít jednou děti a to je velká zátěž na cévy v nohách.Já např. neudělám ani dřep.

Ještě k těm příspěvku, zde jsem toho nepsala mnoho, ale na TROMBOZA z HA více.

Lucinka (Ne, 25. 6. 2006 - 17:06)

zadne zkusenosti nemam,ale slysela jsem ze to je dobry na zanet zil. Taky si pripadam ze neumim s tou nohou chodit,nekdy mi pripada,jako kdybych ji zapominala za sebou,nevim,je to divny.

Lucinka (Ne, 25. 6. 2006 - 17:06)

Lenko, bude mi teprve 20, taky mam postizenou levou nohu a co se mi to stalo,tak uz je to rok a 3 mesice. To acidum folicum neberu,ani mi o tom nikdo nic nerikal. Ten detralex jsem brala prvni rok a ted zacinam s tim glyvenolem,je to ta sama lekova skupina. S WOBENZIMEM A PFLOGENZIMEM

lenka (Ne, 25. 6. 2006 - 16:06)

Majko, vysazení Warfarinu je možné pokud máš rozpuštěnou trombozu, ale i tak se užívá většinou rok a vyjímečně jen 6 měsíců.
Což u tebe nejspíš rozpuštěno je.
Další překážkou jsou poruchy srážlivosti krve, což mám, nebo leidenská mutace - geneticky zděděná porucha strážlivosti krve.
Přetrvávající otok bývá po větších trombozách,ale mám takový dojem, že pokud je to od kolene do třísla, že jde i o spojení s lymfatickým otokem.
o tom se ovšem lékaři moc nevyjadřují.
Změnila jsem praktickou lékařku, tak se jí zkusím zeptat, jelikož nechápala v jakém stavu mám nohu po roce,kdy bych měla léto zvládat bez punčochy.
Dle cévního lékaře, to co neodejde do roka od počátku trombozy, tak většinou už zůstane.

lenka (Ne, 25. 6. 2006 - 16:06)

Lucinko, napiš jak dlouho trvá tvůj problém, já jsem měla ucanou celou levou nohu a po roce mi zůstaly otoky po kolenom 1 cm, koleno 2cm, střed stehna 3 cm a pod tříslem 4 cm.neudělám dřep, po schodech nemůžu taky normálně, zkrátka se ta moje noha chová jako delší.Asi jsi na tom podobně.
ještě mne zajímá jak střídáš glyvenol a detralex, já beru detralex.Také to acidum folicum, pokud ho neužíváš, tak je to důležité vzhledem k tomu,že nemůžeš zeleninu.To ti napíše i praktický lékař a užívá se 2xl, je to vitamín.
Dále se zeptám, zkoušela jsi někdy WOBENZYM nebo PFLOGENZYM.Můžeš napsat také svůj věk??

ZUZKO, záleží v jakém stavu máš nohu, ale rozhodně bys neměla pracovat po tak krátké době na nohách, minimálně 6 měsíců bys měla počkat.
Mne je 39 let a po roce mám stále následky,ani teplé koupele se nedoporučují.
Zato plavání je prý lepší než kompresivní punčocha.

Nevím, jestli jste pročítaly příspěvky zpětně.
Určitě jsem tak psala hodně podrobností.
Zatím .....lenka

Reklama

Přidat komentář