Reklama

Warfarin

Lucinka (Ne, 25. 6. 2006 - 15:06)

Uzivam ho protoze jsem mela rozsahlou I-F Trombozu a stale tam neco mam,nejde jim to poradne rozpustit.. je to otrava,beru warfarin 20mg denne-mam problem s nastavenim davky,pak detralex a to stridam s glyvenolem. Jinak otok mam stale cca 4 cm ve stehne. Je to hrozny onemocneni..

Pája (Ne, 25. 6. 2006 - 00:06)

Ahoj Lucko, Warfarin beru už tři roky a taky nemám žádné vyhlídky na vysazení. Mám umělou chlopeň. Menzes mám první dva dny silnou a tak to řeším tampony, jde opravdu o zvyk, ale je to těžké.

A. Richter (So, 24. 6. 2006 - 20:06)

Co opravdu potřebujete vědět o warfarinu, stravě při léčbě a českém Kocourkově: http://www.warfarin.wz.cz

24.6.2006 Zuzka (So, 24. 6. 2006 - 16:06)

Ahoj lidi,jsem překvapená, kolik lidí má podobný problém jako já, ze svého okolí totiž nikoho neznám a mám velmi nepříjemný pocit, že jsem už k odpisu. Je mi 43 let, hluboká žilní trombóza, Warfarin beru 2,5měsíce, k tomu Glyvenol a acidum folicum, protože mi genetickým vyšetřením zjistili zvýšenou hladinu homocysteinu v krvi. Od doktorů se mnoho nedozvím, chodím na quicka, mám kolem 2,00, stále s punčochou, v tomhle vedru dost nepříjemné. Nevím jak se chovat teď v létě, odjíždím na Slovensko do termálních koupališť. Asi tam budu prodávat ve stánku zmrzlinu, když se bude rodina koupat. Máte někdo již bohatší zkušenosti? Změna jídelníčku je pro mne taky tragédií, byla jsem živa ze zeleninových salátů . Díky za reakce, pokud budou Zuzka

MAJKA (Pá, 23. 6. 2006 - 22:06)

LENKO A LUCKO ZAJIMALO BY ME CO BRANI TEM VYHLIDKAM NA VYSAZENI VARFARINU JA SAMA HO BERU ROK PO TROMBOZE A PLIC. EMBOLII TROMBOZA NEBYLA ALE PROKAZANA OSTATNI MUTACE... DLE KRVE V PORADKU ALE OTOK NOHY PRETRVAVA CELY ROK MAM JI O 1,5--3CM SILNEJSI A NYNI PO ROCE MI HO BUDOU VYSAZOVAT PRY NENI DUVOD V LECBE POKRACOVAT TAK NEVIM MAJKA

Lenka (Pá, 23. 6. 2006 - 16:06)

Lucinko, jestli se ti chce, napiš proč užíváš Warfarin.uživám ho stejnou dobu a zatím také nemám moc velké vyhlídky na vysazení.

Lucinka (Čt, 22. 6. 2006 - 21:06)

Ahojky,warfarin uz beru rok a 2 mesice,menzes jsem mela ze zacatku silny ale ted uz to neni tak hrozny..Asi je to o zvyku. Jinak vsem preji brzke uzdraveni...ja jsem se toho jeste bohuzel nezbavila- je mi 19.

Lenka (Čt, 22. 6. 2006 - 11:06)

Pájo, na podrobnosti se musím příležitostně zeptat, jelikož to vím od naší společné kamarádky.
o heparinu vím, ale asi bude problém i v něm.
Ještě se vracím k menzes, prý se s tím při užívání Warfarinu nedá nic dělat dle gynekoložky.

Pája (Ne, 18. 6. 2006 - 23:06)

Lenko, psala jsi o známé, která má problém s trombozou a se kterou nic nedělají. Je možné dávat injekčně heparin,musela by si ho sama píchat,pokud ho snese. Ale o tom lékaři jistě vědí a problém bude nejspíš ve snášenlivosti podobných léků.

Pája (Ne, 18. 6. 2006 - 23:06)

Děkuji, měla jsem obavy, jestli je ta "síla" normální, naštěstí stále marodím, nedovedu si představit být v zaměstnání při takovém množsví krvácení. Léky beru druhý měsíc.

Lenka - Pája (Ne, 18. 6. 2006 - 11:06)

Aoj Pájo,nevím jak dlouho Warfarin užíváš, ale u mne se během prvního pul roku postupně zesilovala menzes a nýní ji mám tak 3 dny v rozjezdu, 3 dny strašně silnou a 3 až 5 dní do vymizení. teď v létě řeším začátek a konec tampony OB.

Lenka (Ne, 18. 6. 2006 - 11:06)

ještě mne napadla jedna věc MARTINO, jestli to NKCP není náhodou srovnatelné s WOBENZYMEM.

Lenka (Ne, 18. 6. 2006 - 11:06)

Martino,o našem zdravotnictví máš naprostou pravdu,problém je i v zákonech, neznám přesné znění, ale i věci které by si někdo chtěl zaplatit tak v některých případech nelze i když to nemá logickou návaznost.
Mohla bych psát romány o osobních zkušenostech.
Ale chtěla bych se tě zeptat na tu soukromou kliniku a NKCP a tvé finanční vydaje za jeden měsíc.Teď o víkendu jsem se dozvěděla o jedné známe, že má problém s trombozou v lýtku a jelikož nesnáší Warfarin, tak s ní nic nedělají a jen chodí na kontroly, přitom to měla také komplikované i s plicní embolii.

Pája (So, 17. 6. 2006 - 11:06)

Ahoj,můj dotaz se týká především žen.Zajímala by mne zkušenost při Warfarinu a měsíční periodě.Jestli se uživání léku projeví i na síle krvácení.Nyní beru Warfarin5 dávka 5 mg/den a IRN mám 2,4.

Martina. Lence (Čt, 15. 6. 2006 - 08:06)

Ahoj, odpovídám na tvůj dotaz zda užívám NKCP dlouhododbě nebo jen na určitou dobu. Tak užívám ho dlouhodobě. Dříve 2 tablety denně, teď již jen tabletu obden. Chodím teď na INR jednou za 5 dní (platím si to na soukromé klinice) a podle výsledků vidím, že to účinkuje (zkoušela jsem to na 14 dní vysadit) a dost se to zhoršilo.
Můžu ale říci, že jsem přístupem lékařů v Čechách naprosto zděšená. Tohle "rádoby" bezplatné zdravotnictví je příšerný. Mám pocit, že pro lékaře nejste pacient, ale číslo pro pojišťovnu. Když jsem chtěla něco navíc, tak mi bylo řečno, že to pojišťovna neplatí a když jsem si řekla, že to klidně zaplatím, tak prý stejně nemají dostatečnou kapacitu. Ještě že už zase za pár měsíců budu u svého kardiologa ve Skotsku. Ten totiž léčí každého pacienta podle jeho vlastních potřeb a ne podle tabulek.

Ještě ke těm injekcím a štípnacům. Pokud jste měl alergii před tím, tak užívání warfarinu ji trochu znásobí. Proto jsou otoky větší a je to bolestivější (stejně tak po injekci). Pokud jsou otoky velké, tak bych doporučila abyste měl v létě neustále "první pomoc" u sebe. Nejlépe nějaké čípky (prášky účinkují později). Předepíše Vám je Váš praktický lékař.

Lenka. Robertov (Út, 13. 6. 2006 - 11:06)

Je zvláštní, že nesmíš dostavat injekci do svalu při Warfarinu. mne nikdo z lékařů na nic takového neupozornil a napodzim jsem dostala očkování proti chřipce, bylo to do svalu a asi týden to bolelo.
Já bych řekla, že to souvisí spíše s alergií, každopádně by to chtělo mit nějaký lék na alergii.např. dithiaden a když tě něco štípne, tak si ho hned vzít a dané místo chladit třeba ledem.

Robert (Pá, 9. 6. 2006 - 12:06)

Zdravím
beru již nějakou dobu Warfarin. Vím, že nesmím dostat klasickou injekci do svalů. Tak mě napadlo, co když mě štípne přes léto hmyz? vosa, včela, sršeň ? míval jsem s tím problémy již dříve - velké otoky...

wankes"centrum.cz

Lenka - ADAMOVI (Pá, 2. 6. 2006 - 14:06)

Zdravím, tě pokud bereš Warfarin, tak můžeš jak na nachlazení nebo bolesti Paralen. Algifen ten ti musí předepsat lékař a je jen na bolesti.
V lékarně když řekneš, že užíváš Warfarin, tak vědí co se nesmí.
V žádním případě nesmíš, anopirin, acilpirin, IBAlGIN, zkrátka vše co ředí krev, mohlo by totiž dojít k vnitřnímu krvácení, např do žaludku a to nemusíš přežít.
Totéž platí o alkoholu, ten roztahuje cevy a tudíž může dojít k prasknutí cevy v mozku a konečná.
Ale můžeš třeba vinný střik občas, pivo asi také, ale jen málo.
Raději řeš problémy s lékařem.
Co se týče té zeleniny, tak jí třeba jíš co do množství málo, určitě mrkni na ty www.....co jsem uvedla dříve. Problém činí vitamin K, který ruší účinek warfarinu a mohla by vznikout sraženina krve, která by tě určitě ohrozila na životě.
S tvým problémem nemám zkušenost, ale jsi mladý a možnám že za nějakou dobu ho budeš moci vysadit. zatím...

ZUZKA-- Adamovi (Čt, 1. 6. 2006 - 21:06)

ahoj adame jsme temer na stejne lodi ja beru warfarin jiz rok a mam dve male deti takze uz mam s virozama sve zkusenosti tak jestlize ti teplota presahne 38 stupnu tak muzes 1 den brat 1 cely paralen 4krat denne a nasledujici 2 dny uz jen 2--3 krat denne ten ibalgin co jsi jmenoval tak zrovna moc vhodny neni ale co urcite nesmis brat je anopirin a acilpirin a leky tisici bolest jako brufen valetol..... nejlepsi co se mi osvedcilo je zabehnout do lekarny a koupit preventan akut ten je naprosto vhodny a pomaha . drzim palce ahoj

Adam (Čt, 1. 6. 2006 - 15:06)

Zdravím ani by mě nenapadlo že se někdy dostanu na nějaké takové diskuze,ale.Je mi 21.A jsem po operaci chlopně.Co se tyče jídla jím skoro všechno co jsem jedl předtím,včetně zeleniny(ale jen tu co mam rád tzn.paprika,mrkev,kukuřice,rajče,okurku),sam.bych neměl ale nijak na sobě necítím rozdíl.Důvod proč tady píšu je ale uplně jiný.Potřebuju poradit jestli něvíte kde bych našel jaké léky nesmím s warfarínem kombinovat.Cítím že na mě něco leze ale nemám čas ani náladu jít k doktorce aby mi tam napsala něco co mám doma.Jsem totiž sklerotik a už si nepamatuju co jsem bral před uživáním warfarinu a co po něm,ale vím že jen tak si léky brát nesmím...tak jestli někdo víte co bych mohl užívat na bolení hlavy+teploty .... Vím že mohu ibalgin,ale ten mi zrovna došel :)

Reklama

Přidat komentář