Chrom může oddálit vznik cukrovky a diabetických komplikací
Podle posledních výzkumů je nedostatek chromu, který je obsažen v řadě potravin, u některých lidí způsoben jeho ztrátami do moči po sladkém jídle. Projeví se narušením tolerance glukózy, to je schopností těla efektivně získávat energii z krevního cukru. Hladina jejich krevního cukru se pohybuje mezi normálními a diabetickými hodnotami a mnozí z nich později cukrovkou onemocní. Porušenou glukózovou toleranci má téměř pětina lidí.
Chrom je obsažen například v borůvkách, obilovinách a luštěninách. Lze ho podávat v organických sloučeninách, například organicky vázaný. Je vhodný nejen pro lidi s narušenou glukózovou tolerancí a diabetiky, ale i pro starší osoby, které často mají stravu méně bohatou na ovoce, zeleninu a chybí jim vitamíny a stopové prvky, mezi které chrom patří.
Jitka Klejnová - ČTK
Byly uskutecneny studie neni-li v urcitem mnozstvi kancerogenem?
- Odpovědět
Pošli odkaz