Reklama

Cipralex

pete (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

Dobrý večer, chtěla bych.....neostré vidění i únava - celkem běžné nežádoucí účinky (viz leták..)

jana (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

co je PP? spíš prostě takový vnitřní strach a špatné sebevědomí.Dávku? Ráno 10 mg

irča (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

a na co ho bereš, deprese nebo PP, kolik máš dávku?

jana (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

ano, mám ho brát jen ráno, ale nestihla jsem to, tak jsem si ho vzala až odpoledne, a to bylo asi špatně
Dnes jsem chodila s dcerou po doktorech, tak jsem měla strach si ho vzít.
Navíc, jsem spáč sáma o sobě, tak jsem z něj měla strach...proto jsem ho nevzala..

irča (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

ahoj Jani, jsme tady všichni na jedné lodi, je chyba, že už jsi ho nevzala, také jsi nenapsala proč ho bereš, ale během prvního týdne Ti opravdu může být zle, také nevím proč jsi ho brala ve 14 hodin a jakou dávkou jsi začínala, většinou se bere ráno a nebo večer

jana (St, 5. 1. 2011 - 20:01)

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, včera jsem si vzala poprvé Cipralex asi ve 14 hod odopledne a přepadla mě děsná únava, tak, že jsem skoro usnula, byla jsem jak mátoha. Dnes jse ho už nevzala, protože mám srach,že se mi bude chtít spát. Můžete mi poradit, jesti jste s tím měli někdo taky takový pocit a zda se to nějak upraví? taky se mi trochu mlžil zrak. Děkuji za odpověď.

Susan (St, 5. 1. 2011 - 19:01)

ne Susan úplně mě ta nemoc...Já chodím do práce, ale to jenom proto, že jsem nasadila AD hned v začátku, jinak bych asi byla taky doma na neschopence, jenže já si to nemohla dovolit, nastupovala jsem do nové práce. Já pracuju v Praze, ale bydlim asi 30 km od Prahy.
No, vidíš, tak to máš posvědcený, že to tak můžeš udělat.
Ty jo, že se ti to spustilo na dovolený v klidu, viď. Asi možná jak si se právě dostala do klidu, co.
Jdu už domů z práce, tak zase zítra. Co ta Lily, už pak neodepsala :(

irča (St, 5. 1. 2011 - 19:01)

ne Susan úplně mě ta nemoc paralizovala, bojím se kolikrát i jen ven a to jsem byla trenérka fotbalu,manažerka a vedla hodně rychlý život, pak jsem odjela do chorvatska na dovču do klidu a prásk, tam začly ataky a od tý doby jsem už půl roku doma, jsem od Strakonic a ty?jo jinak jsem volala do jedný léčebny super doktorka strašně hodná a prý to dokonce bude lepší, když se tak bojím vzít si 15 mg 3 dny a pak najet na 20 mg

Susan (St, 5. 1. 2011 - 19:01)

susan tak to se fakt bát...Jo :) No já jsem z toho byla vyplašená. Naštěstí asi jenom jednou jsem si musela vzít oba dva. Chodíš do práce? A odkud jsi ty, Irčo?

irča (St, 5. 1. 2011 - 19:01)

susan tak to se fakt bát nemusíš, tak já to beru běžně antidepresivum + bzd, jo asi to určitě rozdělím zítra najedu na 15 a tak po 3 dnech najedu na 20 mg

Susan (St, 5. 1. 2011 - 18:01)

susan a ty ho beres na...No, na noc, většinou si to vezmu, tak půl až hodinu přes spaním. No, pokud se bojíš, tak si to rozděl, já bych to asi udělala taky tak. Já jsem se děsně bála úplně poprvé co ty prášky se mnou udělaj a nic, postupně odcházej ty strachy, přestane mě bolet hlava, ... Taky když mi dr řekla, že si klidně můžu vzít Cipralex a Lexaurin najednou ... ty brďo, to jsem nikdy neudělala, bych se bála té kombinace.

irča (St, 5. 1. 2011 - 18:01)

susan a ty ho beres na noc?
myslíš tedy 3 dny těch 15 mg a pak najet na těch 20 mg aby to nebyl takový skok vid?

Susan (St, 5. 1. 2011 - 17:01)

tak to já jsem jako feták...Irčo, tak si ten Cipralex rozděj, ať máš klid a je to. Já myslim, že se nic nestane. Když mi Cipralex zabere, tak spim jak pařez, lehnu a snad za 20 vteřin spim :)

irča (St, 5. 1. 2011 - 17:01)

tak to já jsem jako feták kdyby jste viděli moji taštičku léků,kterou jsem si dnes nesla domu hrůza a děs, 4xbalení cipralexu, 4xbalení xanaxu a 2x balení trittica, stále nevím jak mám zítra vzít ten cipralex, jestli první 3 dny raději 15 mg a pak teprve 20 mg, protože mám ještě před menzes, tak aby mě to nerozhodilo úplně, Pete já jsem ted sama tak ten sex mi tak zásadně nevadí, to budu řešit až se stabilizuji doufám

Susan (St, 5. 1. 2011 - 17:01)

susan a ty máš také...Já mám jenom Cipralex a v záloze mám Lexaurin, kdyby mi bylo hodně ouvej. Ale já se práškům spíš snažim vyhýbat, takže spíš vždycky trpim. Mám kamarádku, která brala nějaká AD a k tomu měla 3x denně celý Lexaurin po dobu než by zabraly AD. Tak to chvíli brala i chodila na terapii, ale nebavilo jí to, přestala chodit na terapii, k doktorce přijela s tim, že už nic brát nechce, že to zvládne sama a vše vysadila ze dne na den. Našla si přítele, pořídila psa a teď už je asi 3/4 roku úplně OK. Holt zázraky se dějou, ale ona měla tu obsedantně-kompluz. poruchu a to prý se rádo vrací i třeba za rok.

irča (St, 5. 1. 2011 - 17:01)

susan a ty máš také cipralex a něco k tomu?

Susan (St, 5. 1. 2011 - 16:01)

Ahoj všichni, teď jsem tu...Péťo, myslim, že 22 dní je málo, mě se udělalo nějak líp až v těchto dnech a to ho beru od řijna. Takže fakt trpělivost a moc se nebabrat sama s těma myšlenkama, prostě plodí to úzkost a nervy a to fakt přejde. Stejně člověk sám na nic nepřijde, akorát se nervuje víc a víc, protože fantazie je v tomhle bezbřehá. Po terapiii mám taky hlavu jak balón, je hrozně náročný to tam poskládat, nepotřebný vyhodit a potřebný ponechat :)

irča (St, 5. 1. 2011 - 16:01)

pete a ten xanax SR se musí udělat nějaká hladinka nebo to působí hned, já ho vzala ve 12 hodin 1 mg a zatím tedy žádná sláva úzkost stále

Petra (St, 5. 1. 2011 - 16:01)

Tak asi spíš měla...Ahoj všichni, teď jsem tu dlouho nebyla, ale vše jsem si přečetla, je to jak na horské dráze, jak tu čtu, chvíli líp, pak zase pád. Vždy, když to vše tady čtu, tak jsem strašně ráda, že v tom nejsem sama, na druhou stranu, kéž by alespoň někomu z vás bylo fajn! Já měla derealizace i depersonalizace, teď je to trošku lepší, ale stejně naprd. Strachy, úzkosti a myšlenky mám pořád a to už cipralex beru 22 dní, k tomu beru ráno 0,75 mg Xanaxu a večer podle potřeby. Změnu po cipralexu vůbec necítím, myslíte, že je ještě potřeba počkat? Nebo je to už dost dlouhá doba na to, aby zabral?
Držte se!!!! Ať jsou ty "mrchy" pryč! Je to fakt děs!!!

Susan: Taky vždy, když jdu od psychologa a probíráme tam vše možné, tak mi je akorát hůř, mám toho plnou hlavu a nejde mi to dát vše dohromady.

Díky moc za odpověď :)

Susan (St, 5. 1. 2011 - 16:01)

myslím Irčo, že...Tak asi spíš měla depersonalizaci, fuj, to byl hnus :)

Reklama

Přidat komentář