Reklama

Cipralex

Tony (Ne, 22. 9. 2013 - 08:09)

Dík Šárko, dneska ráno jsem měl opět knedlík v krku a navíc se mi začala opět motat hlava, dost mě to vystrašilo, že mám ty stavy zpátky, ale když jsem si přečetl tvůj příspěvěk, že by to mohlo být dočasné, tak mi to dost psychicky pomohlo. Snad to zas přejde.......

Pampeliška (So, 21. 9. 2013 - 21:09)

Jo jo Tony, výkyv...ne ne, já jsem teď O.K.

Ty míváš sezonní výkyvy?

Šárka (So, 21. 9. 2013 - 21:09)

Jo jo Tony, výkyv naštěstí víc jak 5-7 dní netrvá, pak by se to mělo vrátit a být zase dobře. Pampeliško a Tobě není teď dobře? Zhoršuješ se na podzim?

Pampeliška (So, 21. 9. 2013 - 19:09)

Šťastní to lidé...chodím se sem kochat a sledovat, jak někomu pomůže pilulka. Pro mě je to jako zázrak. Vzácnost. Na vlastní oči jsem to u nikoho nezažila, pořád mám potíž tomu uvěřit. Sama pro sebe, vám to brát nechci...:-)

Tony (So, 21. 9. 2013 - 19:09)

Tínko, to je super, jen se...jjjj, mohu potvrdit, po měsíci a něco mi bylo úplně supr, byl jsem šťastný jak blecha, pominule vše: úzkost, v obchodě jsem se cítil jak doma, prostě vše bylo jako dřív, ale předevčírem mě z ničeho nic polil studený pot, začala mě mírně bolet hlava, při chůzi se "podlamovali" nohy, včera knedlík v krku, jak při začátku brání AD (jsem byl rád, že jsem do sebe dostal rohlík), dneska ráno už to bylo o něco lepší a odpol. mi už zas bylo jak potom měsíci braní AD, tak snad bude zas měsíc klid..........

Šárka (So, 21. 9. 2013 - 11:09)

Tínko, to je super, jen se nenech potom zaskočit nějakým tím výkyvem, většinou občas přichází, když se bere AD pár měsíců.

Tinka (So, 21. 9. 2013 - 09:09)

Ahoj všem, chci povzbudit všechny, kdo mají problémy a spoléhají na cipralex..mě moc pomohl. Beru ho asi ani ne měsíc. Prvních 5-7 dní byla fakt hrůza, nenechte se odradit. Měla jsem bušení srdce, nespala jsem, potila se, deprese byla horší, pálení žáhy, vůbec jsem nemohla jíst apod. Chce to vydržet a doufat. Po týdnu pomalé zlepšování...třeba polovina dne byla ok, druhá polovina horší. Poté bylo jen pár slabých chvilek za den. Cca po 14 dnech mi bylo o 80% lépe a nyní je mi dobře. Všichni, kdo se trápí, nebojte, bude zase dobře, i když to tak zkraje nevypadá.

Paťa (Pá, 20. 9. 2013 - 21:09)

Bohužel po čase přestává...Díky. Zatím nejhorší byla nespavost a chodit do uzavřených prostor, autobus atd.

Sylvia (Pá, 20. 9. 2013 - 20:09)

Bohužel po čase přestává určitá síla cipralexu působit,a tak lékař zvyšuje sílu i dávku,a po čase se musí vyměnit.Zkušenost dlouhodobě trvající má sertralin který je znám pod mnohými názvy léčiv na trhu.Ovšem chce to změnit celkově i životní styl,zpomalit,naučit se meditační techniky.Poté se stáváte jiným ,klidnějším a vyrovnanějším:)

Paťa (Pá, 20. 9. 2013 - 20:09)

Když účinek nepoznáš,...Jo, ještě beru CHLORPROTHIXEN na spaní.

Paťa (Pá, 20. 9. 2013 - 20:09)

Když účinek nepoznáš,...Díky. Bral jsem Zoloft a nic. Potom Citalec a taky nic, tak tet jsem dostal CIPRALEX, tak jsem teda zvědavej, jak to dopadne...

Pampeliška (Út, 17. 9. 2013 - 22:09)

jak poznám, že zabral. Dík.Když účinek nepoznáš, znamená to, že AD prostě nezabralo. Jinak ono nemá nějaký nájezd, že bys věděl, že to působí. Působí to spíše jako dlouhodobá ochrana a prevence před dalším propadem, než že bys cítil stavy euforie.

Paťa (Út, 17. 9. 2013 - 21:09)

Cipralex jsem brala pul roku...jak poznám, že zabral. Dík.

Pampeliška (Pá, 13. 9. 2013 - 22:09)

Ahoj lidicky, ja ted beru...4 měsíce?
Tak to už bys fakt účinek poznala...šla bych od toho.

Black cat (Pá, 13. 9. 2013 - 13:09)

Ahoj lidicky, ja ted beru momentalne uz 4mesice miabene ale asi mi moc nezabira. Jsem porad nejaka sklesla a pocituji bezmoc, socialni nejistoty, jsem nesoustredena a nektere veci hur chapu coz za normalniho stavu -pred tim nez mi zacalo byt zle-se mi vubec nestavalo. Byla jsem bystra, vesela nic nebyl problem. Jdou na me myslenky stylu ze zustanu opustena a na socialnich davkach no hruuuza! Doktorka mi rika ze to chce cas nez si leky sednou ale me prijde ze uz je to dlouha doba. Chtela bych zkusit neco jineho ale nevim jestli mi neco jineho napise.

Pampeliška (Čt, 12. 9. 2013 - 12:09)

To je jedno co do sebe...jo, kdyby aspoň tomu tak bylo...

Bonz (Čt, 12. 9. 2013 - 10:09)

Seropram je účinná látka...To je jedno co do sebe sypete,hlavně že je vám skvěle!!! :-)

Pampeliška (Út, 3. 9. 2013 - 22:09)

Seropram je účinná látka citalopram.
Cipralex je účnná látka escitalopram.
Sertralin(Sertralin APO), je nazván podle své účinné látky-sertralinu.

Všechno je to ze stejné skupiny AD, tedy SSRI, podobné účinky. I ty nežádoucí.
Velký rozdíl v tom není.

Prostě když mi nezaberou jedny SSRI, zvyšuji dávky(není tam moc velká tolerance ke zvyšování, obvykle je účinná látka daná a její přílišné zvýšení nevede ke zvýšení účinku). Když to nepomůže, ale jinak mi secí, zkusila bych nejsilnější SSRI, kterým je Paroxetin.
Pokud SSRI vyvolávají účinky, které nezvládám, pak bych koukla do jiných skupin AD. Případně kombinace.

Obecně bych při úzkostech nešla do SSRI a SNRI, taková je moje zkušenost (a nejen na mně). Ale vím, že to může být hodně různé, ta reakce. Nezbude než zkoušet.
A to musí stejně doktor, takže si tu o tom můžem akorát popovídat, a pakliže máme osvíceného doktora, co naše pocity bere vážně, máme šanci se s ním domluvit na postupu. Musím zaklepat, já takového skvělého doktora mám. :-)

Lado, a jak ses rozhodla Ty?

Lada (Út, 3. 9. 2013 - 13:09)

Pampeliško mne to asi také nezabírá sice Šárka asi radí abych to zvýšila ,ale nevím tedy jestli to pomůže ,jaký je rozdíl mezi setralin apo nebo nějak tak seropram a cipralex?Mne říkala jedna paní ,že syn když to bral tak to vysadil a bylo mu špatně na zvracení celý týden pak to přešlo bral tedy prothiaden a je mu dobře asi mu pomohl,ale to vysazování no nevímm

Pampeliška (Po, 2. 9. 2013 - 21:09)

Já bych zabrání nechala...Šárko, máš pravdu, nejsem moc povzbudivá. Ale
bohužel, nejsem sama ani výjimka v tom, jak pacientům SSRI zabírají. Ono by ani nevznikalo tolik diskuzí, kdyby to lidé nepotřebovali řešit, a fungovalo to tak jak je deklarováno.

Setkávám se s podobným (ne)fungováním až příliš často i od druhých, páč se mezi těmito lidmi často pohybuji.

Nechci brát naději...jen mně by na samých pozitivních zkušenostech z diskuze spíše deprimovalo právě to, že všem to pomáhá, jen mně ne.

Nicméně pokud bych měla zde působit jen destruktivně, tak to bych se tedy vytratila. Není mým přáním strašit, pouze informovat

Reklama

Přidat komentář