Reklama

Warfarin

Lenka (Pá, 26. 1. 2007 - 10:01)

Zuzko, zajdi na kožní,mám stejné potíže a mne tam napsali METHIONIN, padání vlasů se zlepšilo, suchost kůže moc ne obsahuje to hodně vitamínu, které můžeš.
Zuzko, dala jsi nám hezký název, to je skoro na založení nové diskuse - Holky Warfarinky.

Martino, to bereš hodně vysokou dávku, já užívám 4,5 mg denně, ale hlavně, že máš INR v normě a nekolísá.
Jestli chceš napiš jaké nosíš punčochy a zda podkolenky nebo až nahoru???

Zuzka (Čt, 25. 1. 2007 - 17:01)

Ahoj holky WARFARINKY resim ted problem s nedostatkem vitaminu beru Warfarin 1.5 roku a budu ho brat nejspis stale. Mam suchou kuzi, padaj vlasy,virozky.... proste zelenina chybi mate nejake osvedcene vitaminy ktere neobsahuji K to prece nejde aby ta nase telesna schranka fungovala naporad bez zeleniny??? Me doktorka doporucila centrum a kdyz jsem se na nej podivala tak vesele obsahoval vit. K a pak nekomu verte. Dik za tipy pa Z.

Martina (Čt, 25. 1. 2007 - 16:01)

Je asi pravda, ze na kazdeho konzumace zeleniny pusobi jinak. Ja beru 17.5 mg warfarinu denne a INR se mi pohybuje kolem 2,5. Kdyz jsem letela z USA, tak jsem si zadnou injekci nedavala, ale hodne jsem chodila po letadle.

Lenka (Čt, 25. 1. 2007 - 11:01)

Martino, možná právě patříš k těm šťastnějším, kterým zelenina nedělá velké výkyvy ve vysledcích INR. Což Ti tedy závidím, mne zelenina velmi chybí a pokud ji konzumuji musím si fakt dávat bacha.

JANA -- M (St, 24. 1. 2007 - 20:01)

MAM DOTAZ NA MARTINU
MUZU SE TE PROSIMTE ZEPTAT KOLIK MG TOHO WARFARINU BERES? JE TEDY DIVNE KDYBY TO S QUICKEM NEHYBYLO ,PROC BY TO TEDA LEKARI TUTO DIETU DOPORUCOVALI. PTAM SE PROTOZE MAM TEN SAMY PROBLEM A PRIPAD JAKO TY AZELENINA MI OPRAVDU MOC CHYBI. A JESTE SE CHCI ZEPTAT JAKE MAS TEDY TY HODNOTY QUICKU A JESTLI KDYZ JSI LETELA TAK DALEKOU CESTU AZ Z AMERIKY TAK JESTLI JSI SI TO POJISTILA JESTE NEJAKOU REDICI INJEKCI DO BRISKA .DEKUJI

Martina (St, 24. 1. 2007 - 14:01)

Koukam, ze je tu velka diskuse ohledne jidla. Je mi 29. Beru warfarin od roku 2005 po porodu me dcery a prodelane tromboze dolni koncetiny a embolii plic. Zjistili mi vadu ATP III. Musim brat warfarin uz po zbytek zivota. Lecili me v Chicagu, USA, a tam se klonili k nazoru, ze se zelenina muze jist, kdyz tak se o trochu zvisi davka warfarinu. Pak i v sumperske hematologii mi rekli, ze uz se pomalu zacinaji priklane take k tomuto nazoru. Ja podle sve zkusenosti muzu rict, ze jim vsechnu zeleninu a piji bylinkove caje. Mesic jsem drzela prisnou dietu a zadnou zmenu ve vysledkach INR jsem nezaznamenala. Preji vam dobrou chut.

Lenka ZUZCE (Út, 9. 1. 2007 - 11:01)

Zuzko, už jsem Ti někdy předtím psala, na úrad práce se přihlaš s tím, že požaduješ práci odpovídající zdr. stavu. ještě 3 roky od doby co jsi dostala častečný ID za tebe sociální. pojištění platí stát a započítáva se tato doba jako odpracovaná léta. pro každý důchod potřebuješ mít za posledních 10 let odpracovaných 5 let vcelku, aby bylo z čeho důchod vypočítat, jinak nemáš nárok na nic. Nikdy nevíš jaká situace nastasne.

Co se týká zeleného je to opravdu problém, to koření v malém množství asi nevadí, ale určitě se nemají komzumovat bylinkové čaje, vše co je zelené čerstvé, také červená řepa ne, z ovoce Kiwi, ale kořenovou zeleninu můžeš - což je petržel, celer a mrkem.řapíkatý celer už asi ne.
Čerstvá rajčata, papriky, okurku bez slupky v malém také mužeš.
Ta kyselé okurký spíše krev ředí, takž když máš stabilního Q, tak ne moc.

Jestli budeš mít čas, tak projeť diskusi zpět a určitě tam někde najdeš www které jsem uváděla o dietách a nebo přes google a zadej warfarin, leidenská mutace nebo antikoagulační dieta. Cau, cau.Lenka

Jsem ráda, že se horory nekonají, ale věř, že bých nikdy takto trhání zubu nepodstoupila.
Jinak aby bylo veselo, tak mne také chytly zuby, hlavně dásně a zubařku mám až 15. Takže tlumím bolest Algifenem a studeným.

zuzka (Út, 9. 1. 2007 - 10:01)

leni nevim co jsi mela na mysli s jakym pracakem_,? ja na pracaku nejsem prihlasena.

zuzka -lence (Po, 8. 1. 2007 - 14:01)

AHOJ ZUB UZ JE LEPSI ZADNE HORORY SE PO 1 DENNIM VYSAZENI WARFARINU NEKONAJI TAK JSEM SPOKOJENEJ CLOVEK . DOCELA SI ME VYDESILA.CHTELA JSEM SE TE ZEPTAT V CASOPISE JSEM CETLA ZE LIDE CO BEROU W JAKO MY TAK MUZOU JIST KYSELE OKURKY A NAKLADANE CIBULKY A ZE NEMOHOU JIST ANI ZELENE KORENI JAKO JE BAZALKA SATUREJKA MAJORANKA....JA SI MYSLELA ZE NESMIME JEN PAZITKU A NATE CERSTVE ,ALE MYSLELA JSEM SI ZE SUSENE KORENI NEVA CO TY NA TO,,? JAK TO S TIM KORENIM PACHAS TY,? A JEDNA ZNAMA MI RIKALA ZE MUZEME JIST NASTROUHANOU MRKEV S JABLKEM TO JSEM TAKY NEVEDELA ZE MRKEV SE MUZE I SYROVA TY JO? VIDIM ,ZE MAM TOTAL NEDOSTATKY. TAK PA ZUZKA

Lenka - pro Luc (Ne, 7. 1. 2007 - 14:01)

Přesně nevím na které diskusi to ZUZKA psala, ona se vždy ozývá z různých diskusí.
Ona byla na mateřské s druhým dítětem a asi ji mateřská končila.
Moje dcera je také v podobné situaci, jelikož chtěla být kadeřnicí, tak nemůže přiznat, že je alergička, astmatička a že má potíže s páteří a koleny, byla se zády i v lázních a te´d nemůže využívat úlevy na TV, ale zatím to zvládá slušně, alergie se jí nezhoršuje, dokonce mimo sezonu se obejde bez léků a inhalátoru, do 13 trpěla i ekzemem na rukách.
zatím je klid a dle svých zkušeností vím, že práce v pohybu je pořád lepší než sedavé zaměstnání.Navíc je typ který nevydrží sedět na zadku.
Lucinko, přeji Ti, aby se ti také aspoň trochu rozpustilo, i to málo je většinou znát. ještě mne napadá zda by se ti nevyplatilo vyzkoušet podkolenku a střídat to.Někde jsem četla, že nejdůležitější je stahovat nárt a lýtko. Možná, že to stažení až nahoru může způsobovat menší prokrvení a pomalejší rozpouštění.
Na ten Ibalgin se ještě zeptej, já osobně vím, že to vědí i v lékarně, že se to nemá kombinovat s warfariren.
Ještě k té operaci, těžko říci, ale možná, že kdyby ti ty nejhorší žíly odsatranily, tak by funkci převzaly ty zdravější.
Co ale vím, že po operaci žil se nesmí provádět lymfodrenáž. Asi by ti nejdříve měl cévař zkusit ten PNEUVEN, mne teda pomohl hodně i když otok zůstal a je to od pulky listopadu.
Taktéž ten PFLOGENZYM i když je finnačně hodně náročný, Teď jsem ve fázi kdy jsem ho asi půl roku neužívala a začínají se mi vracet záněty dásní, horší alerg. rýma a zahlenění.
Zatím ahoj, držím pěsti a´t je fajn ve škole i nějaké to zlepšení nižky. smaozřejmně zase napiš. cau lenka

Návštěvník (Ne, 7. 1. 2007 - 00:01)

PŘÁNÍ DO ROKU 2007, DÁREK A NABÍDNUTÁ RUKA PRO KAŽDÉHO, KDO JE SCHOPEN VIDĚT DÁL, NEŽ K PŘÍŠTÍ VÝPLATĚ. Je úplně jedno, zda jste zaměstnanec, podnikatel, student, maminka na mateřské nebo starobní či invalidní důchodce. Je jedno, z které jste země.
NABÍZÍME VÁM PRAVDĚPODOBNĚ NEJLEPŠÍ VÝDĚLKOVOU PŘÍLEŽITOST VAŠEHO ŽIVOTA.
(pokud by Vám to nepřipadalo aktuální, někam si to uložte - možná za rok, za dva můžete mít jiný názor a rádi byste začali vydělávat opravdu víc)
Motto :

Lucinka - pro L (Pá, 5. 1. 2007 - 19:01)

Ahojik Leni, jo,na tvé výseldky ze sona jsem mrkala,jsem ráda že se Ti aspoň trošičku rozpustilo a tak ve mě svitla malá naděje,že by se mohlo poštěstit i me :-)
Jinak s tím ibalginem mi doktor nic takového neříkal-o tom krvácení atd :( tak nevím.
Ve škole je to fajn,jen jsme teď měli 14dní jen praxi,tak mi noha dala celkem dost zabrat,celej den potom jsem nemohla nic dělat,noha pěkně trpěla,ale jak už jsem jednou řekla, ve škole o tom radši nevědí,protože jinak si myslím že by mi doporučili odejít :(
Kyselé okurky jsem jedla a nic se nedělo,tak jsem ráda a občas si dám :)
Na to acidum folicum jsem úplně zapoměla :( Ale určitě se zeptám!
ZUZKA dostala částečný ID? Ale ona chodí do práce,ne? A jak to z nich dostala? To je šikovná!
Leni,taky se měj moc hezky a těším se až zase písneš! Čauky :)

Lenka - pro LUC (Pá, 5. 1. 2007 - 18:01)

Ahojky Lucinko, ty jsi mne doslova vyděsila, na hematolog. mi lékařka řekla, že 1 ibalgin nebo anopirin k Warfarinu může způsobit takové krvácení do mozku,či jiných dutin těla, že to ohrožuje na životě a že zažila 2 případy mladých žen, kterým nebylo pomoci.
jestli jsi koukla na ty mé vysledky ze SONA, tak mne se teď něco málo rozpustilo nad tříslem a přitom se mi to předtím nehlo celý rok. Takže neházej flintu do žita, šance ještě je, i když malá. Myslím, že na to má vliv když je Q tak 3,00 až 3,3.Aspoň u mne to tak vypadá.
Co ta kyselina listová - acidum folicum, ptala si se na to.
Mne se noha trochu zlepšila po tom PNEUVENU a tak když jdu ven, tak nosím podkolenky a když příjdu domů, tak si beru punčochu až nahoru nebo punčocháče.
Co kyselé okurky, zkoušela jsi je na větší naředění????
Zapomněla jsi napsat co škola.
Nevím, které diskuse čteš, ale někde ZUZKA psala, že dostala částečný ID.
Lucinko, měj se zatím jak nelépe to jde a dávej o sobě vědět. caucík.

Lucinka (Po, 1. 1. 2007 - 23:01)

Ahojky Leni,Tobě také přeji úspěšný nový rok 2007 a aby zdravíčko tak nezlobilo.
U mě nic nového není,snad jen to,že už mám konečně hodnotu 2,22!!! A to jen díky tomu že jsem si k warfarinu 19mg přidala obden ještě ibalgin 400. Když to zjistil doktor,nic proti tomu neměl,protože asi díky tomu mám hodnoty jaký bych měla mít. Jinak mě ta noha celkem pořád zlobí :-(
Byla jsem taky na SONU a doktor mi řekl že to mám pořád stejné jak když mě před rokem a něco pouštěli z nemocnice :-( V červnu mám jít zase jestli se aspoň něco zlepšilo. Taky mi říkal že výhledově by se mohlo uvažovat o operaci,což mě celkem vyděsilo. Tak já nevím :-(
Napisej,budu se těšit. Ahoj

Lenka (Po, 1. 1. 2007 - 21:01)

Lucinko, už si se dlouho neozvala, samozřejmně Ti přeji úspěšný nový rok 2007 a zlepšení Tvého zdraví.
Mrkni na plicní emobolii, tak jsem si psala tyto dny se ZUZKOU a je tam výsledek mého nového SONA.
Zatím ahojky a dej o sobě vědět.

gabax (Po, 4. 12. 2006 - 11:12)

S tím METHIONINEM úplně souhlasím, je to fakt super,dá se užívat dlouhodobě, cenově dostupný (včera jsem za něj platila 89 kč) a hlavně, na rozdíl od dalších přípravků, opravdu funguje.

Lenka - ZUZCE (Pá, 24. 11. 2006 - 10:11)

Cau ZuZko, nevím jestli ti mám blahopřát či ne, ale nezapomeň na tu evidenci na úřadu práce, nedej se odradit a žádej práci ke svému zdr. stavu a pokud jsi ty 2 měsíce nebyla v evidenci, tak si zjisti jestli máš vpořádku zdravotní pojištění, je možné, že ty 2 měsíce budeš muset doplatit, jinak se ti může stát, že ti za 3 nebo 5 let příjde faktura a napočítané penále zpětně a jsou to pořádné pálky.
S tou nohou jdi na cévní a ptej se na tu masáž - PNEUVEN. také pomáhá namazat si nuhu navečer před spaním Liotonem lOO OOO, je na předpis, lepší je velké balení, doplácíš asi polovinu. na malé je doplatek větší, to se nevyplatí. te´d se změnou počasí mne také bolí noha a užívám Algifen kapky.
Můj manžel je zase toho názoru, že práce a já se už nepotkáme.
Také nezapomeň neustále chodit po doktorech abys měla čerstvé nálezy, jinak se ti může stát, že ti důchod za rok vezmou.
Zatím čau, jdu dneska večer pařit s kámoškama. Lenka

Lenka (Pá, 24. 11. 2006 - 10:11)

Mirko, také mi padají vlasy a divím se že užíváš ten Lavarin, protože u nás lékaři tvrdí, že na většinu lidí nepůsobí.
Já beru warfarin, vlasy mi padají hlavně na středu hlavy, ale zároveň mi o rychle rostou a mám je zdravé. Ale zajdi na kožní, dostala jsem tam kapsle, které zastavují padání vlasů. když je neberu padaní se zase vrací.

ZUZKA -LENCE (Čt, 23. 11. 2006 - 17:11)

Ahoj Leni tak mi dali ten duchod castecny na 1 rok jsem zvedava kolik to bude penez protoze to mi tam nerekli do 2 mesicu mi to pry poslou.Mam celkem radost,ale dneska mi to kazi bolest nozky byla jsem dnes jeste na Q a mam 2,1 takze to me uklidnilo, protoze uz jsem zacala plasit dneska mi v ni cuka a picha a brni a ja nevim co vsechno je to des. Taky mi rikali ,ze si k tomu cast. muzu vydelat kolik chci, ale jsem zvedava jestli nejakou praci vubec zvladnu. Manzel si delal legraci, ze nejakou praci co mas porad nohy nahore a prisli jsme pouze na jednu a to je bordel ha ha . Ale to fakt teda ne .Tak pa a ozvi se.Zuzka

zuzka (Čt, 23. 11. 2006 - 17:11)

Ahoj Mirko no ja Warfarin beru uz rok a pul a vlasy mi po nem opravdu zacali padat trvalo to tak 5 mesicu pak se to ustalilo , ale vlasy uz nemaji takovou kvalitu jak meli pomohl mi lek ktery se jmenuje Metionin myslim ze je i bez predpisu. Drzim palecky a neboj bez vlasu nebudes.

Reklama

Přidat komentář