Reklama

Cipralex

Susan (Út, 4. 1. 2011 - 15:01)

Susan, promiň, to bylo pro...V pohodě, já to pochopila :)
No třeba odlet k moři, do tepla, sluníčko by třeba mohlo taky pomoct. Ta zima lidem taky moc nepřidá. A nebo aspoň na hory, na lyže, pohyb je taky proti depresím.

Lenik (Út, 4. 1. 2011 - 14:01)

Susan, promiň, to bylo pro evumarii.

Lenik (Út, 4. 1. 2011 - 14:01)

Susan a kam by se stěhoval? Jestli má někde místo, kam by mohl vypadnout na týden... to si myslím, že by bylo lepší, než aby někde sháněl třeba garsonku. Sám přeci nemůže vědět dopředu, jestli mu odloučení pomůže. Nechci tě vůůbec strašit, ale nechce to úplně zabalit? To by chtělo vážně si promluvit a vyříkat si to. Třeba by mu prospěla i nějaká samotná dovča. Třeba lázně Jeseník, jsou na nervy.

Lenik (Út, 4. 1. 2011 - 14:01)

Susan, praktikuju to jak když to na mě jde, tak když už to přišlo a je to v plné síle. Poradila mi to před pár lety kamarádka, která má to samé. Jí to chytlo třeba v hypermarketu, tak hledala mražené maso, aby mezi něj zabořila ruce, hehe :-))))

evamarie, tak to mě moc mrzí. To už mi přijde taky na manželskou poradnu, protože je to z jeho strany poměrně sobecké, když ani tobě není do zpěvu. Sám ví, co je deprese, tak by měl vědět, jak se cítíš a samota ti rozhodně neprospěje. A jemu taky ne.

Susan (Út, 4. 1. 2011 - 13:01)

manžel se chce odstěhovat,...Jejda, tak co poradit. Ještě ho asi poprosit, aby to pořádně vysvětlil, aby si věděla na čem si. Taky si myslim, že by mohlo pomoct kdyby jste šli spolu někam k psychologovi. Na neutrální půdu si to vyříkat. Zkus manželovi vysvětlit, že mu chceš pomoct.

evamarie (Út, 4. 1. 2011 - 13:01)

manžel se chce odstěhovat, aby mohl být sám a k nám chodit jen na návštěvu, tak je to ještě deprese, nebo co se to děje, nerozumím už ničemu, je mi zle. Mám mu říct, že nechci aby se odstěhoval, nebo ho nechat ať jde ?

Susan (Út, 4. 1. 2011 - 12:01)

Ahoj, také přeju Šárce ať už má klid a držim palce.
Monča: no přesně, taky jsem nic nemohla, ani sedět na místě, nedalo se na nic soustředit. Čekání na něco nebo ve frontě byly muka, píchlo mě na hrudi a už jsem panikařila, že mám infarkt, atd. No prostě pakárna, co.
Leník: to zchlazení bych taky mohla zkusit. To praktikuješ, když cítíš, že to na tebe leze?

Lenik (Út, 4. 1. 2011 - 11:01)

Pete, to zchlazení je dobrý třeba i v proudu studené vody, přístup k vodě určitě v práci máš :-) A nebo já vypadnu do zimy na balkon a chladim si ruce o zábradlí, když není sníh. Pomáhá mi to hodně.

Mončo, několikrát jsem svoje obavy z AD sdělovala psychiatrovi a Cipralex prý těhotné berou. U tohoto léku není problém být těhotná. Ale během těhotenství bych asi postupně vysazovala.

evamarie (Út, 4. 1. 2011 - 09:01)

Šárka: moc ti přeji zlepšení a zklidnění, užívej života a konečně i jeho hezké stránky, které dost často nevidíme.

Monča (Út, 4. 1. 2011 - 09:01)

Šári moc na tebe myslím a moc držím palce!!!!!!! Určo to zvládneš! Písni občas na email nebo na web jak se máš a jak to zvládáš, ju? Moc na tebe myslím!
Susan ty pocity jak jsi poisovala jsem měla taky, pořád takovou divnou nervozitu a napětí, nešlo to vypnout. Nemohla jsem odpočívat, dívat se na televizi, vůbec to nešlo, nemohla jsem to ani vnímat. Byla jsem pořád podrážděná, někde mě píchlo a už jsem se rozklepala apod. No brrrr! Ale časem to ustupilo, ani neím jak. Sice mi to trvalo dlouho, ale asi tím, že jsem měla půl roku slabou dávku, než mi dr. navýšila.

Šárka (Út, 4. 1. 2011 - 06:01)

Ahoj, všechny zdravím. Vysazuji (určitě ne na 0, ale vlastně jen snižuji) a jelikož chci nějak na to co jsem prožila na začátku léčby nemyslet, tak se s vámi na nějaký čas loučím. Občas se ozvu jak to jde. Kdyby něco Magda a Monča na mě mají mail.Moc moc moc vám všem držím palce a myslete na to, že je třeba trpělivost a čas. Ahoooooooj.

jirka (Po, 3. 1. 2011 - 23:01)

Beru cipralex3týdny, dle mne došlo ke zlepšení, pomohla mi tato diskuse,že ze začátku budou přítomny vedlejší účinky , které ustoupí,kdyby takto můj stav vydržel tak jsem spokojen. Zvlastní zkušenosti doporučuji se vyvarovat rivotrilu,neurolu, sice rychle dobře pomohou, ale následně když vznikne návyk, tak vám způsobí úzkosti apod. zdraví jirka

pete (Po, 3. 1. 2011 - 21:01)

Děkuju Vám za odepsání :).....neurol,xanax, lexaurin,rivotril..(benzodiazepiny)

Susan (Po, 3. 1. 2011 - 20:01)

Ahoj, Susan. Taky jsem měla...Děkuju Vám za odepsání :) I to mi pomůže.
Pete ... já nevim co je zkratka bzd :)

pete (Po, 3. 1. 2011 - 20:01)

Holky a Pete, máte taky.....ano Susan, hlavně s ad (teď je zatím neberu...uvidím jak do budoucna)..s bzd ten problém takový nemám..ale zase jsem víc pasivní..ale na moje úzkosti teda zatím ad moc nezabraly :-(...kdysi prothiaden...ale jak si tělo zvyklo na rivotril, tak nevím, jestli by teď nějaká pozitivní změna byla..)
..a co Lily...jak se Ti daří?...

Magda (Po, 3. 1. 2011 - 20:01)

Ahoj, Susan. Taky jsem měla tyhle pochody v hlavě. Časem se to zklidnilo. Pomalu po malích krůčcích jsem se začala soustředit. Napřed jsem měla co dělat abych mluvila v souvislých větách a vnímat někoho kdo na mne mluvil. Potom jsem to zvládala tak na 50% a po 6 měsícíh funguju skoro normálně. Jen jsem trochu citlivější když jsem utahaná. Ale to se dá řešit tím, že se nepřepínám a odpočívám podle toho jak potřebuju. Dotyky mě taky vadili a taky to ustoupilo. :-) Neboj, jakmile sednou pořádně léky, tak se ti časem uleví, jen to chvilku trvá.

Susan (Po, 3. 1. 2011 - 20:01)

Holky a Pete, máte taky takový doprovodný problémy? Já jsem podrážděná, nervózní, pořád mám pocit, že nevim co chci, o všem pochybuju, mám strach z myšlenek, nevim co znamenaj, připadám si hrozně nevyrovnaná, furt jako něco řešim, nemám vypnuto, moc se nedá ani bavit, protože myšlenky odbíhaj jinam, vaděj mi dotyky, atd. Ach jo. Jinak mi, ale blbě není, akorát mi furt hrabě v hlavě a tyhle všechny věci se mi vracej, když se potýkám s nervama, strachem a úzkostí. Prostě to na mě přijde a začnu nějak divně přemýšlet. Prosím poraďte :(

Monča (Po, 3. 1. 2011 - 18:01)

Leniku a zůstaneš na ad i když budeš těhotná? Chtěla bych taky dvě děti, ale mám z těch depresí hrozný strach.

pete (Po, 3. 1. 2011 - 15:01)

Tak jsem před 4 dny......schlazení tepen..jé to je dobrý...to bych taky mohl zkusit..(ale v práci to asi tak snadno nepůjde..)

Lenik (Po, 3. 1. 2011 - 13:01)

Tak jsem před 4 dny snížila Cipralex zpátky na půlku a zatím dobrý. Jen včera se o mě chvilku něco pokoušelo, ale pomohlo rychlé zchlazení tepen na zápěstí. To je taková moje pomoc. Vrzla jsem ruce do sněhu.

Reklama

Přidat komentář