Reklama

Warfarin

lenka (Po, 22. 10. 2007 - 01:10)

To se nám to tady rozmnožuje, založíme asi klub..co vy na to....????chi. chi...

To jen tak trochu pro zlepšení nálady.
nestihnu ragovat na vše.

Tak tedy Igore...neni to opravdu sranda, cévy a nohy máme jen jedny, do práce nespěchej a hlavně chtěj gentický rozbor krve na HEMATOLOGII, abys věděl zda máš nějaké poruchy srážlivosti krve...pokud né..
tak by příčinou trombozy byl ten úraz a warfarin spíše na dobu určitou.
Ale své zaměstnání budeš muset nejspíše opustit, nejhorší je sedět s nohou dolů nebo stát. naše diagnoza nejčastěji zní....chodit nebo nohy polohovat...tedy nejlépe výše než je srdce.
Uzdravování je pomalé a nemá cenu bolest přemáhat, dlouho odeznívá, můžeš zkončit až amputací...
jen tak pro zajímavost....co tvůj jídelníček,
řekl Ti někdo, že je potřeba dodržovat různá omezení???
A když už jsi jediný chlap mezi námi, tak nám napiš aspoň kolik Ti je let.

Marti, po warfarinu mohou padat vlasy, mně padaj celou dobu, vem to přes kožní a dostaneš vitamíny, trochu se to potom zlepší.

Keník.....pardon, že by další muž...
Záleží na rozsahu trombozy, ale nejspíše punčochu budešmít napořád, to ukáže čas,
důležité je co se z trombozy rozpustí do roka
a pokud ti to finance dovolí, tak si kup
PHLOGENZYM, je fakt výborný, ale za 1.400 na měsíc, je lepší než Wobenzym.
Já když sedím, tak mi také stačí mít nohu vodorovně, ale teď co jezdím na tu rekvalifikaci, tak mám pohyb tak po 2 hodinách sezení a noha mi otéká více než jindy. Takže čím častěji můžeš střídat s pohybem, tím lépe.
Na doporučené www. určitě mrknu..
a co je to to chi-kung?
je to vhodné při naších potížích.???

ZUZKO, nechala jsem si tě nakonec, rekvalifkace mi byla nabídnuta ze strany úřadu práce, ale práci zatím žádnou nemám slíbenou.
Jeto něco nového v návaznosti na fondy Evropské Unie.
Jde o administrativního pracovníka, tedy ekonomiku,marketing, počítače, právo a psychologie...zatím to jde, ale je to až do konce listopadu a vždy odjíždím v úterý a vracím se až ve čtvrtek odpoledne.
V podstatě je to můj obor a pak mohou navazovat i další odborně zaměřené kurzy,
tak uvidím, když už nic...tak budu o něco chytřejší...
Držím pěsti aby Ti částečný ID zůstal.

Takže Warfarinky a Warfarináči, mějte se OK.

KEnik (Ne, 21. 10. 2007 - 21:10)

Zdravím!
Po artroskopii jsem měl bolesti lýtka - poze částečná tromboza - dle testu FV-Leiden.
Je to 3 mesice ted doberu warfarin ale nevim zda budu muset porad nosit puncochu?!
V praci sedim cca 6 hodin u PC ale delam pauzi udržuju dynamický sed a po 3/4 hodině se projdu.Nohu si davam do stejne vysky jako zadek:)
Delate nekdo chi-kung?!

Neco k dobru: http://www.fvleiden.org/
stranka kde je forum - anglicky
a pribehy lidi apd..

ZUZKA- IGOROVI (So, 20. 10. 2007 - 19:10)

IGORE, TROMBOZA JAKO TAKOVÁ TĚŽKÉ ONEMOCNĚNÍ NENÍ, JESTLIŽE PROBĚHLA BEZ KOMPLIKACÍ COŽ JE PLICNÍ EMBOLIE , U POUHÉ TROMBOZY SE BERE WARFARIN JEN 3-6 MĚSÍCU A PAK MÁŠ KLID , ALE MÁŠ CELKEM NÁROČNÉ POVOLÁNÍ ( SEDIŠ V AUTĚ ) DLOUHÉ HODINY COŽ PRO TU TVOU NOHU OPRAVDU MOC DOBRÉ NENÍ.. TAKŽE DO PRÁCE BÝT TEBOU BYCH TAKÉ MOC NESPĚCHALA, KONZULTUJ VŠE Z DOKTORY I KDYŽ KDO JIM MÁ VĚŘIT ŽE???

petulla (So, 20. 10. 2007 - 18:10)

ahojky warfarinky,Marto,měla sem hrozné bolesti hlavy,výsledek léčba warfarinem,Lenka mi poradila kapky Algifen a bolest mám pod kontrolou,alespon zatím.V prosinci to bude rok od mé trombozy,plicní embolie a plicním infarktu.Vša najednou a prý po HA,Igore nechvátej do práce,zdraví máš jen jadno,šetři se,je to opravdu dost vážné onemocnění.Výsledky INR stále nemám v normě.Tak se všichni opatrujte papa Petra

Marta (So, 20. 10. 2007 - 10:10)

Ahojky.Beru warfarín asi více jak měsíc.Jsem po trombóze z antikoncepce.Nějak mi začaly vypadávat vlasy, nevíte, je to normální? Musím se na to zeptat raději doktorky, nechci být za chvíli bez vlasů, ikdyž to není moc, ale od té doby co beru warfarín je to více.Máte někod stejný problém, prosím napište na e-mail: marta.jer"seznam.cz Díky moc moc.

Igor (Pá, 19. 10. 2007 - 23:10)

No nazdar.. Tak jsem si přečetl jen cca 2-3 stránky zpět a myslím, že se radši hned objednám na psychiatrii, páč se z toho asi zblázním.. :( 15.9. jsem si v Itálii zvrtnul kotník, 16.9. mi dali u nás ve špitále dlahu, kterou mi za 4 dny museli sundat, protože jsem nemohl vydržet bolestí lýtka..Byl jsem na Interně na sonu a řekli mi, že mám trombózu v lýtku. Nasadili Warfarin, 2x denně injekci do břicha (název už nevím) a něco na bolest. Poslední výsledky INR mám 2,46 (před tím byl 1,76; 2,19 a 1,94), protrombin v proc. 27,3%.. další kotnrola 5.11. kdy mi budou dělat i sono.. Noha pořád trochu pobolívá jak v lýtku, tak oblasti kotníku.. Doktor mi pořád vyhrožuje, že na neschopence budu tak 2-3 měsíce.. To je vážně tak vážné onemocnění? A to se na to dává i ČID?? Já bych potřeboval makat, vydělávat a splácet dluhy.. Jezdím na kamionu.. Myslíte, že to nemám uspěchávat a dát na doktory? Díky za názor..
Jo a jinak všem, co na tom nejsou se zdravím nejlépe, přeji hodně zdraví a úspěchů s léčbou.. Ještě donedávna jsem zdraví nepřikládal takovou důležitost, jako teď..

Zuzka - holkám (Pá, 19. 10. 2007 - 22:10)

Ahoj Warfarinky jsem také dosti znavena podzimem a štve mě opět qwick dnes 1,9 což zase znamená trochu zvíšit dávku beru už denně 6 mg a to je přesně 2x tolik než jsem brala před 2 lety po příchodu z nemocnice :-(((. Zajímalo by mě kolik , která berete Warfarinu???? A Leni což , že si se vrhla na rekvalifikaci už je na obzoru nějaká práce??? já furt dělám na ten část. uvazek a čekám jestli mi prodlouží ten ČID. Tak se mějte a packy Z.

lenka (Pá, 19. 10. 2007 - 20:10)

Ahoj spolutrpitelky, zdavím Vás zase po týdnu,jsem dosti vyčerpaná z rekvalifikace,
ale baví mě to.

Májo, určitě je dobře, že se necháš vyšetřit,
ale když máš tu modřinu pryč, je možné, že to lékaři podcení. no uvidíš.
nejspíše by tě měli pro začátek poslat na SONO cév nebo k cévnímu lékaři.
Majo nechci, tě strašit, ale opravdu někdy Ty okolnosti jsou hodně neobvyklé, jestli se Ti chce tak mrkni na diskusi TROMBOFILIE co tam teď psala Evina. Samozřejmně Ti držím pěsti, aby problém nebyl.

Míšo, Tvoje nálada je nejspíše jako podzimní počasí, také u mne vše kolísá a nožky bolej,
tak po tromboze samozřejmně více a i díky Té rekvalifikaci, když mnoho hodin prosedím v účebnách, dokonce mi i dost otéká, přitom si nohu polohuju, ale chybí mi střídání pohybu, jak jsem zvyklá.
Co se týká toho vyšetření, tak jim ta látka ukáže průchodnost cév a provádí se to ambulantně
ahorát Ti to možná zabere tak 2,5-3 hodiny, tak abys s tím počítala.někdo tvrdí, že je lepší toto vyšetření a někdo zase SONO.
Ale mne na SONO vychází dobře a na tomto vyšetření my vyšlo, že mám zůžená místa a že nelze vyloučit zánět. tak uvidíš. obávat se ničeho nemusíš.
Vlasy mi také neskutečně padají, bývá to na jaře i napodzim dosti normální.
I když mě padají dlouhodobě od počátku warfarinu a chodím s tím na kožní, užívám jaké si kapsle dělané v lékárně a tak se to vždy chvíli zlepší, hlavně se tím nestresuj nebo budou padat ještě víc. Mne i když padají, tak neskutečně rychle rostou, je to paradox, ale je to tak.

Tak děvčata, zatím se loučím a za týden se sem dostanu určitě. Zvládejte jak nejlépe to jde.L.

Maja (Po, 15. 10. 2007 - 15:10)

Ahoj Holciny,dekuji Vam za odpovedi.Trosku jsem se uklidnila.Modrina je pryc a vse vypada okej,ale jak pise Lenka,tak si udelam pro jistotu termim u lekare.Jinak ja neberu zadnou antikoncepci ani jine hormony ,brala jsem rok,ale to me bylo 18let,od te doby neberu zadne prasky(dnes 32let).Po porodu jsem 15kilo pribrala(6let zpatky) nezhubla,pohybu je take malo,tak musim zacit neco delat,mozna i tady jsou nejake souvislosti!
Celou dobu me strasilo,ze bych trombozu nepoznala,ale jak ctu tak jsem se mylim.Jinak ,jak probiha to vysetreni?
Preji Vam vsem to nej!!!!))) a dekuji Maja

Maja (Po, 15. 10. 2007 - 15:10)

Ahoj Holciny,dekuji Vam za odpovedi.Trosku jsem se uklidnila.Modrina je pryc a vse vypada okej,ale jak pise Lenka,tak si udelam pro jistotu termim u lekare.Jinak ja neberu zadnou antikoncepci ani jine hormony ,brala jsem rok,ale to me bylo 18let,od te doby neberu zadne prasky(dnes 32let).Po porodu jsem 15kilo pribrala(6let zpatky) nezhubla,pohybu je take malo,tak musim zacit neco delat,mozna i tady jsou nejake souvislosti!
Celou dobu me strasilo,ze bych trombozu nepoznala,ale jak ctu tak jsem se mylim.Jinak ,jak probiha to vysetreni?
Preji Vam vsem to nej!!!!))) a dekuji Maja

lenka (So, 13. 10. 2007 - 23:10)

Sice po dlouhé době, ale jsem tu, takže Vás všechny srdečně zdravím.
Rekvalifikace se mi líbí, akorát mám méně pohybu než jsem zvyklá a tak noha otéká více,
sice můžeme kdykoliv z učebny odejít, ale mne
se nechce, aby mi nic neuteklo, chci být strašně chytrá....CHI,CHI....

Nevím od koho mám začít, ale budu se snažit odepsat na vše.

Pro Petullku, Algifen - kapky jsou na všechny druhy bolestí a moje zkušenost je, že nejlépe i zabírají.Potřebuju ale většinou pro začátek 25 kapek, vyjímečně víc a pak ubírám na 20 nebo l5
předepiše je každý obvoďní lékař.
Také se dá použít Paralen, ale ten je na menší bolesti.
To mi sdělili lékaři hned v nemocnici, při tromboze a lékařka na hematologii dodatečně také. Nic jiného se nesmí, většinou to ředí krev, což je pak při warfarinu ohrožující vykrvácením.
Petulle, kdy, jak a proč rozhodli lékaři o tom, že ti zavedou ten STENT a nemusí být po nějaké době odstraněn..????

Pro Máju - příznaky trombozy jsou různé a často nemusí být podle pravidel, já např. měla nejdříve v pátek nejsilnější embolizace plic a trombozu až v neděli.
Noha mi celá zbělala a až za několik hodin začala, těžknout, bolet, že jsem ji nemohla zvednout přes práh a stále se to zhoršovalo.
Když mne v nemocnici odpojili od ředění krve do žíly a mohla jsem se jít asi po 10-14 dnech poprvé osprchovat, tak mi noha celá zčernala jako borůvka, zkrátka natelkla do ní krev a nemohla zpět, to se pak opakovalo hodněkrát a i nyní před menzes je hodně fialová.
Májo, je to pro tebe asi strašidelné, ale opravdu to nepodceňuj, nohy a cévy máš jen jedny.Potíže, bolest a trvalé následky se nedají s ničím srovnat, např. i hodně velké bolesti od zad jsou ve srovnání s bolestí od cév ničím.Také nepíšeš o sobě nic dalšího, zda užíváš hormonální antikoncepci, tak velký pozor, čím dál častěji je původcem tromboz a plicních embolií, což je životu nebezpečné.
Samozřejmně nemusíš hned dopadnout jako my všichni zde, ale je to varování, že se něco děje, ale taky se to může rychle zvrtnout.
Opravdu to nepodceňuj a běž k lékaři, hlavně se dožaduj cévního vyšetření, aspoň ultrazvuku
a odběr krve na to jak ji máš hustou.

Míšo, to Tvé vyšetření neznám, ale možná, že se jedná o tlak pod jakým se krev vrací zpět k srdci a ta nízká hodnota je málo a tak noha otéká. Ale je to jen moje úvaha o tom co jsi psala předtím.
Ta kontratní látka..to je SCINTIGRAFIE...to ti ji napíchnou mám dojem jednou do žíly na ruce
a lehneš si pod něco podobného jako rentgen asi na 2o minut....
Pak Ti píchnou na nártech, půjdeš se projít asi půl hodiny a znovu si udělají obrázek..
Nic to není, akorát to zabere dost času.
Z posudkové si nic nedělej a nenech se buzerovat,oni moc dobře vědí co takové problémy obnáší, ale zkouší na lidí co vydržej.
Já myslím, že by Ti to mohlo na ten částečný ID dopadnout.
Většinou se do půl roka uzdraví ten kdo má trombozu poprvé a má ucpáno jen málo, např. 3 cm apod....když ji máš opakovaně, tak je jasné, že máš chlopně v cevách zničené a návrat krve je jen ředěním a pohybem. Což se už bohužel nespraví, já mám chlopně také v háji.

Takže holky, loučím se, čeká mne ještě i domácí úkol pro rekvslifikaci.
Hlavně piště, mějte se co možná nejlépe a já se zde objevím asi zase až za týden.
Zatím tedy velké ahoooj.lenka

petulle (Pá, 12. 10. 2007 - 21:10)

Ahojky warfarinky,jak se vám daří?Mě taky noha bolí docela pekelně,ale mám to štěstí,že neotéká,bolí mě uvnitř a je to fakt nářez.Míšo trochu si mě vylekala,že máš trombozu už potřetí,myslela sem si,že je velmi malá pravděpodobnost,že po braní warfarinu se to může opakovat,fakt už ničemu neroyumím,v mém případě se povedlo na třetí pokus vše zprůchodnit,mám jen stent od pánevní žíly pod tříslo.Míšo ty máš asi větší probkémy,protože to nemáš vše odstraněný?Jinak fakt nevim co jiného by to mohlo být,Napiš mi prosím co a jak ju?Leni až budeš mít čas tak písni.Mějte se hezky papa Petulla

petulla (Út, 9. 10. 2007 - 17:10)

Ahoj Míšo,já měla příznaky trombozy jiné,odshora dolů mi otekla a doslova zčernala noha,takže myslím,že můžeš být klidná,ale pri jistotu si nech udělat sono at máš klid.Neboj to bude dorý.Leni dostala si meila?papa

Maja (Út, 9. 10. 2007 - 13:10)

OTAZKA?Ahoj,chtela jsem se zeptat,jake jsi mela priznaky -tromboza v noze? Jsem ted trosku vydesena,udelala se me pod kolenem velika modrina a nejsem si vedoma,ze jsem se bouchla.Po nohouch mam par let popraskane zilky,ale nejak me to doted netrapilo,mam si zacit delat starosti?Dekuji!
PS:jsem,uz psala do jine diskuze,ale tady je Vas vice,tak se snad dockam rychleji nejake rady!

petulla (Po, 8. 10. 2007 - 18:10)

Ahoj holky,tak konečně máme stránky zpátky.Leni Q super,hnedka je člověk troch klidnější vid.Co se týká té knížky tak zatím nic,ale budu se snažit hledat.Míšo odpočni si obývák ti neuteče,kdy se ti povede být doma bez dětí?Mě dnes ta noha bolí celý den,Leni ty kapky Algifen jsou i na bolest v té noze?Ibalgin už si nikdy nevezmu,mám strach.Tak se holky držte a zatim papa

lenka (Po, 8. 10. 2007 - 13:10)

Čaučik všem a Tobě Míšo, také mne noha různě bolí a brní, mravenčí, někdy v klidu s punčochou, jindy i v pohybu, ale jsi fakt dobrá, když jsi vydržela cestovat takovou dálku.
Podle toho co píšeš, tak ta nožka potřebuje ještě léčbu, ale to bohužel trvá, než se to trošku zlepší, uvidíš co ukáže to vyšetření.
je jasné, že se Ti po dětech stýská, ale důležité je by jim to pomohlo a ty si také zasloužíš odpočinek.
Jinak Q jsem měla 2,46, takže slušný.
Zatím se měj, obývák vyřeště rychle a pak už se maximálně šetři.
Taktéž i vy ostatní.nejdříve budu asi za týden. lenka p.

lenka (So, 6. 10. 2007 - 23:10)

Ahojky Holky,nevím jak Vy, ale já jsem měla problém se na tyto stránky dostat, mám te´d solidní fofr a čeká mne rekvalifikace, kdy budu vždy na 3 dny v týdnu jezdit mimo domov,
tak to pro mne hodně náročné a bude to trvat až do konce listopadu, tak ani nevím, jestli tam budeme mít přístup k internetu, ale budu se snažit o víkendu nahlédnout.

Míšo, asi už máš děti v lázních, tak toho využij hlavně ve svůj prospěch a udělej si z toho lázně doma, také jsem to s dětmi několikrát prožívala, jezdily do Velkých Losin, Jeseníků a Janských lázní.

Petullko, meil od tebe opět nedorazil a tak to zkusím ještě z jiného.

A co vy ostatní...je něco nového...???

Petulla (Čt, 27. 9. 2007 - 17:09)

Zdravim holky,venku je super počasí takže nás všechny určitě bolí noha a špatně se nám dýchá.Chtěla sem vám napsat,že jsem si četla vaše vzkazy i ty hodně staré,už o vás alespon něco vím.Mám pocit,že polovina z vás bojuje s kilama navíc.Já měřím 176cm a vážim už konečně 63kg. když se mi to stalo tak sem vážila jen 54kg.Ale máte pravdu zelenina mi hodně chybí.Prý se nemá pít ovocný čaj,pijete ho někdo?Mějte se hezky zase napíšu.PA

Petulla (St, 26. 9. 2007 - 17:09)

Ahoj Zuzko je mi též 33let,warfarin budu brát stále při testech mi zjistily vrozenou Leidemskou mutaci,což je porucha srážlivosti krve.Mám dvě děti,dceři je 15let a má tutéž diagnozu,synovi je 9let a ten ještě na testech nebyl.Mám o dceru hroynej strach aby se ji to také nestalo,nesmí žádnou antikoncepci tak snad nebudu mladá babička (cha cha). Holky já mám pořád strach aby to bzlo z mé hlavy pryč,ale bohužel je to tam stále.1.12. to bude přesně rok tak budu slvit druhé narozky,Mějte se zase písnu,sleduju tyto stránky často.

Petulla (St, 26. 9. 2007 - 16:09)

Chtěla sem napsat všem holkám Warfarinkám,jsem u Vás nová a ráda budu psát .Jinak dnes jsem byla na testech mám 2,48 tak snad ok.Měla sem trombozu od pánve ke koleni.Ležela sem doma 14dní a ukrutnýma bolestma v zádech,spala v sedě,dostala sem troje silná antibiotika udajně na záda.Výsledek plicní infarkt a též bonus embolii.Máš pravdu,musíme být vděčné,že jsme naživu.Jina sem se chtěla zeptat jestly chodíte do práce a jak vám to jde?Já šla do práce po půl roce a někdy jsem hodně unavená. Byla semnou v nemocnici Lucka z Chomutova,bohužel na ni nemám už telefon byla bych moc ráda kdyby se ozvala.V létě jsem se nekoupala,bojim se totiž ty punčochy vůbec sundat.Holky nebydlí některá z vás v Plzni?Zatim se mějte zraví Petulla

Reklama

Přidat komentář