Orientální diagnostici poznají nemoc podle čichu
Nepříjemný tělesný pach je způsobován potravou, která je bohatá masem, živočišnými produkty a mléčnými výrobky. Za normálních okolností se zvířecí tělo začíná rozkládat bezprostředně po smrti. Přítomné baktérie se mnohonásobně rozmnoží a začne se vyvíjet nepříjemný pach. Moderní techniky hlubokého zmrazování a stejně tak i chemicky ovlivňovaná trvanlivost nedovolí, aby tento proces pokračoval. Jakmile se však maso dostane do našeho zažívacího traktu, začíná se opět rozkládat a v lidském střevě se pak dál šíří a množí baktérie, které se tvoří při procesu rozkladu.
Rozklad živočišných bílkovin v lidském střevě je provázen nepříjemným pachem. Ten je možné zaregistrovat především při vyprazdňování střeva. Nezměníme-li stravování a nezačneme-li se živit jinými potravinami, tento pach se šíří i prostřednictvím podpažních jamek a prostřednictvím jiných částí těla. Tuto kondici můžeme vyléčit tím, že začneme konzumovat především obilná zrna a zeleninu a přitom velmi omezíme příjem živočišných potravin.
Různé poruchy ve funkcích orgánů vedou ke vzniku různých pachů. Člověk, jehož játra a žlučník nepracují korektně, šíří kolem sebe pach, který připomíná tuk, olej. Člověk se srdečními poruchami a s poruchami tenkého střeva rozšiřuje pach připáleniny. Potíže se slezinou, žaludkem a slinivkou břišní vedou k zápachu, jež připomíná něco pečeného. Onemocnění plic jako např. tuberkulóza, kašel, zánět průdušek - a onemocněni tlustého střeva produkují jako důsledek rybí zápach. Nemocné ledviny a nemocný močový měchýř způsobují pach hniloby.
Zdroj: Makrobiotika a přírodní léčení - Michio Kushi
Komentáře
Nepochopil jste totiž jednu zásadní věc.Smrad můžete dosáhnout zmíněnou kombinací fazolí, třešní a vody - opomenul jste však dodat,že tento zápach se (v případě makrobioticky či vegetariánsky stravujícího se člověka - který nemá odpady zanešené střevní stěny) projevuje jako důsledek nevhodné kombinace potravin. Zápach v tomto případě nezpůsobují produkty hnilobných baktérií, nýbrž kvasné produkty - tato kombinace se ve střevech netráví, ale kvasí působením žaludečních kyselin - uvolňují se voda, CO2 a alkohol atd. Tyhle potraviny najednou sní jen opravdový amatér. Pokud máte po požití (nepochybně mluvíte z vlastní zkušenosti) zmíněné kombinace problémy s nadýmáním a následným zápachem, pak vezte, že onen zápach je ve vašem případě způsoben právě hnijícími zbytky živočišné potravy, kterými máte zanešená střeva.
Takže si můžete zase klidně dát "pořádnou baštu", abyste náhodou nezblbnul. :-)
- Odpovědět
Pošli odkaz