Acerola (Malpighia punicifolia) je keř, jehož zralé cihlově červené plody jsou velmi bohaté na vitamin C – obsah tohoto vitaminu je 20-30× vyšší než ve stejném množství pomeranče. Dále obsahuje vitaminy A, B6, bioflavonoidy a minerály, zejména železo, vápník a hořčík. Vitamin C má antioxidační účinky, zvyšuje obranyschopnost těla, snižuje pocit únavy, pomáhá při růstu a regeneraci tkání, podporuje zdravý stav dásní. Snižuje riziko nádorů, srdečních a cévních onemocnění a hraje rozhodující úlohu v aktivitách mnoha důležitých enzymů. I když vitamin C představuje asi 80 % lidské potřeby vitaminů, organismus jej není schopen vyprodukovat a tělu musí být dodáván potravinami a doplňky stravy.
ÚČINKY:
- snižuje pocit únavy
- má antioxidační účinky
- zvyšuje obranyschopnost těla
- podporuje zdravý stav dásní
- pomáhá při růstu a regeneraci tkání
- snižuje riziko nádorů, srdečních a cévních onemocnění