Reklama

laserová operace očí

Iva (Út, 21. 9. 2004 - 12:09)

Nevíte někdo, jestli se dá operovat jak krátkozraké tak dalekozraké oko? V příspěvcích vidím mínus dioptrie a mám plus. Moje lékařak mi řekla, že to nejde

Lena (Út, 21. 9. 2004 - 07:09)

Ahoj, tak jsem včera byla na vyšetření v Rekr.centru.Byl tam moc milý personál, informací bylo dostatek..Strávili jsme tam skoro tři hodiny. Na operaci jsem se dohodla na zač. listopadu.a za týden druhé oko. Docela nic moc zjištění bylo, že mám slabé brýle o cca 1 DPT. A to chodím každý rok na kontrolu a má lékařka mi to nezjistila. Ale jinak zatím vše v pohodě.

Lena (Pá, 17. 9. 2004 - 07:09)

Díky za odpoědi. Vím že mám docela malé DPT, ale prostě je mám.. Na brýle jsem si nikdy moc nezvykla, čočky nosím 5 let. Jsem doela napjatá, ale díky diskuzním forům aspoň vím, co mě čeká..

frutti (Čt, 16. 9. 2004 - 15:09)

2Lena: mě stejně jako Mišuli oči vůbec nebolely, ani po operaci ani další dny. narozdíl od refrakčního centra dělá naopak Lexum raději obě oči naráz - ale to prostě záleží na člověku, jak se rozhodne (ja byla na obou a vůbec toho nelituji).Teď jsem tři týdny po operaci a ani si už nepamatuju, že jsem vůbec kdy brýle nosila :)

Mišule (Čt, 16. 9. 2004 - 08:09)

Lena:ahojky, v RCP nedělají (snad jen vyjímečné případy) obě oči naráz a sama nevím, jestli bych si troufla. Je sice pravda, že ten týden mezi 1. a 2. operací je šílený, ale máš jistotu, že (teď nijak nechci strašit) ti aspoň zůstane zrak na jednom oku.... Do práce jít můžeš hned druhý den. Já jsem viděla v pohodě a zvládla bych to, ale pro ten lepší pocit, je lepší si vzít třeba jeden den dovču. Ale není to potřeba. Také dělám na počítači a druhý den, jsem již viděla celkem dobře. Na jednom jsem měla normální kont. čočku a druhé bylo po operaci a vidělo dobře, jen ještě ne úplně zaostřeně, ale není to nijak na závadu. Ale jen nechápu, jestli ti tolik vadí ty -2,5 DPt, protože to není tak hrozný, ne?? Já osobně si myslím, že na operaci je to málo. Nevím, jestli to třeba potřebuješ k práci...? Jinak před operací jsem se bála hrozně. Přímo na operačním stole jsem nadskakovala, jak jsem se klepala :) ale byl tam moc milý personál, který tě pořád uklidňuje...

Lena (Čt, 16. 9. 2004 - 07:09)

Ahoj, v pondělí jedu na vyšetření do Refrakčního centra, jestli mi doporučí operaci. Zjišťovala jsem si informace, ale stále nevím, za jakých podmínek a do kolika DPT dělají operaci obo najednou? M8m 2 a 2,5 DPT. Když čtu vaše příspěvky, někdy se docela bojím..Asi to bylo u vás taky, co? A taky nechápu, jak se může "prý" jít druhý den do práce, když dělám s PC a oči by mě asi bolely, ne? Díky za rady.

frutti (St, 15. 9. 2004 - 18:09)

no je pravda, že si na Lexum stěžuje "dost lidí".. ale co znamená "dost" lidí? Ono to je totiž strašně relativní, (jak už někdo řekl tady nebo na Okounovi), tak má Lexum nejvíce pacientů, což znamená, že má hodně úspěchů, ale taky nějaký ten neúspěch. Po přečtění všech přípěvků jsem byla dost zvyklaná, ale pak jsem si řekla, že kdybych tam nešla a neriskla to, tak bych si to do konce života vyčítala.Byla jsem v Lexumu na operaci skoro před měsícem na LASIKu (mírný astigmatimus, -3,5D, 2 roky ustálená vada, je mi 18let) a byla jsem maximálně spokojená!! Příští pátek jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, jestli mi to srazili na nulu nebo nějaká ta půlka či čtvrtka zůstala.

Jana (St, 15. 9. 2004 - 07:09)

Diky za odpověď.Byla jsem v květnu na vyšetření v lexumu.Řekli mi,ať ještě rok počkám.No a potom co jsem pročetla spoustu diskuzí na internetu váhám mezi lexumem a refrakčním centrem.Na Lexum byla nejdřív samá chvála a teď si spousta lidí stěžuje.Každopádně příští rok v květnu určitě chystám... Přeji všem hezký den.

Jindřiška (Po, 6. 9. 2004 - 10:09)

Ahoj všem, laserovou operaci jsem podstoupila v LEXUMu v roce 1996,v 26 letech, vadu (krátkozrakost) jsem měla ustálenou už asi 6 let. S Lexumem mám jen ty nejlepší zkušenosti, všichni se chovali skvěle a vstřícně, brali v úvahu i můj případný strach ze zákroku, ale byla jsem pro operaci pevně rozhodnutá strach nestrach. Je to už 8 let a nemám s očima vůbec žádný problém, jsem na 0,vidim stále skvěle jak na dálku tak na blízko, žádné potíže jako barevné kruhy apod. jak jsem četla v některých příspěvcích. Pracuju s počítačem a taky bez problémů. Mezitím jsem prošla těhotenstvím a porodem, trochu jem se bála zda to s očima něco neudělá, ale taky nic. Takže moje spokojenost je 100% a to samě přeju všem!

Mišule (Po, 6. 9. 2004 - 08:09)

ahoj, každá operace sebou nese určitá rizika a samozřejmě, že operace očí, když se nepovede, tak jsou následky celý život, ale máme možnost volby, zda to "riskneme" nebo ne..... je to na každým. také jsem občas zaslechla o Lexumu nějakou tu špatnou zprávu, ale je to případ od případu. Třeba frutti to dopadlo skvěle :)operace se provádí od 18. let a když je vada alespoň rok ustálená. Také jsem zaslechla, že po porodu se může oko začít znova vyvíjet, ale to je také případ od případu. To může začít s každou hormonální změnou. Nebo nemusí.....Já byla na operaci v 21 letech a je fakt, že jsem tam byla nejmladší, ale všechno je v pořádku, oko mám stále jako po operaci mezi +0,25 a -0,25 DPT . A ještě něco. Je pravda, že Lexum v Praze působí nejdéle a má všude reklamy, ale občas se slyšet nějaká ta komplikace, naproti tomu RCP je malinká klinika, reklamu jsem snad nikde (kromě netu) neviděla a ani jsem (zatím) neslyšela kritiku. Takže pořádně ty kliniky projděte, jsou to nejen Vaše peníze, co jim dáváte, ale hlavně Vaše oči!!!!!

frutti (Ne, 5. 9. 2004 - 16:09)

Naopak bych řekla, že Tvůj věk je přímo ideální! Nejlepší doba je prý kolem těch 25.Mně je teprve 18, ale stejně jsem šla - kvůli kariéře.. a měla jsem něco kolem -3,5D, mírný astigmatismus a vadu ustálenou dva roky.Už jsem skorem dva týdny po operaci (LASIK Lexum Praha) a vidím dobře :) Žádný bolesti, ani starbusting či jak se to vlastně píše, teď si jen přeju, aby mi to zůstalo a dioptrie se třeba nevrátili.

Jana (Ne, 5. 9. 2004 - 15:09)

Dobry den, rada bych se zeptala na vas nazor. Je mi 24 let a rada bych podstoupila laseorou operaci oci. Jsem krátkozraká, zhruba 3 dioptrie na kazdem oku, vadu mam asi rok ustalenou. Jde mi o to, zda je pravda, ze muj vek je jeste nizky a zda se vada muze opet zhorsit napr. po porodu. Dekuji za vasi odpoved.

Marta (Pá, 3. 9. 2004 - 23:09)

Dobrý, a já se tam chystala!

Franta (Pá, 3. 9. 2004 - 23:09)

Na Lexum jsem už slyšel pár stížností, i přes ty jejich bobmastický reklamy, ale tohle je nářez!

Daniela (Pá, 3. 9. 2004 - 23:09)

Bylo tam tohle a děsně mě to vyděsilo!!!sovik ... 30.červenec 2004 11:28:41 Operace bez legrace 17.10.2003 jsem byl na operaci PRK v Lexumu Praha. Mel jsem -3,25 d. Zkusil jsem to a ted muzu rici, ze to byla nejvetsi chyba kterou jsem zatim v zivote udelal. Kdyz clovek sunda bryle tak je to super pocit uznavam, ale ty problemy ktere jsem obdrzel jsou tisickrat horsi. Nikdo si je nepripousti, ale verte mi stava se to. Tyhle operace nejsou jenom o laserovani, ale dulezita je i pooperacni lecba. Po PRK si musite kapat tak zvane kortikoidy a ty zvysuji Nitroocni Tlak. Me tlo zvedlo NT tak, ze to nestacili vselijakymi leky na snizeni srovnavat. 4 mesice po opeaci jsem videl barevny kruhy, mel jsem bolesti a strach a ke konci mi bylo z nekterych leku i dost blbe. Musim rici, ze casto se stalo, ze me ty problemy prepadli vecer nebo o vykendech a to klinika nema otevrino a to je potom k zblazneni, kdyz nemate na koho se obratit. Kortikoidy mi musely vysadit i kdyz jsem je jeste potreboval, protoze NT se porat zvysoval. To melo za nasledek, ze se mi na rohovce vytvorila tak zvana ( haze - zesednuti ) a dioptrie se trochu rozjeli jak se jim chtelo. Dneska po 9 mesich nam L oko +0,5 a P -1 d asi tak nejak, protoze v optikach mi tvrdi tohle a v Lexumu zase, ze skoro zadny dioptrie nemam. To co staci v Lexumu ke spokojenost na to vam v optice bez debat nasadi bryle. Proste bez bryly to neni zdaleka ono a v brylych stejne nevidim dobre. Dle opticky bych mel na svuj vek ( 28 ) prcist tak o 2 radky vice nez prectu ted a neda se to brylemi uz vice zlepsit. Navic jsem tam chodil uz pred operaci a rekla mi co jsem cetl pred tim a co ctu ted. Pred operaci jsem musel videt fakt dobre :). Navic me ty oci boleji, ale duvod se nejak neobjevuje a mozna vite co to je travit cas v ordinacich lekaru, kde je mraky lidi. Zaverm: pred tim jsem nosil bryle a mel jsem z nich kompexy a myslel jsem ze jsou muj velky problem, problemy ale vypadaji uplne jinak. Nenadavam na kliniku ani na doktory, ale muze to dopadnout i blbe a neni to takova brnkacka jak pani doktori pisou. Me osobne se chce nekdy brecet jakej jsem vul, ze jsem tam vlezl. A taky jsem si uz zabrecel :(.

Mišule (Čt, 2. 9. 2004 - 12:09)

SIMČA:TAKÉ JSEM O TOM SLYŠLA, ALE NĚJAK SE MI TO NEZDÁ. VÍC JE OPRAVDU NA WWW.OKOUN.CZ - TAM NAJDI "VĚDA A MLÁDEŽI" A PAK "LASEROVÁ OPERACE OČÍ" A JSOU O TOM TEĎ POSLEDNÍ PŘÍSPĚVKY

AZRA (Čt, 2. 9. 2004 - 04:09)

Simča; koukni sem.http://www.okoun.cz/boards/laserove_ocni_operace;jsessionid=0B38D3F24155B98EEC34A153ED79AAA1

Simča (St, 1. 9. 2004 - 23:09)

Teď jsem četla, že v Lexumu operují novou metodou,, Custom cornea", nevíte o tom někdo něco?Simča

Mišule (Po, 30. 8. 2004 - 08:08)

Jindra:ahoj, alespoň víkend (2-3 dny) je třeba nenosit čočky, protože oko se podle nich "formuje". Někde doporučují i ten týden, čím déle je oko bez čočky, tím víc je "samo sebou". Nejhorší bylo, když jsem měla operované jedno oko a druhé ne a ten týden jsem chodila do práce. Do čtvrtka jsem měla čočku ale pak v pátek jsem si nasadila brýle (už jen s jedním dpt sklem) a vůbec jsem nemohla zaostřit a srovnat obě dvě oči, aby koukaly stejně.

Jindra (Ne, 29. 8. 2004 - 16:08)

Ahoj. Mam dotaz... Jak je to s nosenim cocek pred operaci? Resp. je mozno prijit na operaci vyndat cocku a jit pod nuz? Nebo musim nejakou dobu predem nosit bryle? Ja totiz ani zadny nemam...

Reklama

Přidat komentář