Reklama

Cipralex

Magda (So, 8. 1. 2011 - 19:01)

Magdi: měla jsi taky...Lily, přesně jak píšeš, měla jsem úzkost celý den. Jen jsem ležela a koukala na strop, jen k večeru se mi ulevilo, ale bála jsem se ráno, co se bude dít). Myslela jsem si, že se snad zblázním a odvezou mě do PL. Což jsem si jednu chvíli i přála, jak mi bylo zle. Pak jsem zjistila co mi je a to mi dalo sílu bojovat. Prostě jsem věděla, že to jednou pomine. I když jsem měla stavy, že jsem měla chuť se potrestat, protože jsem měla pocit, že si to zasloužím. Kdybych nezačala brát léky, tak bych možná i něco provedla. Jinak mě ps. napsala Citalopram, ale protože ho neměli v lékárně, tak mi dali Cipralex, že je stejný. A hle, sedl mi. Ps, se trochu divila, ale když viděla, že cítím úlevu, tak mi napsala další krabku. Po dvou měsících jsem navyšovala na 15, protože 10 bylo málo. A pak už to šlo moooc dobře. Znám paní s jedné diskuse, která si prošla PP pak se přidala deprese. Brala neurol(?), nebo něco podobného a nakonec byla závislá. Než se z toho všeho dostala, tak to trvalo strááášně dlouho, ale teď už je bez BZD. Ale Ad ty má pořád. Ta byla první, která mi pomáhala( teď si občas napíšem jak je), pak jsem našla tuto diskusi, kde byly holky, které už byly ze všeho venku) Šárka atd.), nebo na začátku jako já (Monča, Irča atd.) fakt si to bez diskusí na tohle téma nedovedu představit.

Lily: (So, 8. 1. 2011 - 19:01)

Ahoj Všem,

Susan: nebyla bych schopná nikam odjet, nejsem schopná ani mluvit s návštěvou co tu má mamka, jak jsem unavená z úzkostí. Jsou tak masivní, že si už nepřijdu jako člověk. Já se právě pokouším přejít na ten Citalopram, obdoba seropramu a je mi ještě hůř, než mi bylo, což mi začlo být po dohadech s přítelem. Brala jsem jen 5mg Cipralexu, ale moje úzkosti a deprese to pak neudrželo. Ale při 10mg jsem měla po 22 dnech braní najednou když to mělo naběhnout tak silné úzkosti, že se to nedalo vydržet a musela jsem snížit na 5mg a pak se to zlepšilo. Nevím, už kudy kam, jaké léky, myslím, že pro mě není cesta a to mě na tom děsí nejvíc. Nemám na nic sílu, jak jsem ještě v depresi, nesnáším nejistotu a teď mám pocit, že mám nejistotu, co mi pomůže. Jsem k ničemu, divná jen to tu kazím. V pondělí zavolám doktorce, ale obávám se, že mě má plné zuby, z toho, že jsem jí v týdnu volala a z toho jaká jsem. Bude asi přesvědčená, že jsem si úzkosti vyvolala, protože jsem se bála toho přechodu ač se nemůžu uklidnit celý den a cítím to po té změně a ne jen mnou, i když i před tím to za nic nestálo. Já tu změnu chtěla, měla jsem z dřívějška dobré zkušenosti, ale nevyšla a ona se bude zlobit. Bojím se, že mě bude posílat na hospitalizaci a to nechci ani já, ani mamka se sestrou.

pete: vzala jsem si už rivotril i neurol, úleva nikde, nebo malá

Mončo: jak jsi zvládala ty úzkosti celý den? Aspoň, že jsi neměla depresi. Já vnímám vše taky divně a cize. Někdy jakoby mi unikaly souvislosti jak jsem šílená strachem.

Teď se ve mně zablokoval tou úzkostí a tou změnou léků pláč a ne a ne to jít ven.

Ještě mám pms, já jsem sama sobě už nebezpečná, už nemůžu. Musím být prostě v něčem špatná, když to ostatní tak zvládáte, ale já se snažím, jenže s depresí je to hrozně těžký.

Monča (So, 8. 1. 2011 - 18:01)

Pete ty mi děláš ale chutě :-)))! Kuuurnik já se nevyspala už rok a půl.
Jooo a díky za odpověď. Já myslela, že se to k ad nemůže.

pete (So, 8. 1. 2011 - 18:01)

..mňam..pochutnávám si na nugátových pralinkách (ve tvaru srdíčka..)

pete (So, 8. 1. 2011 - 17:01)

..aminokyselina proti depresím..áááá..to jsem se prospal..nějak za ten týden se ve mně nahromadila strašná únava..

Monča (So, 8. 1. 2011 - 16:01)

Pete souhlasím, máš pravdu.
Susan beru magnézko a vit. B. Ten L.tryptofan, to je co?

pete (So, 8. 1. 2011 - 15:01)

no tak super, drž se jich,.....Susan, ..kocour je taky fajn..no já jsem včera s Lily taky trochu probral medikaci...le mne přijde, že doktorka jí řekla, ať bere ten benzák..protože ad už bere..takže ohledně ad je to ,,ošetřené..ale Lily bere strašně málo toho rivotrilu - dr jí říkala až 6mg...a ona bere jen 1...doporučil jsem jí (opravdu vážně), ať zvýší na 2mg - rozdělené do dvou až třech dávek...fakt je na tom tak mizerně, že je to dobrá cesta - vlastně akorát poslechne svoji dr...fakt benzák...to je moje rada, jinak se nehne z místa - ty ulpívavé úzkosti co má jsou dle toho co píše monstrozní - jedině benzák...po čase (několik více týdnů) uvidí, že je na tom lépe a může začít třeba měnit ad...

Susan (So, 8. 1. 2011 - 15:01)

Berete taky ještě jak podporu magnesiun nebo maxicor a pak mi ještě doktorka doporučila L-Tryptofan, to je volně prodejné, to beru, když jsem už potom bez prášků.

Susan (So, 8. 1. 2011 - 15:01)

Něco podobnýho, jako víš,...Mončo, jo tak to vim už jak to myslíte. To jsem měla k manželovi a sem tam i k ségře. Jo přesně, je to vůbec on a to je můj manžel. Ani se to moc nedá vyjádřit slovy, viď. Já jsem to měla vždycky tak, že mě když "opustil" jeden stach, tak za něj přišel jinej a tak se mi to střídalo třeba po dnech. Fakt stavy k nepochopení. Nějak to vždycky jedno po druhém odchází s těma práškama. Úplně vidim, jak se ten stav zlepšuje, pomalu mě přestane bolet hlava, odejdou myšlenky, tělo se zklidní, tep taky, a když tohle věechno znizí a já se zase cítím ok, přestanu tohle všechno sledovat.

Susan (So, 8. 1. 2011 - 15:01)

Lily: učili tě ten autogenní trénink? Nebo takový ty pozitivní formulky co si má člověk řikat. Já vim, že se ti nic nechce, ale musíš se nutit. Já, když jsem nemohla jíst, tak jsem se taky musela nutit, neumřu přece hlady. Musíš se snažit i ty sama. Je u vás sluníčko? Tady už se klube.

Monča (So, 8. 1. 2011 - 15:01)

Něco podobnýho, jako víš, že toho člověka znáš, ale zdá se ti od tebe strašně daleko, jakobys k němu nemohla blíž. Já jsem třeba hleděla na malýho a říkala si, "je to vůbec on
,a proč je tak daleko?" A přitom jsem věděla, že je to on. No takový šílený stavy! Připadala jsem si si divná i v zrcadle. To jsou šílené stavy, co? Přešlo tě to hned po ad? Mě to trvalo dýl.

Susan (So, 8. 1. 2011 - 15:01)

Suzan to věřím,my se...Já měla spíš depersonalizaci, jako když nejsem ve svym těle a koukám se sama na sebe. Nevim jak to líp popsat. Taky mi přišlo, že nějak divně vidim, strašně mi vadilo, když byl u mě někdo hodně blízko, to bylo taky takový divný. Jak myslíte daleko a cízí, ve smyslu, že se ti zdá, že to neznáš?

Monča (So, 8. 1. 2011 - 14:01)

Suzan to věřím,my se stěhovali a rekonstruovali celý byt před čtymi lety a peníze jenom lítali a pořád jich chybělo. Je super, že jsi jen na 5mg a je ti ok., to je paráda!! A ty jsi měla před ad taky ty divný pocity, že se ti zdálo všchno daleko a cizí nebo jsi tak nějak necítila sebe?
Tu sklenku můžeš přesně jak píše Pete. Mě říkala psych., že se na ad pít může, akorád v rozumné míře.

Susan (So, 8. 1. 2011 - 14:01)

..jé já jich mám..tenis,...no tak super, drž se jich, super, že vtipkuješ :) takže ti je dobře, já si tady s váma dopisuju a u toho poslouchám rádio z netu a uklízim, paráda ...
Já bych taky chtěla akvárko, ale máme kocoura, tak se boji, že nám je vylovil :)
Lily: ještě mě napadlo, ale nejsem doktor
Co všechno vysadit a začít znova od seropramu, ten si psala, že ti pomohl, že j

pete (So, 8. 1. 2011 - 14:01)

Pete, myslíš, já nevim,.....jé já jich mám..tenis, rybičky, sex(legrace),turistika,cestování,tv,historie,...tu malou sklenku kliďánko..ad totiž s alkoholem nijak nzvlášť nereagují...horší je to u bzd..a to jsem totálně v minulých letech pos...l...

Susan (So, 8. 1. 2011 - 14:01)

..dobrou chuť..no u mě...Pete, myslíš, já nevim, nikdy jsem si netroufla ani na tu sklenku, právě. No uvidim :)
Pete, co ty a koníčky?

Susan (So, 8. 1. 2011 - 14:01)

Monča: no měli bychom se stěhovat v březnu, takže budeme zařizovat úpkně celý byt. Těšim se, akorát peníze trochu chybí :)
Lily: možná by si měla někam odject, taky to, že si zavřená v bytě, kde to znáš a nejde toho moc dělat asi taky není moc ideální.

pete (So, 8. 1. 2011 - 14:01)

Lily: já beru jenom 5mg a.....dobrou chuť..no u mě pivo..mňam..zapovězený mok..už bych se opakoval..ale prostě nemůžu...no Ty k těm ad sklenku úplně bez problémů :-):-)

Susan (So, 8. 1. 2011 - 13:01)

Lily: já beru jenom 5mg a jinak nic k tomu jinýho. Takže asi zázrak. Ale Cipralex brala i moje matka chvíli, brala taky 5mg, ale bylo jí nic moc, tak jí to zvedla na 10mg. A pak už bylo hned líp.
Pete: I am going to a restaurant wiht my sister today in the evening. We are going to enjoy dinner and drinks. Mám chuť se opít, ale musim počkat, s práškama si netroufnu.
Mončo:super, že je ti dobře.
A věřim, že všem bude, akorát že nekomu dřív a někomu dýl. Ale až se taky ukáže sluníčko, tak bude lepší nálada.

pete (So, 8. 1. 2011 - 13:01)

..ano Mončo...dím ..malou.....Monči dík..

Reklama

Přidat komentář